Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niekonwencjonalnie hmmm

Wesele W Czwartek??

Polecane posty

wszystkie soboty zarezerwowane z czwartkiem nie ma problemu! obawiam sie tylko co powie na to rodzina, ze taki dziwny dzień na wesele..ehh co tu zrobić? przynajmniej mam pełny wybór co do sali, orkiestry, fotografa;) hmmm... ciężka sprawa...

Gość to nie lepiej juz piatek
czy tez porezerwowane?

Gość wspolczuje gosciom
beda musieli wziac 2 dni urlopu:O

do współczuję gościom---> no rzeczywiście straszne rzeczy:o na pt restauracje się nie zgadzają (przynajmniej tam gdzie ja pytałam ) bo muszą szykowac sale na soboty i musielibysmy sie wyniesc k 2 w nocy.. ehh..

Gość oczywiscie ty gosci
masz w ... ksiezniczko - nawet nie pomyslisz, ze to moze byc klopot dla ludzi :P

dziwne - nie pomyslalbym zeby robic wesele w czwartek - przeciez w piatek ludzie ida do pracy - raczej dlugo na weselu nie posiedza bo przeciez nie kazdy bedzie bral od razu urlop albo przyjda tylko na slub

dobry pomysl a nigdzie nie jest zapisane ze wesea to tylko w soboty w moim przypadku tez padl czwartek pod uwage (choc jeszcze nie planujemy tak naprawede, rozmowy sa czysto teortyczne) czwartek bo z poprawinami, to poprawiny w piatek(bo soboty zajete przeciez innymi weselami) a obecni przy rozwazaniach potencjalni goscie byli zachwyceni! dwa dni urlopu to zaden problem zwlaszcza gdy zaproszenia wysyla sie z duzym wyprzedzeniem i krotko skomentowali "dwa dni wesela, a potem weeknd - cos pieknego"

Nie przejmuj się złymi opiniami. Ja biorę ślub w środe, dzień przed Bożym Ciałem. Wychodze z założenia, że jesli goście będąchcieli być na moim slubie i weselu, to będą, a jak nie, to trudno ich sprawa.

Gość lolka ta od bolka
to trzeba bylo szukac wczesniej a nie teraz. Bez sensu ludzie beda musieli brać minmum 2 dni wolnego, chyba ze jak ktos pisał wyzej po 2 godzinwsch wyjda z wesela.

dla mnie nie byłby to żaden problem wziąść 2 dni urlopu ( nie jest to jakaś niesamowita ilośc dni), tym bardziej ze zaproszenia wysyła się na 3-4 miesiące przed ślubem.(tak jak już ktoś napisał) pozatym u mnie b. duzo ludzi jest przyjezdnych praktycznie z drugiego końca Polski, wiec podejrzewam ze i tak przyjechaliby wczesniej:))) a tak to zostaną na weekend jeszcze:)))) czekam na dalsze opinie:)

A poza tym goscie wiedza o weselu z duzym wyprzedzeniem, więc będą mogli sobie zaplanowac czas. W moim przypadku, nie powinno być problemu, poniewaz ślub bierzemy dopiero o 19.00, a Boże Cialo jest dniem wolnym od pracy dla wszystkich.

a po 2 h z wesela nie wyjdą zapewniam:)

Gość lolka ta od bolka
musisz sie liczyc ze duza czesc osob moze nie przyjechac na wesele, dla jednych 2 czy 3 dni urlopu jak mieszkaja dalej to nic ale dla inych to moze byc problem. a w jakim miesiacu mialoby byc wesele?/

za granica bardzo czesto sie tak robi, a tam ludzie nie biora tak czesto wolnego jak w PL i zyja. ja nie widze w tym nic zlego.

Gość to sie dopiero
okaze :D

nie przejmuj sie gadaniem ze goscie weselni nie wzma urlopu badz wyjda zbyt wczesnie pomsl, ty sama? poszlabys chetnie na wesele w czwartek i bawila sie do rana? a po weselu caly weekend moglabys odpoczywiac (lacznie z piatkiem) dla gosci weselnych to bedzie rewelka, dobry powod do urlopu a po weselu weekendowy czas na ochloniecie po zabawie i na zachodzie jest to normalne, w polsce tez sie przyjmie zwlaszcze ze terminy na wesela w sobotee w moim miesc przykladowo sa na CALY 2009 zaklepane i juz sa zapisy na 2010 wiec...

no własnie MOja rodzina nie przepuści takiej okazji:))) bo wszystkie ciotki pytają już o to kiedy maja brac wole:)))))), także o to się nie martwię:))))))) a nad terminem nawet nie myslałam bo praktycznie wszystkie czwartki wolne są:))))) wogole mnie by nie przyszlo do glowy cos takiego ze ktos moze nie przyjechac bo nie bedzie chcial wziasc wolnego:)))

Gość fanka ankaaa
Niby fakt mozna odpocząc w weeekned po weselu, ale nei kazdy ma ochote brać 2 dni wolnego na wesele. Ludzie maja swoje zycie, i nie kazdy bez problemu moze dostać urlop.

Gość słonko zachodzi na niebie
raz piszesz ze boisz sie bo nie wiesz co powie Twoja rodziona a zaraz ze ciotki pytaja kiedy brać wolne to w koncu jak jest???/

niekonwencjonalnie hmmm ---- jeszcze tylko jedno My zaczęlismy załatwiać salę, kamerzystę, zespól, fotografa na początku października i wierz, że dzieki temu, że ślub jest w środę, wszyscy, dosłownie wszyscy mieli wolny termin, mozna przebierac, jak się chce, a do tego jeszcze z ceny spuszczają, bo to dla nich dodatkowy zarobek. Zespól spuściał nam z ceny 500 zł, kamerzysta 300zł i fotograf też 300. To naprawdę nie jest głupi pomysł, dla nas to była jedna z najlepszych decyzji w życiu. Podjęta szybko, bezbo;eśnie, a teraz sa z tego jeszcze korzyści, bo długi weekend po weselu... :)

wesele to jedna z nielicznych okazji by spotkac sie w wielkim gronie rodzinnym i bliskich znajomych i nie znam nikogo w swojej rodzinie, kto zrobilby mi problem czy wyrzuty ze zdecydowalam sie na czwartek jesli w twojej rodzinie rowniez nie ma nikogo takiego i wszyscy po prostu ciesza sie na wesele, sa sympatyczni i nie grymasza,nie beda szukac dziury w calym - problem z chetnymi goscmi rozwiazani a w samym sllubi i weselu w czwartek nie ma nic zlego, same korzysci mozesz czerpac sala fotograf zespol - od wyboru do koloru =o)

Gość ja brałam ślub
w czwartek, w tym roku. wszyscy zaproszeni przybyli i nikt nie marudził, że to czwartek (tylko że my zapraszaliśmy samą rodzinę-60 osób-może dlatego wszyscy byli, pewnie koleżankom by się nie chciało).zaskoczeni tylko na początku byli że można wziąść ślub w czwartek, wiele osób myśli że w kościele to tylko w soboty śluby dają.

Gość słonko zachodzi na niebie
skad wiesz ze nikt nei marudział? mysle nie jakby marudzili to i tak by nic nie powiedzieli a wiekszosc ludzi przychodzi na sluby bo tak wypada

to ze przyjada to raczej wiem, bardziej zastanawia mnie to co pomyślą babcie i wiekowe ciotki:)))) dzięki dziewczyny za otuchę:)

Gość ja brałam ślub
wiem, że nie marudzili,osobiście zapraszaliśmy wszystkich i po pierwszych reakcjach było widać że są lekko zaskoczeni ale nie zbulwersowani.zresztą to zależy od rodziny.weim ze nawet gdybym w poniedzialek zrobila wesele to i tak by wszyscy byli.a od kiedy to wypada byc na weselu??na slubie moze i tak ale na weselu??

Gość ja brałam ślub
wiec gdyby chodzilo tylko o to ze wypada,to by sie wczesnie zwineli z wesela, a do konca byli prawie wszyscy-do 5 (oprocz babc i jednej straszej ciotki)

oj a coz moga pomyslec sedziwe babuszki i cioteczki? przeciez to nie grzech stanc przed oltarzem w czwartek sama sobota to zaden dzien swiety wg kosciola przeciez, wiec egal swiatek piatek czy sobota =oD babeczki i cioteczki nie ze sie spodziewaja zaproszenia na czwartek, ale mysle ze przyjma je z nieklamana przyjemnoscia

to już chyba nie mam dylematu wielkiego:))) dzięki dziewuszki:))))

Gość ellllllllllllllllllllla
Z tą środą przed Bożym Ciałem to pomysł rewelacyjny, że też na to wcześniej nie wpadłam.hm

rewelacyjny pomysł, zwłaszcza ze potem jest długi weekend :D gdyby ktoś mnie zaprosił na ślub w środku tygodnia to wziełabym wolne w pracy i już, nie wyobrażam sobie focha stroić