Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wenus3

Czy śluz w ciąży..

Polecane posty

.. zmienia się tak jak w normalnych cyklu ?? Bo słyszałam, że jest on bardziej wodnisty.. ale na początku czy przez dłuższy okres? Pytam ponieważ ostatnio w szybkim tempie przytyłam .. lecz trochę winy mojej strony jest ..za dużo posiłków :) ale każdemu się zdarza.. i po przytyciu jak zazwyczaj- powiększyły mi się bardzo piersi, chociaż tym razem były większe niż zazwyczaj, twarde,nabrzmiałe oraz pojawiły się żyłki.. Mogło to spowodować rozciągnięcie skóry .. ponieważ na brzuchu i nogach też minimalnie mi widać .. Jestem przed okresem ostatnio cykl był zróżnicowany dlatego nie mogę wyszczególnić jednego dnia spodziewanej miesiączki.. i czekam :) Stąd właśnie moje pytanie, po prostu spowodowane moimi paranojami. Dziwnie to zabrzmi ale chwytam się byle pytań i upewnień że w ciąży to ja NAPEWNO nie jestem :) nie miejsce, nie czas :)

Gość tralllllllla
Nie jest taki jak w normalnym cyklu. W moim przypadku był białi gęsty, było go również więcej niż zazwyczaj.

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
ja myslalam ze to uplawy, pamiętam jak poszlam do tolaety i pomyslalam sobie ,, no nie kolejna infekcja..

Gość azalea
czyli wszedzie mowia, ze sluz ma byc obfity i coraz wiecej, a ja nie mam nic, wiec to mnie zastanawia, jestem tak sucha, ze nawet podcieranie sie miekkim papierem jest nieprzyjemne :o

Gość azalea
no wg. testu jestem ... ale wszystko inne wskazuje na jej brak, tyle, ze nie mam okresu, a mam wrazliwe piersi i podobne do okresu bole brzucha (b. lekkie).

Gość azalea
no ja tez, przed okresem i chyba tez po okresie. ale test twierdzi, ze (przynajmniej tego dnia) mialam hormon ciazy w moczu ... czy mozna go miec, a potem nie miec, co sie wiec stanie z ta ledwo zapoczatkowana ciaza, zostaje w macicy, czy zostanie wydalona z nastepnych okresem?

Gość jezoo
Jak jesteś w ciąży to jak ma być ona wydalona z następnym okresem?:O

Aha ;/ to nie ciekawie najgorsza niewiedza.. No to zrób kolejny test.. Może się coś pomieszało w organizmie dlatego tak wsakzuje.. a okresu brak przez jakieś kłopoty .. odwiedz gina to bedzie upewnienie ;) może z tym sluzem to jest sprawa indywidualna od kiedy jest taki. a zyłki masz? często jest to tez objawem Nie no jeśli jest się w ciązy to nie ma się okresu więc jak może CIĄŻĄ być wydalona .. nie mozna być raz w ciązy a kilka dni poźniej nie ... chyba ze poronienie

Gość jezoo
Mnie też się wydaje,że z tym śluzem jest indywidualna sprawa,bo właśnie różnie dziewczyny piszą..

Gość jezoo
Wenus,u Ciebie te żyłki są podejrzane

Gość azalea
mialam na mysli, ze nie jak jestem w normalnej ciazy :o, tylko takiej, co sie nie przyjela, bo hormon ciazowy jednak byl, a nawet lekarz watpil, czy tam cokolwiek jest. moze np. doszlo do zaplodnienia, ale potem ciaza przestala sie rozwijac, wiec skoro sie nie rozwija, a byla (w kreski na tescie) to chyba ten obumarly mikroskopijy zarodek musi ze mnie jakos wyleciec :o okresu ani poronienia jak na razie nie mialam. wiem, ze to glupio brzmi, ale chcialam napisac obrazowo. nie mam z kim pogadac na te tematy, dlatego was pytam. do lekarza ide niezaleznie, ale zawsze fajnie tez miec opinie z pierwszej reki od osob, ktore moze sie z takim czyms zetknely :)

Gość azalea
zylki mi sie nie rzucily w oczy, ani nie przybralam na wadze ...

Gość jezoo
a ile Ci się spóźniał okres jak poszłaś do lekarza? Podejrzewam że poszłaś za wcześnie dlatego on nic nie zobaczył...Tym bardziej,że jak piszesz-nadal nie masz okresu..

Nie zetknełam się .. Ale mogę Ci poradzić.. zmień lekarza lekarz który sam nie wie co Ci jest to nie lekarz .. tak jakby powiedział " może jest pani chora a może nie " .. JAk ciąża może się nie przyjąć ?? że tzw poronienie?? nooo tak ale to raczej w pozniejszych stadiach a nie w pierwszych np 2 tyg ;> zrób drugi test. może ten był feralny ?

Gość jezoo
Wenus nie gadaj,poczytaj sobie inne wątki nie forum,ciążę gin wykrywa zwykle ok 5-6 tygodnia,jak poszła zaraz po spóźnionej @ to nic dziwnego że USG tego nie wykryło.Jak się idzie do gina zaraz po spóźnionej @ to oni nie chcą zakładać nawet karty ciążowej. I dziwię się,że ta dziewczyna zrobiła 1 test i polazła do gina,ja bym zrobiła ze 3 jakbym nie dowierzała:)Albo najlepiej idź na beta HCG,po tym badaniu będziesz wiedziała na 100% czy jesteś czy nie.

Gość azalea
bedac u lekarza powinnam byc w 3-4 tygodniu. bylo to w prawie 2 tygodnie spozniajacego sie okresu. lekarz powiedzial, ze to co widzi nie przypomina rozmiarem 3-4 tygodniowej ciazy. i wyglada ew. na zarodek, ktory sie nie rozwijal normalnie. chyba, ze mialam jakis dziwnie wydluzony cykl i mega spozniona owulacje, wtedy moze ciaza jest tak mala, jak to co on widzi. dlatego zalecil, by jeszcze tydzien poczekac na kolejne badanie. gdybym zaszla w ciaze jednak w tym poznym stadium cyklu, czyli w pierwszym dniu oczekiwania na okres, to w momencie robienia testu z apteki ciaza mialaby niecaly tydzien.

Gość azalea
polazlam do gina po 1 tescie, bo gadaja, ze na pozytywnie sie testy nie myla ... im wczesniej tym lepiej. jakbym miala wynik negatywny, to zrobilabym 2 na drugi dzien. mam 2 test w szufladzie, moze go po prostu zrobie. test krwi beda tez mi robili.

Gość jezoo
takiej wczesnej ciąży test raczej nie wykryje:) Tak poza tym to dziwne to co piszesz,bo w takich wypadkach powinien zapisać Ci luteinę na wywołanie okresu:)A luteina to jest taki środek,że jak nie jesteś w ciąży to Ci ten okres wywoła,a jeśli jesteś-podtrzyma Ci ciążę i do 3 miesiąca ciąży nie zaszkodzi. Dziwnie piszecie.Ile macie lat?:O

Gość azalea
czy ten test beta z krwi to jest takie normalne pobranie krwi z zyly na wewn. czesci lakcia, czy to cos innego?

i co wykrył ten test z krwi? mi spóźnia się okres 4 dni i jutro robie test i też mam sucho plus kłucia jajników i delikatne pobolewanie podbrzusza

Gość jezoo
NIgdy tego beta HCG nie robiłam,ale to jest zwykłe pobranie krwi chyba (z ręki)

Gość azalea
ja mam lat tak duzo, ze bez wspomagaczy ciezko jest zajsc w ciaze :o (grubo po 30) wiem, pisze glupio, bo nigdy w ciazy nie bylam ani sie tymi sprawami nie interesowalam ... dlatego tu pytam, jak jakis zoltodziob.

Gość jezoo
Mot mi też się spóźnia 4 dni,a w pon robiłam test-negatywny.A od dnia "domniemanego zapłodnienia" mam delikatne kłucie jajników(codziennie).Dziwne,bo ja nigdy nie miałam jakiś objawów szczególnych na @,czasami dzień przed zabolał mnie brzuch ale tak zdecydowanie,mocniej,ból bardziej podobny do bólu żołądka.Jednak test nie wychodzi.Fakt że @ mam nieregularny,ale raczej 35 dni nie przekraczał.Już bym chciała żeby ten @ już przylazł:(

Gość azalea
mot, ja mialam podobnie ...

KOchaniutkie jesli ona mi nie mowi ile sie spoznia okres oraz że lekarz kazał jej przyjśc za tydzieńna badania, tylko ze sam nie wiedział co to jest..to co mogę pisać ?

Gość azalea
pisalam, ze okres spoznia mi sie juz prawie 3 tygodnie, ale lekarz nie tyle nie wie co to jest, tylko powiedzial, to co napisalam ...