Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zielonooka.

Wyniki TSH

Polecane posty

Gość Zielonooka.

Wyniki TSH w normie... bo norma jest od 0,4 do 4,4... ja miałam 0,8... ale mam objawy takie jakie występują w niedoczynności tarczycy no i ten wynik jest bliski tej dolnej granicy... Badanie zrobiłam bo chciałam sprawdzić i nie wiem teraz czy udać się z nimi do lekarza czy sobie darować? Może miał ktoś podobną sytuację i coś doradzi?

Gość Zielonooka.
Pomoże ktoś?

pewnie ze masz za niskie tsh ! zrob jeszcze ft4 ,ft3 koniecznie i do endokrynologa !!!!

Gość Zielonooka.
No właśnie niby się mieści w normie dlatego się zastanawiam... bo nie wiem zbyt wiele na ten temat... zrobiłam badania bo znajomy miał takie same objawy i okazało się właśnie że to niedoczynność...

Gość no jak masz objawy to idz
endo zleci Ci pewnie jeszcze badanie FT4 FT3 anty-TPO i USg tarczycy by wykluczyc chorobe Hashimoto ... I do aga-81 ... po co twoim zdaniem sa normy ? Gdyby polegac tylko na TSH mozna stwierdzic ze autorka jest zdrowa !

Gość Zielonooka.
No tak, ja mam 0,8 ale norma jest od 0,4 do 4,4 więc ten mój wynik teoretycznie mieści się w normie...

ale jest jeszcze dolna i górna granica -i to jest wazne ! to tego trzeba zbadac ft4 i ft3

Gość normy od czegoś są...
dolna granica to 04 i to jest wynik niepokojący, ale nie 0,8. Fakt, że to jednak może być Hashimoto, moja mama ma hormony wszystkie w normie, ale anty-TPO już wykracza poza granice oznaczalności. Objawy jak przy niedoczynności sa tez przy innych chorobach, skonsultuj się z lekarzem

Gość Zielonooka.
A może wypowie się ktoś kto był w podobnej sytuacji?

Gość jolaaaaaaaaaaa
Dpdam jeszce ze nigdy nie sygerujcie sie wynikiem TSH- bo moze byc w normie a tarczyca chora- trzeba koniecznie zrobic usg i anty-tpo i anty-tg

Gość agawr
witam!! ja mialam wynik TSH 4.20 a wynik TPO 140 i wyszło ze mam niedoczynnosc oraz hoshimoto,

Gość cherry Pula
mój wynik tsh to 1,192 iu/ml co to oznacza?

Gość cherry Pula
prosze o odpowiedz

Gość wiecznie chora
Masz w normie, chociaz z tymi labolatoryjnymi normami to tez roznie bywa. Ja mialam w granicach gorenej normy, i lekarka stwierdzila ze mam lekka niedoczynnosc, poza wynikiem TSH zrobila mi jeszcze USG tarczycy i mowila ze mam charakterystyczne przybrazowanie skory w jej okolicy.

Gość jftdyreyre6
nie wiem. ja mam niedoczynność i od początku wynik 8 i mam juz recepty na przewlekłe a jestem szczupła a czasami nawet chuda :/

Gość o ranyyyyyyy.y
Samo TSH niewiele Ci powie. Musisz zrobić FT3 i FT4 oraz anty-TPO. Koszt badan bez skierowania ok. 40-50 zł za wszystkie (zalezy od lab.) O nadczynności typu Basedova moze swiadczyc relacja między FT3i FT4.

Gość Karkas
Witam. Robiłam ostatnio badanie TSH 3-cia generacja. Normą dla tego wyniku jest przedział 0,38-5,33. Mój wynik to 45,108. Czy to możliwe żeby taki wyszedł? Co on oznacza?

Sprzedam Iodoral 180 tabetek, 12,5 mg 229 zł z przesyłką Płyn lugola 15%, (lugol’s Iodine) z UK, 100 ml 45 zł Komplet: 260 zł , można kupić osobno produkty natural.herbs@interia.pl