Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość remontuje mieszkanko

Ściany w sypialni - jaki kolor farby, farb?

Polecane posty

Remontuje mieszkanie, nie znam się na tym jak ładnie, jak nie i dlatego proszę Was tutaj o polecenie jakiegoś koloru czy kombinacji kolorami, by ściany wyglądały ładnie a sypialnia przytulnie.

Gość widzeeeeeee
czarny

Za czarny podziękuję. Może napiszcie jakie klory są w Waszych sypialniach..

Dziękuję Aniołku za podpowiedź. To jest maly pokoik, z którego chcę zrobic "sypialnię".

Cenna uwaga, dzięki. Ja bardzo lubię żółty i niebieski, ale one chyba nie pasuja do sypialni.

Coś nie mogę tego linku otworzyć. Właśnie wiem, że chłodny, a ma tam być "cieplutko" i przytulnie. To mówisz, by uderzyć w fiolet?

Kurcze, zamęczę Cię, ale nie mam się kogo poradzić. Ale masz na myśli wrzos, czy raczej ciemny fiolet, no i gdzie by te dodatki żółte i różowe miały być, jakieś paski na górze, czy jak? No i jeszcze czy wszystkie ściany na fiolet czy np jedna ta przy łóżku na inny? Wiem, że to ja to powinnam wiedzieć, ale napisz proszę swoją wizję a ja już dalej będę analizować w główce.

Są dwie wersje: 1. Ściany pomalowane na kolor żółty lub jaśniejszy cytrynowy. Fiolet w dowolnym odcieniu, a najlepiej w paru występuje w dodatkach: poduszki, pościel, lampy, paski. 2 Jeśli chcesz pomalować ściany na fioletowo to wybierz jasny odcień, ze względu na rozmiar pomieszczenia. Możesz pomalować tylko jedną ścianę, ale to niech będzie ta na którą pada najwięcej światła. Jeśli pomalujesz ścianę mało oświetloną to jeszcze bardziej się przyciemni. W tym przypadku dodaj dużo jasnych dodatków naprzemiennie w pastelowych i nasyconych kolorach.

Kochany Aniołek 🌻, dziękuję. Lubię i fioletowy i żółty, ale jednak wybiorę jeden, który - jeszcze nie wiem.

Gość Ja bardzo przepraszam ale
jak można proponować kolor ścian, ba, nawet połaczenia kolorystyczne nie mając bladego pojęcia, jakie są meble, podłoga, listwy, drzwi i okna? :O

Gość proponuje pomarańczowy
pomarańcz, czerwień-nie musi byc mocna, róż, to są ciepłe kolory. nawet pastelowe w tych odcieniach są przytulne;)

Gość proponuje pomarańczowy
mocna cytrynka tez jest spoko, i działa dobrze na psychikę;) Dla mnie to ma duże znaczenie, żeby czuć się dobrze.

Gość ....ja mam
mala sypialnię .. ściane a której stoi łózko mam w bordzie reszta w \"piskowym\" mnie sie podoba:)dodatki \"złote\" ...a i zaponiałam mam też regipsy z luksferami żółto czerwonymi- całość jest ok - ale sa gustai gusciki:)

a ja mam kilka pomyslow i ciezko mi sie zdecydowac :) myslalam o jednej scianie w kolorze sliwki za lozkiem i to jest jedyna sciana, ktorej jetem pewna ;) a dalej...hmm myslalam zeby polaczyc ta sliwke z pomaranczem i to byly by dwie sciany na pomaranczowo a sufit i ostatnia sciane pomalowac albo na ecri albo na odcien fioletu cos kolo lawendowego. co myslicie o takim zestawieniu?? chyba ze macie jakies ciekawe propozycje drogie kobiety??? ;)

a ja mam kilka pomyslow i ciezko mi sie zdecydowac :) myslalam o jednej scianie w kolorze sliwki za lozkiem i to jest jedyna sciana, ktorej jetem pewna ;) a dalej...hmm myslalam zeby polaczyc ta sliwke z pomaranczem i to byly by dwie sciany na pomaranczowo a sufit i ostatnia sciane pomalowac albo na ecri albo na odcien fioletu cos kolo lawendowego. co myslicie o takim zestawieniu?? chyba ze macie jakies ciekawe propozycje drogie kobiety??? ;)

Gość i dupa bobra
czerwony z czerwoną lamką, dla ludzi z ikrą, czarny dla katoli i cieńkoyebców

a moze sproboj z przezroczystym? gdzies czytalem,ze przezroczysty dodaje wielkosci pokoikom. napisz koniecznie,czy wzielas przezroczysty

Gość gość
A ja bym poszla w neutralne kolory, np bez. Bo wtedy wystarczy zmienic zaslony, narzuty, czy chociaz posciel i mozna zupelnie odmienic wnetrze, np mozna isc w neutralne kremowe, biale, beze, albo kolorowo , turkusy, zolte, pomaranczowe z wzorami. Zeby sciany nie wygladaly nudno, to oczywiscie obrazy,albo jakies bajery na sciane, byle w guscie.

Gość kamtija
a co powiesz na strukturę?? gdyby tak wrzucić jedną sciane z klinkierem?? zobacz http://kds-klinkier.pl/zwart-mangaan.html , cena płytki fajna, efekt też ( kolorów jest sporo, i jasne i czerwienie..) Sklep ma ciekawe ceny, a jakośc płytek jest wysoka, mozna się tez poradzic sprzedawców. Byłaby odmiana.. :)

Gość Ulyaszka

Ja trochę pokombinowałam i połączyłam czerwoną farbę z takim klinkierem na jednej ścianie: http://kingklinker.pl/oferta/elewacje/hf35-winter-palace, połączenie idealne (;

Gość UrsynkAa

Rzeczywiście King Klinker ma bardzo ładne kolekcje. Przejrzałam ich stronę www i muszę przyzać, że przy najbliższym remoncie namówię męża, aby takie płytki gdzie na ścianie ułożył