Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tora_sweet

Staram się o dzidziusia

Polecane posty

Gość tora_sweet

Cześć kochane. Otórz mam pytanko. Kochałam się z mężem 10 i 11 grudnia i staramy się o dzidziusia. To moje pierwsze. A dziś 13 dostałam okres. Chciałabym się dowiedzieć kiedy mam najlepiej wykonać test i czy jest możliwe że mimo okresu może się okazać że jestem w ciąży czy też napewno nie? Z góry dziękuje, buziaki ślimaki:)

Gość ....................89
Witam Ale czegoś nie rozumiem, kochałaś się przed samym okresem, żeby zajść w ciążę?

raczej w ciąży nie jestes.owulacja podczas ktorej mozesz zjsc w ciaze nastepuje na ok 14dni przed kazda miesiaczka,wiec na 2-3 dni przed@ to raczej nie mozliwe.poczytaj troche na temat cykli miesiaczkowych.

Gość tora_sweet
nie. Poprostu mam nieregularny okres. Dlatego zapytałam. Niemozna w moim przypadku dobrze policzyc dni plodnych i nie bo mam nieregularne miesiaczki. moj lekarz rowniez probowal to ustalic ale niemozna dokladnie. smutno mi bo bardzo pragniemy dziecko a tu jak piszecie to niemozliwe...:(

Przed samym okresem to z pewnością nie możliwe../proponuję się doedukować:) A jeśli chcesz to pytaj, postaram sie odpowiedzieć

Przy nieregularnych cyklach też można zajść w ciążę! Jestem tego najlepszym przykładem Po prostu musisz się obserwować i wiedzieć kiedy jest u Ciebie jajeczkowanie A to wcale nie jest takie trudne Można mierzyć temperaturę, obserwować śluz albo kupić testy owulacyjne

Gość tora_sweet
pisze szczeze, mam 22 lata, mloda, pierwsze dziecko i nic niewiem na ten temat. lekarz niejest w stanie okreslic dni plodnych bo okres niejest regularny. wiec moze powiesz kiedy starac sie najlepiej, po okresie, ile dni i tak dalej? z gory dzieki bo jestem totalnie zakrecona w tych sprawach...:(

Gość jak to pierwszy
cykl staran to czym sie martwisz nawet kobiety ktore maja uregulowane @ maja problem z zajsciem potrzeba poporostu czasu a jak narazie to sie nie denerwuj tylko wiecej czasu spedzaj z ukochanym na przytulankach a nie mysl o skutkach

Gość jak to pierwszy
ja miałam @ co 30 dni i staralismy sie 9 mies. nie mam pojecia czemu ( fakt ze bylam strasznie nakrecona) a jak tylko przestalam myslec i akurat zapomnialam robic testy owu w jednym miesiacu to zaszlam i nawet nie wiem w jakiej czesci cyklu wiec po co sie nakrecac

Gość ciazaaa
ja zaszłam w ciążę w trakcie okresu :-)

Gość tora_sweet
HMMM...A TE TESTY OWULACYJNE? napiszecie cos wiecej na ten temat? ceny, kiedy je wykonac i tak dalej...jestem totalnie ciemniutka.......

Gość ja_ja
kochana my sie kochalismy codziennie kilka razy dziennie bez prezerwatywy konczyl w srodku w pozycji bardzo glebokiej penetracji :) no i przez ta gleboka penetracje i czesta penetracje w tym samym miesiacu sie udalo co planowalismy teraz mija juz 5ty miesiac i bedzie chlopczyk pozdrawiam i zycze powodzenia

Kup sobie testy owulacyjne na necie, bo sa tansze, najlepiej od razu z 30 szt, zebyś mogla robić codziennie i wtedy mniej więcej bedziesz wiedzieć kiedy masz owulke.

Gość tora_sweet
dzieki...chyba bede robic to codziennie na okretke:)

Tora_sweet W takim razie proponuję Ci testy Testy owulacyjne kosztują w aptece ok 20, 30 zł( w opakowaniu jest 5 testów) Można je też kupić na allegro, tam są o wiele tańsze Testy te robisz w okolicach jajeczkowania, ale w związku z tym że nie wiesz kiedy masz jajkowanie proponuje zainwestować i zacząć je robić od razu po okresie, codziennie aż nie wyjdą pozytywne To polega na tym że zamaczasz test w moczu i jeżeli zaczynają sie pojawiac dwie kreski to oznacza że rozpoczynają sie dni płodne, od tego dnia najlepiej rozpocząć starania i kontynuować przez ok 7 dni

Gość tora_sweet
to zaraz polece i kupie...

Kochana mówię Ci zamów sobie na internecie to o wiele lepszy interes:) Teraz i tak zaczął Ci się okres więc nie rób testów, zacznij robić dopiero pod koniec okresu

Gość tora_sweet
ZROBIE JAK RADZISZ:)

Wiesz co spróbuje Ci wyjaśnić jak to jest z tymi dniami płodnymi i jajeczkowaniem u kobiety:)

Gość tora_sweet
okey z mila checia wszystko elegancko przeanalizuje...

Nie wiem jaka masz wiedzę na ten temat ale zacznę od początku. 1) Cykl kobiety rozpoczyna sie pierwszego dnia okresu i kończy sie dzień przed wystapieniem kolejnego okresu Czyli jeżeli teraz dostałaś okres 13 grudnia i PRZYKŁADOWO kolejny okres dostaniesz 13 stycznia( oczywiście życzę Ci żebys nie dostała)to ten dany cykl trwa 31 dni. 2) Jajeczkowanie (czyli uwolnienie komórki jajowej z jajnika) następuje około 14 dni przed okresem ale może wystąpić też od 12 do 16 dni przed okresem. Ten moment mają Ci pomóc zaobserwować testy owul. i w tym momencie macie się starać o dzidzię 3) Znakiem że nadchodzi jajeczkowanie jest także śluz Przed jajeczkowaniem zaczyna sie on robić podobny do surowego białka kurzego, jest rozciągliwy, a ty masz uczucie wilgotności Jest to jedynie skrót, ale mam nadzieje że coś Ci pomoże Pozdrawiam

Gość tora_sweet
kochana jestess...najgorsze jest wlasnie okreslenie u mnie tych dni plodnych...uciekam leniuchowac jak zawsze w pierwszy dzien okresu maz robi za mnie wszystko bo wie ze umnieram...obiad tez bedzie i niemusze nawet go robic...hmmm...kocham ten dzien:)

To kochanego masz męża, mój nie umie gotować;) Jeszcze raz pozdrawiam

Gość tora_sweet
pozdrawiam i całuje dziekuje za pomoc: ****

Gość jamamgdzies
a kogo to obchodzi