Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwiazdka_71

Ważne pytanie dotyczące ciąży

Polecane posty

Gość gwiazdka_71

Otóż, zabezpieczamy się z chłopakiem plastrami Evra od pół roku Reagowałam na nie świetnie, ale lekarz zalecił miesięczną przerwę, aby odpocząć od hormonów- ok Przerwa zaczęła się 30 zeszłego miesiąca 1-ego grudnia czyli równo 2 tyg temu dostałam okres, skonczyl się we czwartek Wczoraj kochałam się z chłopakiem, skończył we mnie. Dzis poraz pierwszy od pol roku mam objawy jajeczkowania (ból piersi) Co mi się nigdy nie zdarzało odkąd używam plastrów Czy mozliwe, ze wlasnie w tym miesiacu doszlo do jajeczkowania, bylo to wczoraj i jest mozliwosc zajscia w ciaze..? Jezeli tak, kiedy najlepiej zrobic test ? Z gory bardzo dziękuję za odpowiedzi (wydaje mi sie to troche nie mozliwe, bo przeciez ponoc plastry hamuja wiekszosc owulacji.. i teraz nagle bol piersi, brzucha?)

Gość gwiazdka_71
Aha, dodam jeszcze, ze około 1-eg grudnia bralam antybiotyki, a gdzies tu przed chwila wyczytalam, ze moga miec plyw na dzialanie plastra.. Od 2 dni tez je biore- angina.. :( Czy to ma z tym cos wspolnego,czy to tylko plotka..?

Gość ann//
To zadna plotka. Poczytaj ulotke albo porozmawiaj z lekarzem. Mysle ze po odstawieniu plastrów mogła wystąpic owulacja. Czasem sie zatrzymuje na jakis czas a czasem odrazu. Mysle ze mozliwa jest ciąza w twoim ptzypadku. Zrób test w dniu spodziewanej miesiączki

Gość koszalinianka23
Tak, tak. Popieram powyższe. Po odstawieniu hormonów często jest nawet wzmożona płodność. Radzę teścik za parę dni. Powodzenia.

Gość gwiazdka_71
Dziękuję Wam bardzo... ; *

Gość gwiazdka_71
Hmm, na pewnym forum ginekologicznym napisane jest, ze wlasnie ten antybiotyk ktory biore, czyli duomox wchodzi w interakcje z pigulką Czy w tym wypadku plastry tez wchodzą w gre ? Wybaczcie, ze tak wypytuje- moglbym sama poszukac? Szukam od dwoch godzin! :( I tylko tyle udalo mi sie wygrzebac, a nie wiem, czy mam wierzyc tamtejszym informacjom, zwlaszcza, ze napisane zostaly przez uzytkownika, nie ginekologa, czy jakiegos lekarza

Gość giwazdka_71
Prosze o odpowiedz

Gość gwiazdka_71
Podbijam temat. Bardzo zalezy mi na informacjach innych kobiet ! Nie wiem, czy na forum ginekologicznym zamieszczone zostaly wiarygodne informacje! Pisali tam, ze duomox to jeden z lekow, ktory nasilniej wplywa na antykoncepcje hormonalna Jakie sa szanse, ze nie jestem w ciazy?

Gość oladublin
Myślę że czy plastry czy pigułki to ogólnie hormony więc duomox mógł coś namieszać w ich działaniu. Wychodzi na to że współżyłaś 15 dnia cyklu. Jajeczkowanie jest miedzy 12 a 18 dniem cyklu przy regularnych miesiaczkach a wiec lapiesz sie na sam srodek. Za okolo 2 tygodnie powinnas dostac okres wiec sie przekonasz. Chyba sa w Polsce dostepne testy takie tydzien po z tego co wiem? To chyba najwczesniej moze Ci cos powiedziec.

Gość gwiazdka_71
Ok, dzieki Sa testy, co ponoc wykrywaja po tygodniu,ale jakos nie chcialo mi sie w to wierzyc.. No ale skoro ktos mi to potwierdzil, to dzieki... Pytanie teraz- W jakim stanie bedzie moja psychika w nastepny poniedzialek. Chyba wykituje do tego czasu ze zdenerwowania...:( Czy sa duze szanse, ze zaszlam w ciaze? Czy to prawda, ze teraz plodnosc jest wiesza- po odstawieniu hormonow ?

Gość oladublin
z tego co wiem to prawda ze po odstawieniu hormonow jest wzmozona plodnosc i wieksza szansa na ciaze mnoga :) ale bez paniki:) bedzie dobrze. Nic nie poradzisz do poniedzialku. Teraz to nawet ginekolog Ci by pewnie nic tam nie zobaczyl bo za wczesnie. Pozostaje czekac. Trzymam kciuki. A swoja droga to nie chcesz tej ewentualnej ciazy?

Gość odstawilam tabletki...
... moj facet przyjechal z delegacji kilka dni po krwawieniu z odstawienia... moze ktos nie wierzyc, ale bralam tabletki tyle lat, ze zapomnielismy, ze postanowilam zrobic przerwe:) owoc tej przerwy wlasnie ciagnie mnie za spodnie, bo chce mandarynke:) pzdr:)

Gość gwiazdka_71
Ahh, ciezko powiedziec... Wolalabym najpierw ulozyc sobie zycie, dopiero co skonczylam liceum. Chlopak jest dorosly, odpowiedzialny i wiem, ze poradzilibysmy sobie.. ale studia, praca.. Co bedzie, to bedzie Dziecka pragne od 2 lat, to dziwne tak mlodo. Jezeli bedzie - bede sie cieszyla, ale mam jednak cicha nadzieje, ze malenstwo poczeka na swoja kolejke w naszych zyciach.. odstawilam tabletki... owoc tej przerwy wlasnie ciagnie mnie za spodnie, bo chce mandarynke pzdr Az sie cieplo na serduszku robi :)

Gość oladublin
Nie martw sie. Bedzie dobrze. Bedzie co ma byc:) Pozdrawiam.

Gość gwiazdka_71
Dziekuje serdecznie ;* :) Ciesze sie, ze dostalam tyle odpowiedzi. Dam znac w niedziele co i jak :)

Gość gwiazdka_71
Chciałabym się jeszcze dowiedzieć coś na temat temperatury w ciąży. Czy możliwe, że wzrosła ona już po dniu od owulacji i byc moze zaplodnienia? Moja temp zawsze utrzymywala sie na poziomie 37 mierzona w pochwie. Teraz wynosi 37,4

Gość oladublin
A tego to nie wiem dokladnie ale bardzo mozliwe.

Gość gwiazdka_71
Poodbijam

Gość mija888
odpiszcie, chetnie poslucham

Gość gwiazdka_71
Moze jednak ktos odpisze?

nic noweg nie napisze. ciąża bardzo możliwa ;/ wzmożona płodnośc.. testujemy ,testujemy .. co do temp nie wiem..

Gość gwiazdka_71
Ze bardzo mozliwe- wiem juz, naczytalam sie dzisiaj juz tyle, ze moglabym napisac prace magisterska.. :( Ale ta temperatura.. I jeszcze jedno, w ktorym dniu najwczesniej moze zagniezdzac sie zarodek? I czy to zawsze jest odczuwalne?

temp zawsze wzrasta po owulacji!! własnie utrzymująca się temp na wyższym poziomie jest dowodem na to ze owulacja miała miejsce a jeżeli wyzsza temp utrzymuje się przez ponad 20 dni to już jest 100% pewności ze jest ciaża!

zagnieżdzenie zarodka moze mieć miejsce nawet do 7 dni po zapłodnieniu. Pojawiają się czasem objawy tego takie jak plamienie czy np silne bóle brzucha

Gość trochę na wlasne życzenie
Współżyłaś bez zabezpieczenia, więc powinnaś liczyć się z możliwością wpadki

Gość gwiazdka_71
Wiem o tym doskonale! Licze sie z taka mozliwoscia, ale probuje uzgodnic, czy mam sie naprawde zaczac martwic, czy nie. To jest przeciez straszny stres [przez tyle dni Mysle o tym bez przerwy, dzis mi sie to wszystko snilo.. Jedna z Was napisala, ze po 2 tyg, jedna ze nawet po 7 dniach.. A ja za to gdzies znow czytalam ze gora 6-7 dni. Zupelnie nie rozumiem Aha, czyli jezeli troche przed miesiaczka lub w jej trakcie pojawi sie lekkie krwawienie, to znaczy, ze to ciaza? Bo okres to akurat da sie u mnie poznac na kilometr, leje sie ze mnie jak z wodospadu. A co do szyjki- kiedys nie wyczuwalam jej, teraz gdy nawet dosc plytko wloze palec czuje taki miekki guzek z dziurka w srodku. Domyslam sie, ze to szyjka. Ogolnie jest dosc mocna, ale powierzchnie ma miekka. Co to oznacza..?

plamienie implantacyjne nie pojawia się u wszystkich kobiet ale może się zdarzy. Ja wogóle tego nie miałam. Ale był u mnie ból brzucha i wrażliwość sutków (jak nigdy wcześniej). Nikt Ci niestety nie powie czy w Twoim przypadku to na pewno ciaża czy nie. wiele razy były już tematy w których dziewczyny po prostu pisały, że mają wszytskie objawy a tak naprawde to był ich wymysł bo tak bardzo ciaży nie chciały lub tak bardzo o ciaży marzyły. peoponuje test w laboratorium i będzie jasne :)

poza tym pamiętaj że odstawiłaś hormony organizm może róznie reagować. Są kobiety które musza czekać na powrót płodnosci a są i takie które sa płodne od razu. zdarzają się również podwójne owulacje-stad ciąze mnogie po odstawieniu tabletek.

Gość gwiazdka_71
Wrazliwosc sutkow.. Nie do opisania Dzisiaj jak sie przebieralam, to rekaw bluzki spadl mi lekko na piers Myslalam,ze oszalenie.:( Napewno urajac sobie nie bede, bo ja wlasnie doszukuje sie wszystkich dowodow na to, ze nie jestem w ciazy. No zobaczymy A wiecie moze o ile powinna byc podwyzszona temp? Ja mialam z regoly tak kolo 36,5-6 A teraz mam 3 dzien 37,4-5 Dziekuje Wam raz jeszcze wszystkim za opinie i rady ;*