Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majjeczka..

Polacy na emigracji....zawisc

Polecane posty

Gość majjeczka..

ciekawi mnie czy tez to zauważacie ze Polacy są strasznie zawistni szczegolnie za granica...inne narody trzymają sie razem a Polacy kopia pod sobą dołki...ale co ciekawe ci co sa za granica dłużej tzn okolo 10 lat sa bardzo pomocni...świeża emigracja jest do dupy..;)

Gość w paryżu śmierdzi szczochem
masz rację drugiej tak zawistnej nacji jak polacy nie ma .A do tego wyjeżdzają prostacy i chamy i robią nam wszystkim zasraną opinie

Gość majjeczka...
dokładnie...z jakiś zafajdanych wiosek i małych miasteczek i wydaje im sie ze sa teraz ważni....jak Polak ci nie zaszkodzi to znaczy ze ci już pomógł...smutne to ale prawdziwe

Gość co za brednie
z jakiś zafajdanych wiosek i małych miasteczek" wychodzi na to ze tylko buraki z duzych miast powinni wyjechac :O to juz Cie zadziwie ! jestem z malego miasteczka i tak mi przyszlo mieszkac z 3ma warszawiakami wiekszego buractwa nie widzialem :O jesli tak wyglada cala stolica to ciesze sie ze bylem tam tylko raz mieszakamy w jednym domu a oni nawet sobie swinie podkladaja

Gość majjjeczka..
czyli nie ma znaczenia skąd ....buractwo wyłazi...podkładają sobie świnie dla czystej przyjemności to mnie zadziwia...

Gość ogonek
nie akurat po 10 latacg , nie ma zasady , jedni robia bydlo i przynosza wstyd , siekiere by ci wbili a inni sa pomocni ot tak

Gość majjjeczka..
ps..nie mam nic do polskich wiosek i miasteczek...ale wkurza mnie taka postawa bo od innych oczekują pomocy i to najlepiej za darmo a sami nic, obrabiają za plecami jak tylko mogą...

Gość ogonek
zgadzam sie z toba w 100% to okropne

Gość ogonek
ale macie racje niektorzy sa wlasnie z wiosek i co to nie oni jak sie mowi baba wyszla w wiochy ale wiocha z baby nie ..

Gość majjjeczka..
:) dobre

Gość dobre to
Też muszę przyznać rację. I właśnie dlatego od Polaków trzymam się z daleka. Mieszkam tu 9 lat a mam dwie zaufane koleżanki, i wystarczy. Jest więcej znajomych, ale kontakt się praktycznie urwał a ja jakoś się nie wyrywam, żeby odświeżyć.

Gość dobre to
ogonek>>>ale dla mnie wieśniak to ktoś, kto w wiadomy sposób reprezentuje swoją osobę. Skąd ta osoba pochodzi ma tak naprawdę małe znaczenie.

Tez mieszkalam w UK i naprawde inne narody trzymaja sie jakos razem a polacy mysla tylko o kasie chca miec jak najwiecj i zeby przypadkiem ktos inny nie zarobil wiecej .

Gość majjjeczka..
wymusza to postawę by olewać rodaków, zaprzyjaźnić sie tylko z wartościowymi bo troszkę takich jest ale większość to naprawdę zawistna i falszywa..

Gość majjjeczka..
myślę ze nie chodzi tylko o UK bo ja z innego państwa, to jest narodowa cecha ujawniająca się wszędzie....można by powiedzieć ze baba wyjechała z Polski a Polska z niej nie...;)

Gość gruppa perta
sluchaj majjeczka chyba sama o sobie mowisz co? i te twoje stwierdzenie o wioskach - jestes ZALOSNA dziewczyno...

Gość jussaa
Już myślałam że to jest topik o zawiści Polaków w kraju do tych na emigracji.Bo to jest bardzo zauważalne niestety..:/ Ten temat jest tego kolejnym przykładem,żeby sobie pojeździć po ludziach co odważyli się wyjechać,często dla swoich rodzin i ciężko pracują za granicami kraju.Tak,wiem wiem..nieudacznicy:/

Gość majjjeczka..
hmmm to temat o tym ze jak ktoś opluje innego to mu się robi cieplej.....prawda gruppa perta ?

Gość rafiiiik
niektorzy to czytac ze zrozumieniem nie potrafia

Gość ogonek
ja tez nie jestem w UK i mam gora 2 kolezanki , inni to w pracy jeszcze ook , ale juz na ulicy to nawet czesc nie powie taki wielki pan z niego ,niej .

Gość smuuuteczek
Zgadza się,miałam okazję się o tym przekonać na własnej skórze.Na początku udawali miłych,ale tylko do czasu.....kiedy przyniesiono nam wypłatę i moja okazała się wyższa.Potem było już tylko gorzej, gorzej,w końcu rzuciłam to w diabły i wróciłam do domu.Do końca życia pozostanie mi uraz do tego typu wyjazdów:(

Ja na szczescie nie mam zlego doswiadczenia z Polakami, wszystko zreszta zalezy od czlowieka i od tego jak sobie dobieracie znajomych. Co do zawisci to wsrod innych narodowosci tez taka panuje, to tylko z wierzchu wszystko wyglada tak pieknie.

Gość Ijae
Mieszkalam z taka.z malopolskiej wsi byla i wyzywala mnie od warszawskich chamek. (??) dodam ze nigdy sie nie wywyzszala m ze ja z w-wy ani nic jej nie zobilam. ot taki kompleks......

Gość ogonek
no tak jak sobie dobierasz , u mnie nienawisc powstala z tego powodu ze nie chcialam poprostu sie zadawac z pewna osoba , bo wiedzialam ze jest plotkara i zjawia sie tylko jak cos trzeba i co???? obrobila mi dupsko bez potrzeby znajomosci , nic o mnie nie wiedzac ..

Gość majjjeczka..
ja doświadczam zazdrości z tak bezsensownych powodów ze az jest to nie do uwierzenia, a chodzi o polakow w pracy wiec nie da sie uniknac kontaktow tych co sama sobie dobieram to wlasnie starsza umigracja tak ponad 8 lat

Gość wieśniara
Dla mnie ''totalnym dnem bez kultury" to są właśnie osoby ubliżające wszystkim którzy mieszkają na wsi, małych miasteczkach czy duzych miastach. Nie wazne gdzie kto mieszka!!!!!!! ważne jakim jest człowiekiem. A Wy wszystkie Majeczka itp. które obrażają moją mamę, ojca, siostre, mnie moje dzieci itp dlatego że jestem ze wsi uważacie sie za kogos lepszego niż te na osoby na ktore trafiliscie???? JESTESCIE IDENTYCZNI, TRAFIŁ SWÓJ NA SWEGO!!!!Bo normalny kulturalny człowiek który trafiłby na kogoś wrednego skrytykował by osobę a nie wszyskich zamieszkujacych daną miejscowość!!!!

Gość wieśniara
Polacy na emigracji....zawisc i się jeszcze dziwi że tam jest zawiśc, sama ja tam zawiozłaś!!! Zawiść jest w głowie, zawiść o pieniądze, zawiść o karierę, zawiść o przynależność rasową ........ zawiść o POCHODZENIE !!! w Twoim wypadku!!

Gość ogonek
oj wez juz sie nie bulwersuj wiadomo ze wyjezdzaja rozni ludzie , i niestety to prawda ze wiekszosc tych MOCARNYCH jest z malej wioski bo nic nie widzialo a teraz mysli ze jest okiem na swiat

Gość rafiiiik
u mnie tez z małych miejscowości jak zostaną szefami w firmie, kierownikami działów a takich jest pełno i tak naprawdę to żadna fucha ,to już w głowach się przewraca