Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przypomnienie

pytanie do zjadaczy książek

Polecane posty

Gość przypomnienie

1. jakie gatunki lubicie najbardziej? 2. wazniejszy styl pisania autora czy historia którą opowiada ??

Gość byleby nie były zatęchłe
mol

1. Właściwie czytam, co się da:D Ale ostatnio chyba thirlery medyczne:) 2. Trudno powiedzieć. Najciekawsza historia traci, gdy pisana jest w beznadziejny sposób. czasem po prostu ciężko coś się czyta. Z drugiej strony nudnej i oklepanej historii nie reanimuje nawet pisarz z polotem.

1 nie mam ulubionych, czytam wszystko od harry'ego potter'a po poradniki. teraz czytam ,,bidul'' maślanki, potem zaczne coehlo, choc juz probowalam i jakos mi nie podchodzi. najwiecej ksiazek przeczytalam kinga, coontza, cook, mastertona. 2. i to i to jest wazne.

Gość dobre to
1. ostatnio fantasy. Uwielbiam też czytywać Kinga, nie lubię potem spać :( 2. ważny zarówno styl, jak i historia. No i widzę, że nie tylko mi Coehlo nie podszedł :p

1. Najbardziej lubię prozę xx-wieczną o fabule związanej bezpośrednio lub pośrednio z pierwszą albo drugą wojną światową. Ponadto klasyka literatury angielskojęzycznej czyli Twain, Dickens, London, Poe, Conan Doyle (które czytuję w oryginale). 2. Styl pisania jest ważny ale historia chyba jest ważniejsza.

1) fantastyke, SF, kryminaly i sensacje. 2) wazniejszy jest styl, kiepski autor nawet z najlepszej historii zrobi gniota. Malo jest juz swiezych tematow, wiekszosc rzeczy juz byla tylko w innym opakowaniu. King czy Agata Christie staja sie przewidywalni po 5 ksiazce z rzedu a ludzie i tak czytaja ich dalej 3) dla mnie tez Coehlo jest niestrawny

Gość woopw
1. Czytam duzo podrozniczych, kiedys mialam manie czytania ksiazek gdzie jest watek o zakladzie psychiatrycznym 2. Styl bardzo wazny, a dopiero potem historia. Bo co z tego ze historia fajna jak autor pisze ciezko i niezrozumiale?