Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miki..

Moj syn nieumi spć

Polecane posty

Gość Miki..

Noc w noc ciagle sie wierci ,placze ,budzi sie co 10 min ,marudzi ,wstaje do niego w nocy po 20 razy . Na poczatku myslałam ze to zabki ,ale zabki własnie sie przebiły a on dalej niespi,podawałam mu paracetamol ,i nic to samo,czy on niemoze normalnie spac w nocy

Gość a moze a moze
moze ma robaki albo inna chorobe?

ie ma m-cy? a ile śpi w dzień? czy ostatnia drzemka jest przed 17 ?? czy zachowujesz rutuały? co wieczór to samo?

Gość Miki..
ma prawie 9 miesiecy w dzien spi 2 razy ok 12 i 16 pozniej idzie dopiero o 22.30 ,kiedys spał ładnie cała noc przesypiał.W dzien spi ładnie bez płaczu a noc to koszmar

Gość za duzo spi w dzien

spróbuj herbatke uspokajającą - w kazdym markecie dostaniesz i/lub czopki viburcol - to też uspokaja. nawet jesi to zęby to i herbatka i czopki wyciszą ci maluszka :) jesli to "wina" nadmiaru bodźców w ciągu dnia to tez pomoże :) przyjrzyj sie otoczeniu coś się zmieniło? sąsiad nowy i głośny? pies ujadajacy u sąsiadów?remont obok? lub u was w domu kłotnie/sprzeczki przy dziecku itd. powód moze być błahy jak np nowa kaszka na noc, lub głebszy jakas choroba. niestety takich maluchów to obserwacja i jeszcze raz obserwacja. powodzenia :)

Witaj, moja ma skończone siedem miesięcy. Śpi w dzień w podobnych porach tj. ok 11 i ok 15-16, ale ja ją kładę od dawna 0 19.30 i zasypia w swoim łóżeczku. Może za późno go kładziesz? Jeśli masz pewność że mu coś dolega, to dobry jest czopek viburcol. Aha, moja ma ustalony rytuał dnia, którego nie zmieniam: wieczorem po drzemce, jedzenie, zabawa, potem kąpiel i jedzenie i spanie.

Gość Miki..
pytałam o te czopki wibrucol ,u mnie jakas zacofana apteka mowie ze chce te czopki a facet patrzy na mnie jak na wariatke i mowi dam pani paracetamol,ale nawet jak to zabki to paracetamol powinien pomoc przeciwbolowo a niepomaga.co do rytuałow nic niezmieniłam,robie wszystko tak jak zawsze,probuje go kłasc wczesniej to zasypia o 20 budzi sie po 40 min i niechce juz spac i szaleje do 22.30 i tak codziennie .robiłam mu badania krwi wszysko wpozadku

moj synek jest taki sam. Moja lekarz powiedziala, ze sa takie dzieci i kiedys :D z tego wyrosnie :O. Mysle, ze w przypadku mojego synka jest to, ze on caly dzien cos robi, wszystko poznaje, wszedzie wlazi, chce wszystkiego dotknac, a potem wlasnie to przezywa. Smiejemy sie z mezem, ze on zaluje czasu na spanie, bo swiat jest przeciez taki ciekawy :) Trudno, z corkami nie mialam tego problemu, a synek taki jest i musze to przetrwac :)

Gość takkktaaakkk
dzieci sa różne........twój synek poprostu takie ma spanie i podejrzewam że tego nie zmienisz....wyrosnie z tego ...musisz poczekac:-) ja mam dwoch synow,kazdy inny,inne spanie,nie dochodze za wszelka cene dlaczego????jest taki i tyle,mlodszy mial okresy gorszego spania wlasnie kolo 7 miesiaca,probowalam zmieniac,nie dalo sie i tyle...przeczekalam,trwalo to jakies 2 misiace.

Gość ppppppppppppppppp
"nieumi" ???????????????co to znaczy, do jasnej choinki???????

Gość takkktaaakkk
nie pakujcie w dzieci leków tylko dlatego ze nie chca spac:-o

Gość Miki..
niepakuje lekow bo mały niechce spac dawałam czopki przeciwbolowe przy zabkowaniu ,niewolno?

Gość takkktaaakkk
nie denerwuj sie ....oczywiscie ze mozesz,tylko ktos wyzej napisal,ze moze byc nadmiar bodzcow i czopki go wycisza:-o no sorry,nic go nie boli,ale dam czopka to go wyciszy:-o pozniej ktos napisal ,ze jezeli masz pewnsc ze cos mu dolega,to czopek jest dobrym rozwiazaniem....wlasnie!!!!jezeli masz pewnosc...i z tym sie zgadzam.

Gość SanSan
ja polecam bardziej sztywne pory zasypiania tzn nie wiem o ktorej Twoj syn wstaje skoro tak pozno chodzi spac ale jezeli wstaje pozno to czas to zmienic, pobudka nie pozniej niz 8-ma pozniej jakies harce i co tam lubicie, poloz go spac tak jak zawsze moj w tym wieku spac chodzil o 10-tej i kolo 14-tej, a na noc chodzil nie pozniej niz 19-ta i spal cala noc jak juz raz pokazalas ze jego nocne wstawanie cie denerwuje i pozwalasz dalej na to to bedzie ciezko jak wstaje w nocy to niech tak dlugo lezy w lozeczku az ponownie sam zasnie, pokaz mu ze budzenie sie po 22 to juz nie jest fajen, ze to jest noc, sa zgaszone swiatla i wszyscy spia a nie koncentruja sie na nim nich poryczy sobie pare nocy z rzedu to sie przestawi na odpowiednie tory ;) trzymaj sie bardziej tych samych godzin spania to bedzie wam latwiej pozniej :)

san san - ja mojego synka nie wyjmuje z łozeczka jak sie budzi , a i tak budzi sie co noc kilka czasem kilkanascie razy :( ....i tak juz od trzech miesiecy . Teraz jest juz troche lepiej zdarza sie ze przespi całą noc ...a zdarza sie ze budzi sie co godzine albo robi sobie w nocy godziną przerwe , co go połoze to on wstaje i chodzi po łózeczku ...

Gość SanSan
mimi moze za dlugo spi w dzien? niech przerwa miedzy ostatnim spaniem a spaniem na noc wynosi ok 5 godzin tak jak pisalam nie daj mu spac do polodnia, obudz go, niech sie wymeczy w dzien i wtedy poloz spac zobaczysz poskutkuje moj tez kiedys mial faze wstawania w nocy a pozniej spania do 10-tej :-/ dopiero jak zaczelam budzic go o 7-mej, wymeczylismy sie oboje w dzien, oczywiscie o jego marudnosci nie musze pisac, poszedl jak skonany spac i spal cala noc :) pozniej trzymalam sie sztywno godzin spania w dzien, chodzil zawsze o tej samej godzinie i nie bylo "ale"

Gość Jak jesteś pewna
Że mu coś dolega to idż do lekarza a nie faszeruj go lekami,czopkami i innym swiństwem na własną rękę.Przecierz nie wiesz tak naprawdę o co chodzi.

przeciez dziewczyna napisła ze ząbki dopiero co się przebiły , więc nie dziwię się ze dziecko jest rozdrażnione i nie chce spac bo może go juz ząbki nie bolą, a teraz przeszkadzają?? moja tak miała ! i leki przeciwbolowe nie pomogły i lekarz kazał mi wyciszyć dziecko i pomogło 2 dni czopków (tylko na noc) i 3 dni herabtki i sen wrócił do normy

san san mój syn wstaje o 6 (zasypia koło 19:30-20) spi dwa razy pierwszy około 9-10 półtorej godziny czaem kr ócej i drugi około 14 do 15 :30 czasem krócej do wieczora ledwo wytrzymuje o 18 juz jest spaicy ale nie chce go kłasc wczesniej bo boje sie ze mi wstanie o 5 wiec w sumie spi jakies 12- 13 :30 godzin na dobe to wcale nie tak duzo jak na 7 miesieczne dziecko