Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana29

jestem zalamana...

Polecane posty

Gość zalamana29

bylam dzisiaj u ginekologa na badaniu.poszlam do lekarza bo moj maz gdy sie kochamy nrzekal ze cos mu tam przeszkadza,zbadala mnie i powiedziala ze macica wporzadku jajniki wporzadku i powiedziala ze zrobi mi usg dopochwowo i wtedy przezylam koszmar...oswiadczyla mi ze mam gigantycznego torbiela nie mogla znalezc mi macicy a na koniec stwierdzila ze to moze byc jednak ciaza pozamaciczna lub ciaza...jestem zalamana ,dala mi test ciazowy ale boje sie go zrobic za trzy dni mam dostac okres to chyba poczekam,moze ktoras z was mi napisze jakie sa objawy ciazy pozamacicznej..prosze

Gość mamajagoduni
bardzo by cie bolał brzuch, miała byś plamienia. Ja mam torbiel sporą na szyjce macicy. Ale ciąże bym tu wykluczyła, skoro ona powiedziala ze to takie wielkie, to juz bys miala mase objawów. Brzuch bardzo boli.

Gość mamajagoduni
poza tym objawy jak przy ciąży normalnej.

Gość zalamana29
czasami brzuch mnie pobolewa ale jak na okres ktory powinien za kilka dni byc ,plamienie raz mialam ale takie blado rozowe ,czy torbiela mozna wyleczyc tabletkami?

Gość mamajagoduni
no niestety nie. Zabieg robią. A kiedy miałaś cytologie?

Gość mamajagoduni
no właśnie, skoro twój partner to ze tak powiem wyczuł a ta ginekolog nie przy normalnym badaniu to dziwna sprawa.

Gość zalamana29
zapomnialam napisac ze mam spirale,moja ginekolog stwierdzila ze przy spiralach takie ciaze pozamaciczne sie czesto zdarzaja....chyba zaraz zwariuje

Niekompetentna sadystka z tej lekarki :/ Postaraj się odwiedzić innego lekarza, będzie dobrze, nie martw się.

Gość zalamana29
cytologie robilam w lipcu przed zalozeniem spirali

Gość mamajagoduni
no dziwna ta lekarka. Ale ze gdzie ta ciąża sie rozwija wg niej??? w pochwie????? skoro przeszkadza w seksie. Jakaś dziwna lekarka, popieram, zmien ją szybko.

Gość mamajagoduni
to zwykła torbiel pewnie. Ja tez mam i to sporą, cytologie robie regularnie. Jestem po poronieniu teraz to nie mogą usunąć tej torbieli, ale to bardzo prosty zabieg. 10 minut trwa podobno.

Gość alycja
jak w lipcu miałaś cytologię ,to się nie martw. A torbiele się zdarzają... Zrób test , będziesz spokojniejsza

Gość zalamana29
moj maz powiedzial ze gdy sie kochamy to odnosi wrazenie ze ta spirala sie znizyla i dlatego ona mi zrobila to usg dla pewnosci to nawet tej spirali nie wykryla bo na monitorze byla taka duza czarna plama ...

Gość alycja
I zmień lekarkę która cię denerwuje

Gość mamajagoduni
ale moim zdaniem skoro to takie wg tamtej wielkie, to miała bys juz sporo objawów. Brzuch by cie nie pobolewał tylko napierdzielał zdrowo. A plamienia przy torbielach bywają.

No tak, to po części usprawiedliwia tę lekarkę. Najwidoczniej nie ma najlepszego sprzętu. Zbadaj to dokładnie, najszybciej jak się da.

Gość zalamana29
z tego wszystkiego juz mam wszyskie objawy ciazy ..psychika juz dziala...a jeszcze kilka dni temu smialam sie z moja siostra ze jestem w ciazy bo jadlam czekolade i zagryzalam marynowanymi cebulkami ....bylam kozaczka mowilam jej ze jest niemadra ,mam spirale i ciaza jest wykluczona ..a tu taki szok

Gość mamajagoduni
zrób test, będziesz spokojniejsza.

Gość 28 days to go
Zalamana Mój mąż też czuł COŚ podczas stosunku. Właśnie spiralkę. Tak w nią... walił... że się w końcu przemieściła. Albo właśnie ją czuł bo źle leżała. Teraz już sami nie wiemy. No i ciąża nam się zdarzyła. Na szczęście nie pozamaciczna.

Gość zalamana29
moj tak nawalal ze mial calego pisiola obdartego...gdybym byla w ciazy to bym miala 3 dziecko a ja wlasnie juz moja corcie trzyletnia chce oddac do przedszkola i chcialam zaczac zyc swoim zyciem poszlam do szkoly mam juz swoje plany ...nie nie to nie prawda

Gość 28 days to go
Załamana, Moje drugie i też mega nieplanowane. Jak mi test wyszedł pozytywnie to ryczałam przez kilka dni. Syn poszedł po przedszkola, ja miałam iść do pracy. Już miałam posadkę biurową załatwioną i ciąża... :O I wszytko się rozwiało. A teraz jak już to przetrawiłam to modle się, by szczęśliwie donosić. :)

Gość zalamana29
moja 2 corcia tez byla niespodzianka ryczalam dobre kilka dni a teraz zycia bez niej sobie nie wyobrazam...a mam pytanie jestes w ciazy i masz spirale?

Gość taka sobie ona
przy ciąży pozamacicznej odczuwa się dość silny ból pod łopatkami.....więc moim zdaniem chybiona diagnoza:) nie stresuj sie niepotrzebnie tylko zmień lekarza, bo ten najwidoczniej jest z zeszłej epoki :) pozdrawiam cieplutko:)

Gość 28 days to go
Tak. Nikt nie chciał się podjąć wyjęcia. Początkowo mówili, że może jak minie pierwszy trymestr to spróbują. A później w 14 tc trafiłam do szpitala z krwotokiem i przeleżałam tam 3 tygodnie więc teraz nikt się nie chce dotknąć. Jeden lekarz mówi, że leży tak, że nie zagraża ciąży. Inny powiedział, że może przebić pęcherz płodowy. No cuda na kiju. I jeszcze mi się mięśniaka na ścianie macicy dopatrzyli. Ta ciąża jest tak straszna pod względem stresu, że nikomu nie życzę. Na razie jestem w 24 tc i żyję z dnia na dzień. Nic nie planuję. Nie oglądam ciuszków dziecięcych, nie rozglądam się za wózkami... Żeby się lekarz nie wygadał tobym nawet płci nie chciała znać.

Gość gfhjkl
jak to ciaza pozamaciczna to zwlekajac z testem i lekarzem ryzykujesz zdrowie i zycie... :O przeciez to cholernie ryzykowne..... a pozamaciczna i tak ci zycia nie rozwali bo ja sie usuwa, za to jak ci rozwali tkanki w ktorych sie rozwija to sie wykrawisz

Gość zalamana29
gdybym mogla cofnac czas to bym w zyciu nie zalozyla tej spirali...miezylam temperature i nie mam stanu podgoraczkowego i nawet z tego stresu sikac mi sie nie chce wiec nie mam jak zrobic tego testu zostawie to na jutro....

Gość zalamana29
28....zycze ci z calego serca abys szczesliwie donosila dzidziusia....

przy ciąży pozamacicznej odczuwa się dość silny ból pod łopatkami.....??????? jak zyje tak o takim objawie ciazy pozamacicznej nie slyszalam... pozamaciczna czy nie test zrob dla pewnosci i nie stresuj sie na zapas, na to zawsze jest czas... jak test wyjdzie ujemny to moze warto by bylo powtorzyc USG u innego lekarza?