Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwiazdka_71

Czy to ciąża???

Polecane posty

Gość gwiazdka_71

Otóż, zabezpieczamy się z chłopakiem plastrami Evra od pół roku Reagowałam na nie świetnie, ale lekarz zalecił miesięczną przerwę, aby odpocząć od hormonów- ok Przerwa zaczęła się 30 zeszłego miesiąca 1-ego grudnia czyli równo 2 tyg temu dostałam okres, skonczyl się we czwartek Wczoraj kochałam się z chłopakiem, skończył we mnie. Dzis poraz pierwszy od pol roku mam objawy jajeczkowania (ból piersi) Co mi się nigdy nie zdarzało odkąd używam plastrów Czy mozliwe, ze wlasnie w tym miesiacu doszlo do jajeczkowania, bylo to wczoraj i jest mozliwosc zajscia w ciaze..? Jezeli tak, kiedy najlepiej zrobic test ? Z gory bardzo dziękuję za odpowiedzi (wydaje mi sie to troche nie mozliwe, bo przeciez ponoc plastry hamuja wiekszosc owulacji.. i teraz nagle bol piersi, brzucha?) Aha, dodam jeszcze, ze około 1-eg grudnia bralam antybiotyki, a gdzies tu przed chwila wyczytalam, ze moga miec plyw na dzialanie plastra.. Od 2 dni tez je biore- angina.. Czy to ma z tym cos wspolnego,czy to tylko plotka..?

Gość gwiazdka_71
Bardzo proszę o odpowiedz !

No skoro odstawiłaś te plastry to ich działanie antykoncepcyjne się skończyło chyba co? Nie zabezpieczałaś się w czasie przerwy kompletnie?? Z tego co wiem to tabletki i plastry działają kiedy się ich używa a po odstawieniu trzeba zaopatrzyć się w inną antykoncepcję. A test najlepiej zrobić po terminie miesiączki, jeśli owa się nie pojawi.

Gość gwiazdka_71
Wiem o tym, ze konczy sie ich dzialanie Ale skoro tak,to dlaczego parom chcacym miec dziecko nakazuje sie odstawic anty juz pol roku wczesniej..? Pisalo, ze powrot plodnosci to kwestia conajmniej jednego cyklu... Jakie wiec mam szanse, ze nie jestem w ciazy? Czy duomox ma wplyw na antykoncepcje?

Gość gwiazdka_71
O Boze.. :( Bylam przekonana, ze plodnosc wraca dopiero po tym czasie.. ! Poza tym kobiety potrafia tyl czasu starac sie o dziecko... I nic... Test moge zrobic dopiero w czasie, kiedy mialaby byc miesiaczka, tak? A gdyby misiaczka wystapila, moze byc ciaza? Malo mozliwe-ale jednak.. Kiedy najwczesniej moge zrobic test?

Niektórzy mówią, że już po 10 dniach można, ale ja osobiście robiłam po terminie miesiączki, która się po prostu nie pojawiła.Jeśli koniecznie chcesz wiedzieć jak najszybciej to też jakieś 10 dni od zapłodnienia można zrobić beta hcg- test z krwi. Jest on bardziej miarodajny. Ale najlepiej poczekać do miesiączki. A co do odstawienia antykoncepcji pół roku przed planowaną ciążą to tak jak ci koleżanka napisała- ze względów zdrowotnych a nie płodności. Tak samo jak zalecają rzucenie palenia i branie kwasu foliowego.