Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kitka11

L4 na sam koniec ciąży

Polecane posty

Gość kitka11

Witam, Obecnie jestem w ciąży i cały czas pracuję, dzięki Bogu nic mi się nie dzieje, a lubię swoją pracę. Mam zamiar iść na L4 dopiero pod koniec ciąży, np. na miesiąc przed porodem. Koleżanka wczoraj mnie uświadomiła, że podobno lekarz nie da mi L4 tak na samym końcu tylko będę musiała już wykorzystywać macierzyński - jeszcze przed porodem...??? Czy rzeczywiście tak jest???

Z tego co kojarzę to dwa tygodnie przed porodem lekarz może nie dac zwolnienia, ale nie jest to obligatoryjne tzn. zalezy od lekarza, jak jest człowiekiem to da Ci L4 jak jest służbistą i chamem to nie da ci L4 ale rzadko się słyszy o takich przypadkach

Gość faktycznie zależy od lekarza
słyszałam o tym od koleżanek, które musiały wykorzystywać macierzyński już wtedy gyd były jeszcze w ciąży, ja osobiście dostałam l4 na 2 tyg przed terminem - było to l4 na miesiac i nie było z tym żadnych problemów, lekarka nawet nie wspomniała o macierzyńskim

Gość kkkl
potwierdzam wcześniejsze wypowiedzi. Ja dostałam L4 na 3 tygodnie przed porodem bez problemu, lekarz nawet nie zapytał o macierzyński

bez problemu lekarz wystawi Ci L4 w ciazy do Twojego terminu porodu ktory masz wpisany w karcie, po terminie nie bedzie juz L4 tylko macierzynski lecial