Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalalaal pytam sie lalalala

czy herbata ma witaminy

Polecane posty

Gość lalalalaal pytam sie lalalala

taka zwykla normalna, ktora pijemy w domu?

Gość no i co z ta herbata

Nie wydaje mi sie. Ale jest herbata ktora ma bardzo duzo witamin. Pochodzi ona z Paragwaju nazywa sie Yerba Mate. Polecam. Ma duzo witamin a do tego dodaje energii wiecej niz kawa.

Gość uwielbiam herbatę
Herbata jest bogata w niektóre witaminy - A, B1, B2, C, E i K, poza tym zawiera przeciwutleniacze, taniny, teaninę, znaczne ilości jonów fluorkowych, kofeinę, teobrominę, oraz teofilinę

nie powiedziałabym, że jest "bogata" - jeśli już, to może ma jakieś śladowe ilości witamin, nic poza tym. natomiast jeśli w coś jest bogata, to na pewno w polifenole, które są rewelacyjnymi przeciwutleniaczami, a zwłaszcza herbata zielona, którą właśnie sobie parzę z imbirkiem :)

Gość uwielbiam herbatę
anyżówka nie czepiaj się :p

Gość ja też najbardziej lubię
ZIELONĄ !!! :p

Ale jest herbata ktora ma bardzo duzo witamin. Pochodzi ona z Paragwaju nazywa sie Yerba Mate. Polecam. Ma duzo witamin a do tego dodaje energii wiecej niz kawa. Owszem, Yerba Mate ma właściwosci pobudzajace, jednak od kawy jej daleko pod tym względem. W smaku, cóż kwestia gustu - dla jednego jest smaczna, innym przypomina smak zalanej wodą zawartości popielniczki.

Gość bardzo lubie herbaty ale
w tej chwili musze pic te tradycyjne, poniewaz jestem w ciazy, jednak bardzo lubie rumianek i miete i te sa zdrowe. Co do witamin w zwyklej herbacie to szczerze przyznam, ze nie mam pojecia...:)

Gość RudaHera
Witaminy? To raczej nie. Wydaje mi się, że herbata zawiera teinę, która jest niezdrowa i szkodliwa (bardziej niż kawa - czytałam kiedyś artykuł na ten temat). Możesz jednak pić czerwoną herbatę, która jest bardzo zdrowa i zapobiega uwalnianiu się wolnych rodników.

Gość anyżowko
Ty też pijesz herbatkę z imbirem?? o matko, myślałam, że jestem jakimś odludkiem. ale pijesz z syropem imbirowym, czy takim żywym korzeniem??