Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana totalniee

moja pochwa po porodzie naturalnym...

Polecane posty

Gość takajednapolka
Może ja coś dorzucę: Pierwszy poród- dziecko 3.650 wszystko super. Prawie nie czułam, że rodzę. Drugie jak pisałam wyżej. Gdyby trafiła się trzecia ciąża, napewno byłaby to cesarka. Załamana - a co mówił lekarz? Planujesz jakąś wizytę?

Gość do psx
:|:| Żal to czytać!! Co ty sie alergikow czepiasz? Czy ty wiesz cokolwiek o tych chorobach?? Autorkę w pełni rozumiem. Każda z nas chce się czuć atrakcyjna, albo po prostu nie czuć bólu. Bardzo Ci współczuję. Trzymaj się i zastosuj rady, które dziewczyny podsunęły :*

Gość pppllllllllllllllllllllll
"Moim zdaniem cesarka powoduje, że rodzą się takie miernoty, które kojarzą mi się później z astmą i alergią. aha,miernoto, w takim razie ty jestes z cesarki?? jakis pierdolniety moher, teksty wali jak z katolickiego podrecznika do seksu, ups, podrecznika do zycia w rodzinie w XXI porod nie musi idiotko oznaczac tylko bolu i cierpienia i zniszczonego zycia potem, ale w swoim zakutym lbie nie jestes w stanie tego pojac zal.pl

Gość Dobra_rada_
Do miernoty psx! Stuknięta kobieto nikt tu nie mówi o cesarce na życzenie, ale o szczególnym przypadku jak duże dziecko, które rodzi PIERWIASTKA! Poród naturalny za wszelką cenę to kiepskie rozwiązanie. Przykład: Koleżanka wiła się w bólach 3 dni, bo lekarze zdecydowali, że musi urodzić naturalnie. Zwijała się z bólu, bo dziecko było duże w dodatku pępowina okręciła się wokół jego szyi. Gdy wyszło na świat było sine, niedotlenione.

Gość .........fasolka............
autorko,nie przejmuj sie głupimi komentarzami,nie musisz sie tłumaczyc nikomu,a na pewno nie temu kto cie obraza. widze ze znalazly sie dziewczyny w podobnej sytuacji,pogadaj sobie chociaz to Ci troche ulży:-)

Gość Dobra_rada_
Przesada w jedną i drugą stronę to jest dobre rozwiązanie. A do miernoty psx, kobiety nie pragną dzieci za wszelką cenę.

Gość blue-true
Autorko ❤️ wszystko wróci do normy... predzej czy póxniej. to dobrze ze masz odwage o tym pisać, bo z tego co wiem to wiele kobiet ukrywa takie fakty tkwiac w przekonaniu ze tak musi być. nie musi. wierze ze wszystko sie zagoi i wrócisz do formy psychicznej przede wszystkim 🌻

Gość ewikkkkkkkkkkkks
a ja miałam cesarkę na życzenie. zapłaciłam 3 tysiące. ale nie załowałam ani przez chwilę. mój mąż a mało nie zasłabł, kiedy dwa dni po porodzie zobaczył mnie siedzącą po turecku z synkiem na łóżku. trochę bolało po zakładaniu cewnika, ale 5 dni po zabiegu myłam na kolanach podłogę, bo mieli przyjść goście. jesli zdecyduję sie na drugie dziecko, zrobię to samo. autorko, na pewno się wszystko ułoży. to za krótko, żeby nie bolało i się zagoiło. dbaj o siebie, bądź energiczna, nie pokazuj, że CI zle, niech mąż widzi cię silną. a lekarza znajdź sobie dobrego. nie wszyscy biorą w łapę.

Gość pochwica
moja jeszcze ciaśniejsza Też musimy kupić "gluty", żeby było lepiej. Jak się rozrusza to jest ok, ale na początku Jestem ponad rok po porodzie z nacięciem krocza

Gość liściczka
przeciez to prowokacja:-o po pierwsze nikt nie pozwoliłby na poród dziecka bez nacięcia krocza w przypadku gdy dziecko waży 4,6 kg, druga sprawa, ze najprawdopodobniej miałaby cesarkę,a osoba która to założyła zakłada na kafe non stop przeróżne wersje tematów o pochwach:-o naprawdę żenujący poziom soba reprezentujesz:(

Gość maszka95
witam jestem 2 tygodnie po porodzie ,dzisiaj obejzalam lusterkiem krocze i jestem troche przestraszona ,wiem ze to dopiero 2 tygodnie ale czy wy tez tak miałyscie ze wszystko jakby na wierzchu i miało wypaść? i jeszcze jakas czerwona narośl jakby żywe mięso nie wiem co to jest ,boje sie za duzo chodzic zeby niepogorszyc wyglądu a do lekarza dopiero za 4 tygodnie

Gość Mata

Czesc, ja jestem 5 miesiecy po porodzie. Nie martw sie bo to wszystko z dnia na dzien sie zagoi a miesnie odzyskaja siłe. Ja robiłam kupe pod siebie po porodzie, a mała miała tylko 3200. Byłam tak samo załamana. Lekarz mi powedział, ze to wszystko w 95% sie leczy samoistnie, ale potrzeba czasu i higieny. Wiec głowa do gory, bo zagoisz sie i nawet nie bedziesz pamietała tej traumy. Mi po porodzie popuszczanie kupy mineło dopiero po miesiacu. Mocz do dzis troche popuszczam ale cwicze z fizjoterapeuta i po tygodniu widze rezultty. Mnie cwiczenie miesni dna miednicy (odpowiedzialnych za kupe również) kosztuje 25 zł za zestaw cwiczen pod okiem fizjoterapeuty. A co do karmienia piersia, w kazdej chwili mozesz zrezygnowac. Bez poczucia winy! Twoje cycki sie uspokoją a dziecko z glodu nie umrze bo mamy na rynku swietne mieszanki.