Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wenus3

Dla pewności, anatomia kobiety

Polecane posty

Pewnie jak każdego z was teraz mnie dziwi anatomia naszego ciała i ludzi zauwazają coś dziwnego lub zauwazyli coś wczesniej LECZ uciekło to z pamięci a teraz jest ta obawa czy to normalne. Może to być troche głupie wręcz infantylne: Wizyte ginekologa PIERWSZĄ mam za miesiąc, jak każda kobieta ma różne obawy że akurat JEJ może coś dolegać. Teraz pytanie, jeśli kobieta włoży palec do pochwy w sumie \"do końca\" to co się tam znajduje? Ponieważ ginekolog bada szyjkę macicy .. jestem ciekawa jak on się dostaje..może ja jestem dziwnie skomplikowana ? Naprawde aż sasam się z siebie śmieje z mojego tematu ale kto pyta nie błądzi :) http://i36.tinypic.com/v4750k.jpg Chodzi mi o to co jest skierowane strzałką .. Wczesniej to nie było wyczuwalne albo po protsu nie zwracałam uwage .. zaczełamzwracać przy wkladaniu tampona ze czasem mi sie kierował na bok.. tzn omijał TO :) więc czy to jest normalne?

Gość cosinuss
moze to blona dziewicza?

Gość vt43tg
to pewnie stary tampon, zapomnialas wyjac i sie tam zagniezdzil na dobre.

wiedziałam ze odpowiedzi bedą inteligente, i jak tu wierzyc w polske ;o

Gość czerwonypazurek
no sorry ale jak dla mnie to nietoperz na tym rysunku;p a serio to tez bym wskazala na blone.

plastyczką nie jestem.;d chociaż nietoperz mi wyszedł :) i co wy gadacie jaka błona.. błona jest tuż prfzy wejsciu ja mówie o głębokosci .. jak się wkłada palec do końca. wiem ze przyklady sa niesmaczne ale nie da się tego opisac po 2 nie jestem dziewicą

Gość czerwonypazurek
to nie mam wiecej pomyslow;p poczekaj do wizyty gin wyjasni ci to pewnie najlepiej. :)

Tylko chciałam sie upewnić czy to normalne jest czy nie bo jestem panikara i jak lekarz mi powie " uuu jest cos nie tak" to nie bedzie mi potrzebny ginekolog tylko kardiolog

Gość coś
przecież to szyjka macicy

dziękuje za pochwałe;))) .. i odpowiedz.. naprawde my kobiety zawsze wszystko wyolbrzymiamy .

Jestem pod wrazeniem rysunku:) Slodki:) Tak, to szyjka macicy. Dlaczego nie czulas? Otoz w zaleznosci od cyklu ona sie obniza i twardnieje albo wedruje do gory i rozmieka. Przy okresie jest jeszcze w miare wysoko i jest taka rozmemlana - dlatego moglas nie poczuc. Rysunek koniecznie dla potomnych :)

Gość pizzer to taki ktoś
ile masz lat ?

Gość madziulkaaa1
glebiej masz szyjke macicy,skoro masz dlugą to ją wyczuwasz bezproblemowo,ja kiedys mniej ją wyczuwalam,od kiedy jestem w ciazy i wkladam \"tam\" luteine to ją czuje bez problemu i nie musze gleboko wciskac palucha :)

za miesiąc w sumie rocznikowo 19.. To nie jest ważne, tylko ludzi z góry oceniają po wieku ;) + czasami gdy dochodzi jeszcze bezsensowne pytanie już lecą głupie komentarze i pochopna opinia, a to może zmylić ;) Już wiem czytałam. :) dzięki. Wiem że moje wątpliwości są dość dziwne.. ale widocznie się dobrze "ukrywała" przede mną ostatnimi czasy że jej nie zauważałam , a myślałam, że znam dobrze moje ciało

Gość ela1232
pochwa ma glebokosc ok 5 cm, ale podasz stosunku ulega rozciagnieciu. Kazda kobieta bez problemu moze zbadac swoja szyjke. Jedna z metod naturalnej antykoncepcji polega na badaniu szyjki.