Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miniti

DZIEŃ PŁODNY ?

Polecane posty

Gość miniti

cykle 30-31 dniowe okres ok 4 dni stosunek odbyl sie 11 dc oraz 18 dc który dzien wszym zdaniem byl najbardziej płodny,aby mogło dojść do zapłodniena? dziekuje

cykl 31 dniowy,hmmm owulacja nastepuje na ok 11-14 dni przed nastepna miesiaczka,wiec jesli masz regularne cykle to prawdopodobnie mialas owulacje ok 17dc. ja bym stawiala na to ze 18dc byl bardziej plodny niz 11.ale moge sie mylic

najczęściej owulacja występuje 14 dni przed, a po niej nie można zajść w ciążę, więc bardziej płodny był 11

Gość jaaaaaaa......
Identyczna sytuacja jak u mnie! cykl 31-32 dni, @ trwa jakieś 5 dni. W 11 dc byłam na monitoringu owulacji - nie było pęcherzyka dominującego. kochaliśmy się 13 dc, w 15 dc znów byłam na monitoringu. tym razem pęcherzyk dominujacy był. kochaliśmy się jeszcze w 18 dc. ciązy nie ma! :( moim zdaniem żaden z tych dni u Ciebie nie był płodny :( 11 za wcześnie, 18 za późno :(

1. Owu wystepuje u zdrowej kobiety na 12-16 dni przed miesiączką (prawidłowo)2. W nielicznych przypadkach owu wystąpi na 9-10 dni przed miesiączką, dojdzie do ciąży, ta się utrzymaPrzy cyklach 30-31 dniowych owulacja wystąpi w przedziale 14 - 19 dc (a może wystąpić i do 21 dc)wszystko to przy założeniu, że dany cykl nie miał być dłuszyokres przedowulacyjny jest ruchomy, dlatego dni płodnych się nie wylicza, obserwuje się je na podstawie objawu śluzu, zasowulację (jej przebycie) potwierdza temperaturatak to my sobie możemy zgadywać... bo równie dobrze ten cykl mógł sobie żart zrobić i owulacja mogła wystąpić 30 dc ;)