Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agniesia8787

wyspy kanaryjskie..kto był??

Polecane posty

Gość ej to ty chcialas zeby ocenic
twoj profil na fotce :)

Gość pokarz jeszcze raz

Gość a kokad dokladnie

Gość a dokad dokladnie

Gość fdfgfddgdf
Kanary są spoko :P

bylam teneryfie...aleto bylo z uczelni w celach naukowych...jesli lubisz slonce,upal i wylegiwanie sie nad basenem,to jedz,ale uwazam.,ze nie warte raczej swojej ceny...wyspy kanaryjskie powstaly na skutek wybuchow wulkanicznych,wybrzeze jest w wiekszosci zbudowane z twardej skaly bazaltowej,ktora rani stopy...jedyne na polnocy wyspy kupiono piasek z afryki i wysypano...ale reszta wyspy ma po prostu basen zaraz nad woda(niejednokrotnie stykaja sie brzegami),bo przez te skaly do wody wejsc sie nie da...mowia po hiszpansku...i w zadnym innym jezyku...hotele ladne,ale niesamowita wilgoc w powietrzu,recznik zawsze mokry,choc upal....no i zero egzotycznych zwierzat...sa organizowane wycieczki safarii,ale to tam takiego jest,zeby wchodzic w jeepa?same ptaki i gryzonie... do tego wyspa jest bardzo stroma w porownaniu do powierzchni...caly czas albo wleczesz sie pod gorke w ukropie....albo zapierasz sie idac na dol...zeby wjechac na gore,niby tylko 15km w linii prostej musisz pchac sie poziomymi druzkami nawet2h autem...choc nie powiem...wejsc na el teide to wyzwanie...my zrobilismy tak,ze podeszlismy do schroniska,tam spedzilismy noc i o 5 rano szybciutko godzinke do gory na wschod slonca,piekne widoki,ale bardzo ciezkie podejscie... to zalezy co chcesz robic na wakacjach

Gość a dokad dokladnie

bylam chyba w 2003 ??? albo jakos tak na Gran Canarii. Wyspa jak wyspa. Raz mozna objechac (jednego dnia) ;) Bylam tez na Teneryfie - z GC promem . Swietny Loro Park , rozne pokazy - w delfinarium , poza tym jest tam mnostwo innych zwierzac , czy np. wielkie akwarium z rekinami . Bylismy tez w poblizu jakiegos wulkanu , chyba Teide, nie pamietam juz :) . Poza tym jak na leniwy wypoczynek to ok. Chyba ze teraz cos sie pozmienialo i jest wiecej atrakcji .

Gość nie podobalo mi sie
nic ciekawego do zobaczenia malo zieleni i nudy :( no ale moze to tylko dlatego ze tam niema co zabardzo ogladac... no ale jak kto woli ja juz wiecej nie polece

no wlasnie na tym polega problem m.in.teneryfy...jest to wyspa wulkaniczna,wiec zieleni jak na recepte...szybko wysokosc sie zmienia,a tam tylko las iglasty,a wyzej to juz tylko bazalty i krzaki jak na pustyni..w czesci turystycznej oczywiscie caly dzien zraszacze chodza i jest trawa,palmy itd,ale poza wejsciem na el teide oraz obejrzeniu zoo,ktore nie zawiera rodzimych zwierzat,to tylko wylegiwac sie nad basenembo do morza nie wejdziesz

ale jak oglądam zdjęcia to jest tam mnóstwo zielieni?? co lepsze teneryfa czy kanary.poza tym ja bytłam e Gipce to niezbyt zadowolona wróciłam