Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asefewvg

kosmetyki mineralne

Polecane posty

Gość asefewvg

moze mi ktos wyjasnic jak je stosowac? czytam recenzje na torebce i wizazu i kazdy tam stosuje podlady/pudry na twraz posmarowana kremem, ale jak to stosowac do brzydkich cer? teraz na codzien uzywam fluidu,korektora i na koniec pudru,jak to bedzie wygladalo z kosmetykami mineralnymi,aby efekt otrzymac rownie dobry (lub jeszcze lepszy)?

kosmetyki mineralne nakłada sie pędzlem....efekt więc zależy od ilosci warstw i umiejetności ich nakładania

Gość asefewvg
to wiem,ze nakalda sie pedzlem ale czy podklad minerlany to jak zwykly podklad tzn nakaldam na to normlanie korektor (czy przed tym podkladem?) a potem puder czy jak? a jesli mam puder min. to nim wykanczam normalnie makijaz,czyli po nalozeniu podkladu i korektora?czy mozna uzywac jednoczesnie podkladu min. i pudru min.?

Gość asefewvg
a moze to jest takie 2w1? ale wtedy co wybrac podklad (znalazlam jeden intersujacy mnie z astora) czy puder?

Gość asefewvg
no pomozcie,chce sobie skompletowac kosmetyki bo akurat moge sobie pzowolic na wydanie troszke wiecej kasy i nie wiem co kupic

Gość valo tour
astory i inne loreale z kosmetykami mineralnymi maja wspolną tylko nazwę. uzywasz tych kosmetykow jak 'tradycyjnych' - krem, podklad, korektor, puder. jesli masz podklad w kremie to raczej pedzlem go nie nalozysz, wiec glupich pytan nie zadawaj.

Gość ammmmmaaammmm
Szczerze Ci odradzam te kosmetyki; ja sobie nimi tylko cerę popsułam. W życiu bym nie wpadła, że to od tego, ale wizyta u dermatologa mnie oświeciła i już nigdy nie kupię tego szajsu.

Gość asefewvg
popsula tzn? dostac tradzik,uczulenie? gdzie nei czytam tam wszedzie dosyc dobre opinie.

Gość valo tour
zależy od jakości tego podkładu po prostu. tego astorka nigdy nie stosowałam i nie mogę ocenić czy potrzeba pudru, czy nie, aczkolwiek sądząc po jakości kosmetyków tej marki raczej pudru trzeba użyć. ale jeszcze raz podkreślam - prawdziwe kosmatyki mineralne zaczynają się od 100 zł w górę i raczej sie takich w rossmanie nie kupi. dla własnej cery z którą mam problemy [syfki itp.] nie użyłabym nigdy podkładu w kremie nakładanego pędzlem, ktorego nie da się umyć - to cholernie niehigieniczne.

Gość valo tour
ammm jak uzywałas"kosmatyków mineralnych" marek które wymieniłam [zwykle do tych "minerałów" dosypywany jest talk i kupa chemii], to się nie dziwię, że masz teraz cerę złą ;)

Gość ammmmmaaammmm
Tak, dostałam trądziku i okropnych zaskórników. Nie wiedziałam o co chodzi i w końcu poszłam do dermatologa. Babka się mnie o wszystko wypytała i jak tylko wspomniałam, że stosuję puder mineralny, to od razu powiedziała, że to od tego. Dlatego Cię ostrzegam. Te kosmetyki w ogóle są bardzo fajne i jak zaczęłam je stosować to byłam zachwycona; a na dodatek wydawało mi się, że są zdrowsze dla cery niż te tradycyjne - no cóż ogromnie się myliłam :/

Gość asefewvg
no dobra,a pudru min. uzywam jak zwykly puder czyli wykonczenie makijazu? nadal interesuje mnie to pogorszenie cery,nie chce znowu wracac do kurowania sie :o

Gość asefewvg
czyli co polecasz z minerlanych,jakie firmy?

Gość valo tour
posłuchaj - dobre kosmatyki mineralne nie wchłaniaja się w głąb skóry i NIE MAJĄ PRAWA zatykać porów, więc się nie martw jeśli kupujesz coś dobrego ;) dodatkowo kosmetyki mineralne polecane są przez dermatologów jako lekarstwo na trądzik itp.

Gość valo tour
bare minerals i mineral veil z bare escentuals, puder sypki Isa Dora... ale ten bare jest fantastyczny :)

Gość justine___
Tu są prawdziwe minerały- bez dodatku chemii- tam tez przeczytasz dokładnie jak ich używać. Generalnie używa się do tego pędzla z naturalnego włosia- gdyż ze sztucznego może podrażnić cerę. Nabiera się malutką ilość i kolistymi ruchami lekko wciera w cerę. Buzia powinna być sucha, gdyz jest to proszek i na posmarowanej kremem twarzy mogą powstać plamy. Powiem ci szczerze, że moja cera odżyła po tym pudrze- tzn nie jest podrażniona i nie wychodzi mi tyle syfków:) http://www.biolander.com/index.php?main_page=index&cPath=467_159

Gość asefewvg
ktos jeszcze moze sie wypowiedziec na temat kosmetykow biolander?

Gość justine___
to nie są kosmetyki biolander, te pudry mineralne są firmy Rhea, można je także kupić na stronie www.rhea.com . One są po prostu zupełnie naturalne, bo te drogeryjne mają dodatek talku i innej chemii.

Gość justine___
Sorry, www.rhea.com.pl

Gość gość
Tak

Gość gość
Kosmetyki mineralne są najlepsze do skór problematycznych pod warunkiem, że nie zawierają talku. Nakłada się je bezpośrednio na skórę lub najpierw zwilża mgiełką dowilżającą (w przypadku jane iredale). Dla mnie puder jest jednocześnie podkładem, korektorem i filtrem przeciwsłonecznym. Mój ulubiony zestaw: http://www.e-fontanna.pl/eko-podklady-mineralne/178-jane-iredale-puder-prasowany-mineralny-spf-20-wklad.html

Gość gość
A używała może któraś mineralnych cieni Alilla http://alilla.com/ ? są świetne moim zdaniem, niesamowicie trwałe i nie uczulają ! Poza tym te opakowania z drewna...

Gość kolegazkolegi
Od dłuższego czasu stosuję kosmetyki mineralne. Widzę zdecydowanie poprawę swojej cery- dużo mniej zaskorników. Moim podkładem, którym stosuję na codzień jest ten z Annabelle Minerals. Ładnie kryje i co najważniejsze przy mojej tłustej cerze nie ściera się. https://www.eshopannabelle.com/pl/