Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mloda x

problem doradzcie

Polecane posty

mam roczne dziecko i od dluzzego czau pojawiaja sie na jego skorze czerwone plamy swedza go bo sie drapie z poczatku pokazuja sie na policzkach potem na drugiej stronie od kolanka w tych wglebieniach po prostu sie to przenosi ma juz nad lokciami stale w tych samych miejscach bylam u dermatologa i dostalam masc owszem schodzi mu to ale po jakims czasie sie z powrotem pojawia teraz karmie go zupkami itd ale wczesniej jak mial 4 miesiace tylko modyfikowanym mlekim nie wiem co to jest i czemu sie to pojawia czy to po jakims czasie samo zniknie czy jestto po prostu nie doleczone do konca doradzcie jakas masc czy miala z was ktoras takie problemy z dziecieca skora ja juz nie wiem co mam robic teraz tez rano daje mu mleko i robie na nim kaszke wiem ze teamty byly ale nie znalazla go tyle tu tego jest

mi to wygląda na typową skaze białkową. Ale nie wiem jak te plamy wyglądają, czy to takie rozlane są czy mniejsze. Kąp w balneum hermal lub szarym mydle, po myciu taki krem jest emolium. Mojej pomogło. Ale jak ma skaze to zmiana diety.

jest to czeskie mleko sunar ale wczesniej mialam tez hami w szarym mydle kapalam a ten olejek kupie na pewno

a mieszkasz w polsce?? może idź do pediatry. Napewno zapisze ci preparat mlekozastępczy. Ten krem emolim jest dosc tani jak na kosmetyk dla alergika. Podaj też wapno łyżeczke w syropku to sie drapac nie bedzie. Dobrze jak bys miała kropelki zyrtec albo syropek clemastinum, bo sie meczy biedaczek.

Gość To jest ewidentnie problem
alergologiczny. Nie kąp w szarym mydle, bo paskudnie wysusza i może zaostrzać jeszcze stan skóry. Kąp w krochmalu lub gotowych preparatach do skóry alergicznej. A jakie maści przepisuje Ci ten dermatolog? żebyś nie smarowała non stop malucha maścią ze sterydami :O

Gość ooo looooosie
z tego co piszesz to może byc ATOPOWE ZAPALENIE SKÓRY !!!!!!!!!! poczytaj o tym na necie i radze zmienic dermatologfa

skaza białkowa troche inaczej wygląda. Moje dziecko od czasu do czasu tez takie ma. Na brzuszko, na pleckach. To są takie owalne plamki różowe, składające się jakby z takich minikrosteczek?

ja kąpie w szarym mydle dziecko i jej takie plamy schodzą. Ono właśnie nie wysusza. Krochmal tez jest ok. Natomiast gotowe preparaty mają to do siebie, że dają chwilową poprawe, natłuszczają, skóra sie przyzwyczaja i potem sama nie umie tyle tłuszczu wydzielać. A skąd pewność że to maść ze sterydami???

Gość ooo looooosie
ma uczulenie na cos i gdy "to" dostaje wyskakuja mu plamy, na buzi, zgieciach lokci, kolan to charakterystyczna dla atopowego zapalenia skory. jaknajszybciej do lekarza co do masci to pomaga Hydrocortisonum , Bactriobani Clotrimazol (tylko nei wiem czy mozna stosowac to u dzieci) , te trzy mieszasz na placu i smarujesz zmienione chorowo miejsca na skorze i najwazniejsze znaleźć i wyeliminowac to co uczula dziecko!!!

no wlasnie meczy sie i ja tez martwie sie tym i boje ze mu to nigdy nie zejdzie wlasnie mieszkam w czechach jak bede w polsce to popytam w aptekach za tydzien jade oni mi tu tylku przepisuja te masci i mowia ze to moze byc z wszystkiego z jogurtu itd ale wczesniej nic dawalam chyba bede musiala zmienic dermatologa bo ta baba to tylko te masci daje a nic nie mowi jakby to byla normalna sprawa a ja sie martwie dziekuje za porady

wiesz dziecko może sie uczulić na coś w każdej chwili. Np może nie miec uczulenia np na pomidory przez długi czas a pewnego dnia dostanie po nich wysypki. Moja miała skaze. Ale w koncu jej to mineło. Teraz od czasu do czasu ma takie plamki właśnie, raz to jej calutką rękę aż wysypało. zaczełam kąpać w szarym mydle i tym kremem smarowac. No i zyrtec moim zdaniem powinni ci wypisac.

Gość ooo looooosie
to bedzie siedziecku pojawiac gdy bedzie dostawal to na co jest uczulony . w nocy(pod wieczor) nasila sie swedzenie ranek, odstaw wszelkie kosmetyki ktore nie sa dla alergikow teraz tylko takie mozestosowac, musi miec zrobione testy by dowiedziec sie co go uczula

a ja mam jakis advantan jutro ide znowu do tej baby ale chyba ostatni raz i zmieniam lekarza

Gość ooo looooosie
atopowe zapalenie skory najczesciej pojawia sie u dzieci gdy wdrazane sa nowe pokarmy do ich menu

Gość ooo looooosie
ja mialam atopowe zapelenie skory na twrazy , poszlam do dermatolog prywatnie ktora polecil mi moj przyjaciel i przepisala mi antybiotyk i wlasnie te 3 mascie ktore kazala zmieszac na pacu i smarowac twraz, pomoglo i terazmam spokoj na szczescie :)

no masz ci los rozbeczalam sie tak to przezywam to tylko skora ale tak to okropnie wyglada a jest tego coraz wiecej moze powinnam mu zminic to mleko bo tak to daje same zupki na warzywach nie sole no i miesko w nich tez jest ale jak pisalam jak byl maly tez to mial a tylko mleko mu dawalam moze by zminic ale one wszystkie chyba takie same

no i odstaw pomidorki, maliny, pomarancze, śmietane. Ale ja myśle ze to nie jest azs:) tzn mam nadzieje ze to nie jest:) Głowa do góry:)

Gość ooo looooosie
to ze jest na COŚ uczulony to pewne , teraz najwazniejsze to znaleźć to dziecko powinno miec badania ... nie przejmuj sie musisz trafic do dobrego dermatologa !! ta baba u ktorej bylas zlekcewazyla problem !!

Gość ooo looooosie
mloda pomysl co mu dawalas do jedzenia ze potem mial te zmiany na skorze i odstawiaj to, przypomnij sobie

widzisz moja ma takie same plamki, bo jak widzisz opisałam ci je dokładnie. Na początku miała tego mase, a ona jest starsza juz troszke i niby tez podawałam jej do jedzenia to samo ciągle. Zmieniłam kosmetyki, proszek, w sumie jje to samo ciągle , czasem jej wyskoczy jedna czy dwie te plamki ale to juz nie to samo co wczesniej. Nie martw sie to minie.