Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niemyslace

pierwsze obcinanie wloskow

Polecane posty

mam pytanko odnosnie obcinania wloskow.moj synio ma roczek i wlasnie przymierzam sie do pierwszego strzyzenia:).chcialabym zrobic to golarka do wlosow i moje pytanie jest czy ktoras z mam praktykowala to?czy nie ma to negatywnego wplywu na ciemie??czy moze lepiej nozyczkami na poczatek??chociaz chcialabym mu jezyka zrobic:) mozecie mi doradzic? dziekuje z gory.

Gość moze idz do fryzjera
a najlepiej maz, niech ida razem na meska wyprawe. tam go odpowiednio obetna i bedzie fajnie. sama mozesz cos popsuc, no chyba, ze jestes fryzjerka. moja kolezanka tak obcinala synka, wygladal strasznie, tez go maszynka przejechala. lepiej idz do fryzjera :)

Popieram poprzedniczkę. Nie wiem nic na temat złego wpływu maszynki na ciemię ( chociaż wydaje mi się, że raczej nic się nie powinno stać), ale lepiej udać się do fryzjera. Mojego synka obcinała akurat koleżanka fryzjerka w domu, bo miałam taką możliwość, ale wyprawa do salonu z tatą to super pomysł:)

Gość a ja ...
od malego obcinam sama i robilam to zawsze maszynka. Z tym ze pierwsze kilka razy zanim go obcinalam musialam go troszke zapoznac z urzadzeniem i jego dzwiekiem, bo troszke sie bal, ale po oswojeniu nie bylo juz problemu.

Ja odradzam maszynkę. Moja siostra tak obcinała włosy synowi i jego włoski zrobiły się sztywne. Kiedy zabrała go do fryzjera i tam obcinano go nożyczkami, włoski po jakimś czasie wróciły do swojego stanu przed maszynką.

hmmm dzieki za odpowiedzi:)moze faktycznie wysle meza z malym do fryzjera...tylko nie wiem jak on zareaguje i czy usiedzi??