Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalia1979

Czym można dopijać dziecko?

Polecane posty

Gość natalia1979

Jestem mamą 6-miesięcznego bobasa, powoli tracę pokarm, i zastanawiam się czym mogę dopijać mojego bobaska. Może macie coś do polecenia - jakieś wody, herbatki itp.

Gość picie
ja dawałam zwykła przegotowana wodę, lub zwyklą herbatę np. sage lu lipton tylko bardzo słaba koloru słomkowego lekko poslodzona, ewentualnie soczki gerbera, bobovity lub hippa

Gość Boszzzz..........
dopajac nie dopijac :O

właśnie-wodę!herbatki mimo,ze producent temu zaprzecza są dosładzane.A po co bobasowi fundować próchnicę?

Ja jestem mama 6-miesiecznej corki i dopajam ja wodaz glukoza, herbatkami z hippa - owocowe i ziolowe, soczkiem jablkowym ktorego uwielbia. Wedlug mnie i tak dziecko nie ominie jedzenie slodyczy, lepiej umyc dziecku zeby niz katowac tylko woda :P

To nie chodzi o katowanie, tylko o nawyk. Potem będzie pił tylko słodkie a po co? I nawet nie chodzi o pruchnicę ale od cukru również się tyje. Owszem nie uniknie, ale po co fundować tak wcześnie, a poza tym można podać w innej postaci.

okokokoko, widzisz, jak na samym poczatku podalam wode to nie chciala za bardzo. Karmilam piersia, ale bylo gorace, upalne lato - nie mieszkam w Polsce, i musialam dopajac bo by mi cyce nie wyrobily. A teraz uwazam, ze tyle ile ona pije to jej nie zaszkodzi, zwlaszcze ze herbatki ziolowe maja tez wlasciwosci lagodzace trawienie.

Surfitka jasne :). Ja ci powiem tak, u nas na początku dawałam wodę z glukozą, głównie ze względu na żółtaczkę, później bardzo trudno mi było go przestawić na czystą wodę, a jak się urodził to było b. ciepło. Ale w sumie potem pił wodę chętnie, herbatkę pije też ze smakiem, ale taką z saszetek zaparzaną. Mi zależało na tym żeby nie podawać, bo jednak jest duży, nie chciałam mu pomagać w przybieraniu na wadze dodatkowo.

Gość gość
Wódą albo wodą, mo zna też wodzianką i wodzionką.

Gość gość
Moj syn ma 3,5 roku i dopajalam go woda jak juz karmilam sztucznym mlekiem. I sa tego efekty, bo dziecko jak mu sie chce pic to poprosi o wode, nie o soczek. Soczek dostaje raz dziennie, maly, ale nie popija go caly dzien. pragnienie zaspakaja wlasnie woda. To dobry nawyk i warto jak najwczesniej go wprowadzic. Wszystkie slodzone wody, herbatki, soczki spowoduja, ze dziecko pozniej wody juz nie bedzie chcialo.

Gość gość
że tak spytam, ale czemu w upały nie dopajałaś? Mój od urodzenia, a jest na mm to dostaje herbatke koparkowa/rumiankowa i wszystkie dostosowane do wieku z HiPP

Gość fanka anka
Wy najpierw popatrzcie na te herbatki z hippa, sam cukier jakie one ziołowe. Woda najzdrowsza i najlepiej gasi pragnienie.

Gość gość
Herbatki ani soczki pragnienia nie gasza, zadne to dopajanie, dopaja sie woda.