Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika_Ee17

tabletki potrzebne raz do roku

Polecane posty

Gość monika_Ee17

mam 17 powiedzialam sobie ze na odrobnie szalenstwa ( nie kur***** sie po kątach) pozwole sobie tylko w wakacje..czy to bedzie jeszcze gorsze niz branie ich co miesiac ? no bo to takie odstawianie i pozniej branie przez 2 miesiace ? prosze tylko o rade tylko zyczliwe kobiety nie jakies bablony ktore beda mi prawic moraly... z gory dziekuje

Gość ja mysle zew
to dobrze ze zajmujesz sie nauka

Gość aqua aqua
to nie jest dobry pomysl, dopiero po 1 miesiacy zazywania tabletek jest ich najwieksza skutecznosc (zalecaja zabezpieczac sie dodatkowo w 1 miesiacu). poza tym jak sie tak zaczyna i przestaje, organizm sie rozlegulowuje i nie wiadomo potem o co chodzi. mi kiedys mowiono, ze powinno sie tabletki brac przez caly rok, a gdy sie przestanie, to z rok nie brac. nie bardzo pamietam, o co w tym chodzilo, ale cos na zasadzie przyzwyczajania i odzwyczajania organizmu, zeby sie nie rozlegulowal.

Gość chyba cie po****
za przeproszenien :O

aqua co to za brednie?? tabletki zabezpieczają od pierwszej przyjętej tabletki!! Pod warunkiem że sa przyjęte zgodnie z zasadami. Nie trzeba się dodatkowo zabezpieczac przez pierwszy miesiąc. I co to za głupoty o tyej co najmniej rocznej przerwie?> to jak wytłumaczysz, ze lekarze często przypisują kobietą tabletki tylko na miesiąc lub dwa???

Gość monika_Ee17
zaraz powiedza ze przepisuja bo maja umowy z koncernami itd..

Gość edyt 22
Tylko wez poprawke na to, ze organizm moze roznie reagowac na talbekti. U mnie to bylo np. plamienie prawie non stop przez pierwszy cykl. Tak, zeby nie wyszlo, ze ledwie sie wszystko wyreguluje, to sie skoncza wakacje i nic nie skorzystasz ;) No i uwazaj z kim, bo tu nie tylko o niechciana ciaze chodzi. Groza CI takze choroby. Nie rezygnuj z prezerwatyw.

Gość monika_Ee17
nie nie chodzi o to ze byle z kim .. no i wlasnie tego tez sie obawiam..no i te wszystkie efekty uboczne o ktorych sie slyszy tyle :O no ale jakos zabezpieczac sie trzeba a prezerwatywie samej nie potrafie zaufac..