Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mloda x

problem doradzcie

Polecane posty

Gość Mama Tynki
Czesc Mlodda! moja corka miala tak samo z tym ze jak ktos tu juz wspomnial to jest wlasnie atopowe zapelenie skory, zmien demratologa bo co z tego ze ci ta kobieta przepisuje masc skoro nie wie co uczula dzieckoto pomaga ale na chwile a potem znowu jak dostaje alergen problem sie pojawia.

madooona pocieszylas mnie troche jutro kupie te kosmetyki oli...bo tutaj widzialam takie a rzeszte jak bede za tydzien w polsce ale do tej starej dupy nie pojde jedynie po wypis bo tak jak pisala kolezanka po prostu zlekcewazyla problem moze dlatego ze jestem polka bo od poczatku jakas niemila byla

Gość ooo looooosie
Młoda ja takie same mialam na buzi z tym ze to m isie rozprzesstrzenilo bo mialam jeszcze bakeryjne zapalenie wlasnie przy atopowym zapaleniu :/ hydrocortisonum nie jest narecepte i pomaga tak samo jak crotrimazol, bactrioban jest na recepte to masc z antybiotykiem

Gość ooo looooosie
co do linku tzreba usunac odstepy i tam gdzie buźka jest wstawić " : D "

ja ze swoją poszłam do przychodni do pediatry z tymi plamami, i tez tylko jakas maść, po której jej nie przechodziło. Ale mam kumpele pediatre i tak w sumie na odległość mi radziła, bo ja mieszkam w wawie a ona w lublinie, wysyłałam jej fotki tych plamek;) mówiła właśnie zeby kąpac w krochmalu lub jak mi sie nie chce to w szarym mydle, i smarować tym emolium, bo mówiła że te preparaty do kąpieli pomagają ale na krotko. Wysłała mi recepte na zyrtec, dawalam 5 kropli 2 razy dziennie, to sie nie drapala. No i eliminacja z jadłospisu i kosmetyków. Plamki znikneły, potem byłam przy okazji u alergologa po zaswiadczenie zeby mleko mogła dostawac refundowane i ta alergolog własnie mówiła ze masci to są takie tymczasowem, najwazniejsze eliminowac z diety różne sprawy. No ale wtedy juz tych plamek nie miała więc tej alergolog mogłam je tylko opisać. Ale sie rozpisałam. Nie przejmuj sie, zmien lekarke to minie.

hydrocro...,olejki olitum jako tak i zmienie lekarke i powiem twardo ze chce zrobic testy naalergie aby wykrylo co jest?

wlasnie wyeliminowac ten czynnik co uczula a czy te testy wskaza na co jest dziecko uczulone?wydaje mi sie ze po tym mleku wlasnieprzestawiac je na normalne krowie nie wiem czy moge bo ma rok 2 mies

hmmmm co do testow to one pokażą. Jednak tak małemu dziecku robi sie testy z krwi a one nie są tak dokładne jak nakłuciowe. Co do mleka to podobno do skonczenia 3 roku powinno sie dawac modyfikowane. No moja córka ma 2 latka i dalej na modyfikowanym. A juz szczególnie mysle jak dziecko jest alergikiem. Podobno krowie mleko może nerki obiążać itp. Ale mam koleżanki które podawały krowie 1,5 rocznym dzieciom i teoretycznie nic im nie było. To juz sama nie wiem. Ja bym jeszcze nie zmieniała na krowie

jak jeszcze jaks dziewczyna tu zajrzy to napiszcie mi o tych testach czy one dokladnie wskaza czy to uczulenie na mleko czy na pomidory bo nie wiem a mam jeszcze w domu krolika to moze przez to juz sama nie wiem ale w poniedzialek posukam lekarki ktora skieruje na te testy

dziekuje wszystkim za porady naprawde mi pomoglyscie zastosuje sie do wszystkiego co poradzilyscie i zobaczymy napisze co i jak