Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakaka19

Tycie w ciąży

Polecane posty

Gość kakaka19

Drogie mamusie :) Jestem ciekawa gdzie i jak tylyscie w czasie ciazy. ( ostatnie dwa pytania dotycza mam po porodzie) 1. gdzie przytylas bardziej w czasie ciąży. a) Bardziej przytyłam w biodrach, bruch byl nie wielki. b) W biodrach i w innych czesciach ciała nie wiele mi przybyło za to mialam/mam wypukły duzy brzuszek. c) w biodrach ale brzuch tez byl/jest spory. d) Przytyłam dosłownie wszędzie ( bioda, spory brzuch, uda itp.) 2. Przed ciąża jeśli tyłaś to... a) w biodrach b) Brzuch ( fałdki itp) c) nie mam i nigdy nie miałam skłonności do tycia, jestem szczupła. d) Przed ciąża już nalezałam do tych "przy kości". 3. po ciąży... a) Niby wrocilam do poprzedniej wagi lecz moje biodra są nieco szersze. b) Szybko wrocilam do sylwetki sprzed ciąży. c) Szybko wrocilam do sylwetki sprzed ciazy, jednak moj brzuch nie jest taki jak wczesniej. d) Przytylam wszedzie i zostało tak już po ciąży. 4. dziś twoja waga jest... a) Taka jak przed ciążą. b) Waże mniej niz przed ciążą. c) Waże więcej niż przed ciążą ale nieznacznie. d) Waże znacznie wiecej niz przed ciążą. sonda nie jest mi potrzebna do zadnych badan. Cel jest taki - Jak juz wypowie sie wiecej mamus to zobaczymy czy to gdzie tyjemy przed ciaza ma jakis wplyw na tycie w ciazy. Przyda sie to mamom ktore sa we wczesnym stadium ciazy jak i tym ktore planuja :) pozdrawiam:* p.s przepraszam za potoczny jezyk sondy, literowki itp. ale (tu sie powtorze) sluzy ona tylko dla nas) :)

Gość miniac
1 b 2 c 3.c 4.a :) czyli jestem szczesciara poniekad tylko ten brzuch . Zrobil sie za miekki.

Gość ja może się wypowiem
ale tak ogólnie o sobie, bo ciężko mi odpowiedzieć na te pytania dlatego, że przytyłam i w biodrach i brzuch miałam wielki, uda też mi przytyły, a dla ludzi urósł mi tylko brzuch co najśmieszniejsze;) myślę, że w moim przypadku konieczne było bym przytyła również w biodrach, bo brzuch miałam coś na pewno ze 100-105 cm (nie wiem dokładnie), a przed ciążą 60 cm w talii i 89 cm w biodrach pamiętam, że w biodrach przytyłam w pierwszej kolejności zawsze byłam szczupła i przede wszystkim moja budowa jest drobna biust też urósł mi bardzo, ale to bardzo i jak już wspomniałam, gdy ktoś mnie widział, to myślał, że tylko brzuch mi urósł i słyszałam ciagle, że "tak to można w ciąży chodzić skoro tylko brzuszek urósł":O a przecież te 20 kg więcej nie wzięło się z powietrza:O dzisiaj, 4 miesiące po porodzie ważę 3 kg więcej niż przed ciążą, ale biodra, tyłek i uda są takie jak przed ciążą już od dłuższego czasu;) brzuch natomiast jest płaski, ale w talii mam 67 cm, a nie 60:O

ja też nie pasuję do końca do Twoich punktów... w ciąży przyytyłam wszędzie po trochu, brzuch nie był wielki - w sumie zebrało sie tego ok. 15 kg... po ciąży po pół roku ważyłam tyle co przed, bez wysiłku samo zeszło... moze gdybym się bardziej przykładała to zeszłoby szybciej... tylko nad brzuszkiem trochę pracowałam...

Gość powinnaś spytać inaczej
czy tyły tylko dziewczyny które już przed ciążą były pulchniejsze i miały skłonność do tycia i czy tyły w tych samych miejscach czy w innych

Gość ja wam powiem bez sondy
sonda niepotrzebna dziewczyny gdyz nie ma reguly.ja przeszlam dwie ciaze i kazda inaczej.w pierwszej tylko brzuszek mi rosl a w drugiej odwrotnie nie bylo widac brzuszka a juz mialam sporo wieksze biodra tylek.w pierwszej cala ciaza poszla w brzuszek okragly jak pileczka a drugiej dzidzie czuje mam prawie na plecach hehe. wiec sonda chyba tu nam nic nie da to zalezy od osoby ciazy moze plci dziecka chociaz mowi sie ze okragly brzuszek to chlopiec a taki wlasnie rozlany to dziewuszka jednak i to u mnie bylo calkowicie odwrotnie.do wagi wracalam szybciachem.