Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszłamamamama

rozstępy w ciąży - WAŻNE!

Polecane posty

Gość przyszłamamamama

Witam, jestem w 10 tygodniu ciąży i już od jakiegoś czasu używam kremy przeciw rozstępom. Jednak na wszytkich napisane jest, że są przeznaczone od 4 miesiąca. Nie przejmowałam się tym, ale może są przeznaczone od 4 miesiąca dlatego ze wczesniej są szkodliwe i mogą spowodować np. jakieś wady? Ma ktoś info na ten temat?

Gość przyszłamamamama
nikt nie przejmuje sie rozstepami?

tak , wczesniej niz po 1 trymestrze substancje zawarte w tych kremach moga zaszkodzic. Moga, ale nie musza. A jak masz miec rozstepy to i tak kremy ci nie pomoga wiec narazie krem zamien na oliwke zeby skora nie byla przesuszona i tyle

Nie wiem nic na temat szkodliwości kremów, ale nie wiem też co jest w Twoim kremie? Poczytaj skład, poszukaj w googlach. Może spytaj ginekologa. Ja mam krem, ale nie mam w nim słowa, że jest od któregoś m-ca, tylko, że na okres ciąży. Jest bardzo delikatny i nie ma żadnych silnych składników. Może kup jakiś delikatny krem, albo stosuj oliwkę.

Gość przyszłamamamama
A jaki masz krem który nie ma ograniczenia? Bo Ziaja, Perfecta mama i krem Gerbera są od 4 miesiąca właśnie

na tych kremach są informacje, że od czwartego miesiąca używać bo wtedy zaczyna się brzuszek zaokrąglać. Nie są szkodliwe, ale tylko te przeznaczone dla kobiet w ciąży, np mama perfecta, ziajka itd. Ja używałam odkąd dowiedziałam się o ciąży, lekarz nie miał przeciwwskazań do kremów, natomiast miał uwagi do samego wcierania kremu. Nie kazał masować, dotykać brzucha z uwagi na przedwczesne skurcze. Jeśli twój lekarz nie ma nic przeciwko używaj ich i nie martw się na zapas. Wiem jedynie, że wszelkie maści np na bóle stawów, mięśni itp są zakazane!!

acha-- jeśli jednak masz obawy to przez te cztery miesiące używaj oliwki. Można ją wsmarować nawet pod prysznicem. Fajna sprawa, polecam.