Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rebekaaa29

Trojmiasto,Gdynia-gdzie rodzic

Polecane posty

Gość mamain3months
a co mysliscie o redlowie? i czy lepiej zapacic za znieczulenie czy jechac tam gdzie ejst za darmo ale istnieje szansa ze anestezj bedzie zajetey,bo ja wlasnie taki mam dylemay

Gość as1
Dziwne jest to ze w 1ym szpitalu znieczulenie jest zadarmo a w innym trzeba placic.ostatnie doniesienia ministra zdrowia mowia o zakazie znieczulenia.

Gość mamain3months
o zakazie? ja tylko slyszalam o tym ze nie beda go finansowac. a jezeli chodzi o to ze w jednym jest za darmo a w innym sie plAci to wynika z braku przepisow, ustalen,regulacji i ogolnie kazdy szpital robi jak mu sie podoba

Ja rodziłam na Zaspie 9 lat temu i teraz też planuję- za miesiąc z kawałkiem. A ze znieczuleniem to tam jest nijak- nie ma anestezjologów i nie ma znieczulenia, ot co.

Dla zainteresowanych dodam, że od mojej położnej w szkole rodzenia usłyszałam następujące info: Wojewódzki w Gdańsku- dobra opieka w czasie porodu, położne same namawiają do ćwiczeń na piłce, worku sako, spacerów. Jest dostępne bezpłatne znieczulenie w razie co albo immersja wodna. Mankament- ordynator rygorystycznie rozlicza personel z cc, dlatego wykonują je tylko w razie ostateczności. Zaspa- opieka ok ( z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że nie miałam na co narzekać), brak znieczulenia, położne nie namawiają do ruchu, raczej są zadowolone jeśli kobieta leży, za to cc robią jeśli są jakiekolwiek wskazania- nie czekają do ostatniej chwili. Brak immersji wodnej.Mają super oddział dla noworodków z OIOMem. Kliniczna w Gdańsku- standard bardzo się poprawił ( remontowali się ostatnio i nie ma to już nic wspólnego z dawnym oddziałem), znieczulenie jest dostępne, nowiutki sprzęt na oddziale noworodków i OIOM, opieka może być. Swissmed- opieka nad kobietą super, dostępne znieczulenie, wszystkie gadżety na sali porodowej, immersja wodna. Za to nie przyjmują porodów z komplikacjami, porodów przed czasem, jeśli coś się dzieje potrafią odwieźć do szpitala państwowego, nie mają również sprzętu do ratowania noworodków. No i oczywiście poród sn-4500zł, cc-5000 zł. Są to informacje, które otrzymałam od położnej, jak już wcześniej pisałam, a z doświadczenia to znam tylko Zaspę.

Gość anulka4343
czyli znieczulenia nie ma tylko na zaspie? bo wiem ze w gdyni w redlowie tez jest o ile anestezjolog bedzie dostepny. w wejh za to trzeba zapalcic ale ma sie pewnosc ze w razie co bedzie lekarz zeby je zrobic. i gdzie tu rodzic???????? bo chce miec mozliwosc znieczulenia

Generalnie to chyba trzeba jednak zadzwonić do szpitala, w którym się chce rodzić i się dowiedzieć. Niestety nawet w sytuacjach gdy to znieczulenie jest dostępne może się zdarzyć sytuacja, że nie zostanie podane z powodu braku lekarza:( Ale z tego co wiem to właśnie immersja wodna znieczula i dodatkowo pomaga w rozwieraniu szyjki macicy. Mankamentem jest to, że jeśli ktoś się na nią zdecyduje to powinien wiedzieć, że do wody wchodzi się tylko 2x po 30 min max i wtedy już innego znieczulenia nie podają.

Gość upupupuupa w
a w ktorym 3miejskim szpitalu mozna zaplacic za znieczulenie i miec pewnosc ze sie je dostanie?czy ktos wie??

Gość ZASPA na ale ZASPA
JEST SUPER JA TAM RODZIŁAM W MAJU 2007 LEZAŁAM MIESIĄC NA ODDZIALE BO MAŁY BYŁ CHORY ZAOPIEKOWALI SIE TAK PROFESJONALNIE że naprawde az miło:-) sam pobyt tez wspominam dobrze opieka super naprawde:-) a i jak rodzilam dostalam piłke i mogłam ćwiczyc lub leżeć nie było przeciw wskazan zebym sobie tez chodziła podczas porodu dostawalam zastrzyki po których bol był naprawde mniejszy POLECAM ZASPE :-) jak bym miała teraz rodzic to bym nie wybrała żadnego innego szpitala:-)

Ja odradzam Wojewodzki w Gdansku, z doswiadczenia wlasnego nie znam tego szpitala, bo termin mam dopiero na maj, ale 2 moje kolezanki tam rodzily w tym roku i obie niezadowolone, glownie z tego, ze ich dzieci zostaly zarazone jakimis wirusami, a polozne mimo, ze wiekszosc dzieci to lapalo to mowily, ze to wina matek, bo \'\'maja balagan miedzy nogami\'\' :o Ja sama zastanawialam sie nad Kliniczna, podobno bardzo podniesli jakosc tego szpitala, ale pewnie i tak zląduje na Zaspie, bo moja mama tam pracje i pewnie mialabym tam dobrze.

Gość W Wejherowie
Ja polecam Wejherowo Rodziłam we wrzesniu, naprawde super profesjonalna opieka i duża pomoc ze strony połoznej, lekarze tez bardzo sympatyczni. Opieka po porodzie ekstra spoojne i rzeczowe połozne wszystko wytłumacza i sa na każde wezwanie

Gość 887
halooo?zadej mamy z trojmiasta nie ma ?:(

Gość malina65454
up

Gość 89666
uppppppppppppp

Gość jak zapłacisz bedziesz miała

Gość juhyg
jak rodzić to na Zaspie laski

Gość paula65434
czy na zaspie daja znieczulenie zzo?

Gość tosia 23up
uppppppp

ja rodziłam 3 miesiące temu w Wojewódzkim i było super, żadnych zarażonych dzieci nie było.

Gość 4565
uppppppppppppp

Gość as1
Dziewczyny nie ma sie co ludzic..:(nawet jak bedziecie chcialy zaplacic to i tak problem moze byc kto to zrobi.znieczulenie w Wejherowie kosztuje 700zl i naprawde nikt nie da wam gwarancji ze go dostaniecie.

Gość danis
ja rodziłam w Redlowie bylo bardzo dobrez. Zastanawia mnie tylko jedno czemu wszystkie tak kladziecie nacisk na zoo, powiem szczerze, że nawet o tym nie pomyslalam rodząc za 1 razem jak i 2 razem.

Gość sdsdsd
Polecam szpital na klinicznej, rodzilam tam dwa i pol tygodnia temu. Opieka na porodowce bardzo dobra, niestety nie pytalam o znieczulenie i nie wiem jak z nim tam jest. Na opieke po porodzie tez nie moglam narzekac. Za to prawie 9 lat temu rodzialam w redlowie. Przez koszmar jaki tam przeszlam tak dlugo zwlekalam z druga ciaza.

Gość as1
Moze napisze tak:w całej europie nie ma problemu z zoo.oczywiście tylko w naszym kraju.kobieta rodzi w tej chwili jak w sredniowieczu.medycyna idzie do przodu,wiec znieczulenie przy porodzie to juz norma za naszymi granicami.kobieta ktora decyduje sie rodzic bez znieczulenia-to jej wybór,ale zastanawiam sie po co.czy idac do stomatologa tez odmawia znieczulenia???wiemy ze nie.ja jestem i bede za znieczuleniem.i powinien byc wybor.zreszta zapraszam na zachodnie programy o tematyce -porody.tam kobieta rodząc dziecko nie musi sie obawiac bolu.rodzi spokojnie,usmiechnieta.ostatnio robilam badania w szpitalu i naprawde do porodówki bylo daleko a krzyk rodzacej byl tak przejmujacy ze az ciarki przeszly po plecach...