Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nutelka1978

czy niemowlęciu musi sie odbic po jedzeniu

Polecane posty

mój 2 tygodniowy synek nie chce odbić po jedzeniu, mogę go nosić i nosić i nic. Czy ktoś ma jakis pomysł.

moja nie odbijała chyba do końca 2 m-ca, położna i pediatra kazały mi ją po jedzeniu układac na boczku, to na wypadek gdyby jej sie ulało, aby się niezachłysneła. ja tak robiłam, czasami się ulewało czasami nie. nic ci radzić więcej nie będe , bo nie wiem :( aaaa czasami pomagało lekkie poklepywanie miedzy łapatkami, a czasami tuż nad pupą.

Nie musi a powinno.Mojemu synkowi mimo odbicia sie ulewa wiec to bez znaczenia.Aha i nie powinno sie poklepywac po pleckach tak twierdzi Paweł Zawitkowski.

Mi polozna powiedziala, ze jak sie po 15 minutach nie odbije to moge go polozyc do lozeczka... ale i tak sie tym denerwuje:/

Dziecku odbija się jak podczas karmienia nałyka się powietrza więc nie zawsze musi się odbijać można chwilę potrzymać i jak się nie odbije układać dziecko na boczku

Jeśli karmi się piersią to dzieci czasem nie odbijają. Po 15 minutach połóż na brzuszku lub boczku i będzie ok.