Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pasta szczotka kuek itp..

dziewczyny jak to jest z waszymi dziecmi?

Polecane posty

z myciem zabków? moja Paulinka ma 17 miesięcy i 11 ząbkow jak wyglada u was mycie czy myjecie juz pastami do zębów? czy woda samą i szczoteczką??

Mój synek ma 16 m-cy, 15 ząbków i gdzieś od 8 m-cy myjemy ząbki pastą i szczoteczką tzn. mały myje, a ja później poprawiam.

a jak to jest z wypluwaniem pasty? jak sobie z tym radzi?

hallo dziewczyny jesteście tam?:-)

Pasty daję mu malutko. Po umyciu wypłukuję szczoteczkę wodą i dalej pucuje ząbki i tak 2-3 razy, ale mój synek umie pluć ślinką, więc jak mu powiem co tak plujesz to jedzie na cełego bo to dla niego super zabawa.

Aha pasty używam bez fluoru (nenedent) i kupuję ją w aptece, ale teraz chcę zmienić na elmex czerwony dla dzieci i ona ma juz chyba flour.

:-) super dzięki za odpowiedz:-) moja mała to taka łobuziarka mała paste to by najchetniej cała zjadła:-) ale tez staram sie jej troszke tej pasty i wypłukiwac czyli podobne triki:-)

Oczywiście ja tez stosowalam paste bez fluoru le nie ma juz chyba zadnych przeciwskazan zeby juz zacząc dla dzieci taka z fluorem chociaz te ząbkowanie u małej to tak monotonnie idzie że masakra

Gość polecam elmex
Nie jest za dobry w smaku i moje dzieci szybko nauczyły się ją wypluwać

moj w wieku 18 miesiecy mial juz komplet -20 zebow i w tym czasie zaczelam mu myc zabki pasta elmex (wczesniej mylam pasta bez fluoru) i myje do dzis (2 lata 8 miesiecy) zabki biale i bez skazy - narazie ;) myjemy 2x dzinnie chociaz nie zawsze sie to udaje

czesc dziewczyny mam 2,5 miesiecznego chlopca i musze mu robic inhalacje czy wiecie jak dlugo taka inhalacje mam robic.? ile czasu ona ma trwac 5 minut czy 10minut? bardzo prosze o pomoc.

a masz specjalny sprzet? na allegro mozna kupic przewaznie jest informacja czym najlepiej robi sie inhalacje dla malych dzieci i wiekszych zawsze mozesz tez zapytac sie lekarza

Gość adertre
hej u mnie na paczatku były problemy z wypluwaniem mały ma 17 miesiecy ale teraz jest coraz lepiej pomały wie ze tego sie raczej nie je chociaz róznie bywa:-) elmex uzywamy

Gość ooooooooooooooowal
własnie dobry temat jak to jest u was dziewczyny z tym myciem zabków?

Gość ja kiuy
jak ja myje zeby to moj mały tez ma swoja szczoteczke i nasladuje:-) i ma przy tym swietna zabawe