Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

apple juice

KRWAWIENIE Z NOSA PRZEMECZENIE - CO ROBIC?

Polecane posty

jak w temacie. Przyjaciolka jest przemeczona non stop jej leci krew z nosa, teraz chce sie polozyc spac i odpoczac ale nie moze przet ten krwawiacy nos.... co robic?

Gość pani_ania
Co robić...? Dużo odpoczywać i łykać maksymalne ilości Rutinoscorbiny.

Gość dobre to
niech idzie do laryngologa. Miałam to samo, nawet wykąpać się nie mogłam, bo od razu się ze mnie lało. Przy zmianach temperatury też. Laryngolog dał mi wit. K w tabletkach, wapń i coś tam jeszcze. Od tamtej pory minęło już sporo czasu i krwawienia zdarzają się incydentalnie. A tak doraźnie to nie wiem. Zimny kompres na kark i niech się nie przemęcza.

Gość dobre to
No więc spróbujcie z tym zimnym kompresem na kark. Drugi może pójść na nasadę nosa.

Gość dobre to
i nie odchylać głowy do tyłu

Gość pani_ania
Tak, tak! Zimne okłady! Można jeszcze zrobić tzw. tamponadę. Gazę, ligninę czy chusteczki jednorazowe zwiń mocno w coś na podobieństwo korka i dziurki od nosa zatkaj. Jeśli krwawienie bardzo intensywne wezwij pogotowie.

Gość placzaca_ja-
jesli traci duzo krwi naprawde warto wezwac pogotowie. nic strasznego ci nie zrobia aod tego są a lepiej uwazac z krwotokami:) ile juz krwawi ?? przede wszystkim usiasc, uspokoic sie, zrelaksowac, napic cieplej herbatki, zimny oklad na nos i husteczka higieniczna do nosa. jesli nie minie - karetka i oni maja sposoby swoje.

Gość dobre to
no, ciepłą herbatkę raczej odradzałabym...przynajmniej mi to akurat by nie pomogło.