Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obserwatorka07

A może zejdziecie z neta i zajmiecie się dziećmi??!!

Polecane posty

Gość obserwatorka07

Nie chce nikogo obrażać, ale odnoszę wrażenie, że część z was, rodziców nie nadaje się do wychowywania dzieci. Oto kilka obrazków tylko z tego tyg., które o tym mnie przekonują 1) widziałam dziewczynkę max. 10-11 lat, szła z chłopcem rówieśnikiem. Chłopiec jak chłopiec a ona? Makijaż rodem z dyzkoteki, nie jakieś tak kolorowe cienie czy coś, ale ciemne, wyzywająco pomalowane oczy.... Gdzie matka? Siedzi na kafeterii i debatuje o wyższosci serka z owocami nad Dannkami? 2) sytuacją pod moją klatką - dzieciaki - góra 5-6 klasa podstawówki; sytuacja niemal typowa - ot jakaś sprzeczką między chlopcami a dziewczynkami. Tylko te bluzgi trochę nietypowe - udało mi się zapamiętać tylko te najlżejsze czyli: "twoja stara goli wąsy" na co jedna z dziewczyn odpowiedziała "zamknij pysk psie niewierny" 3)dziewczynka ok. 10 lat - obcasy, full makijaż... Nie wrzucam wszystkich do jednego worka. Na forum sami wzorowi rodzice dbający o zdrowie i prawidłowy rozwój dzieciaków. A pod ich oknami bluzgające małolat, wymalowane dziewczynki...

Gość ///////////////
dyskoteki jak już coś to po primo po secundo sama zejdź z kafe i zajmij się własnym tyłkiem

sorry, ale ja nie zamierzam wychowywać cudzych dzieci, mam swoje o które dbam i wychowuję na porządnego człowieka. a ty jak wychowujesz swoje dziecko?

Gość obserwatorka07
gratuluje bystrego oka i wyłapania literówki...wow jestem pod wrażeniem prawda kole w oczy co?

Gość obserwatorka07
nie mam dzieci. i nie planuje w najbliższej przyszłości pisałam, że nie chodzi mi o wszystkich.

Gość ///////////////
oczywiście, że kole ... ale nie mnie, raczej moje 6 miesięczne dziecko nie wystaje pod klatką schodową :P jak twoje

Gość obserwatorka07
jeszcze raz: nie mam dzieci... nie planuje, mam inne cele w życiu

to dlaczedo piszesz na tym akurat forum? przecież to forum: Ciąża, poród, macierzyństwo i wychowanie dzieci. proponuję diety, albo zakupy, albo wiele innych gdzie znajdziesz wspólny język z innymi.

najłatwiej mówić o wychowaniu dzieci kiedy się ich nie ma :) Na marginesie-nie mam dzieci, jestem w ciąży, więc bez wyrzutów sumienia jeszcze chwilkę tu posiedzę :)

Gość moje dzieci juz dorosly

Gość obserwatorka07
Bo na tym forum przesiaduję mamy. Widzę, że zabolalo. Dalej debatujcie o smakach soczków...Nie przeszkadzam.

Gość to nie była literówka
to ortograf :classic_cool:

Wiesz autorko, masz trochę racji. Faktycznie wygląd niektórych dzieci a zwłaszcza ich język przeraża. Ja osobiście mam 9 letniego syna i staram się jak mogę wychować go dobrze, ale wiadomo że wpływ rówieśników ma ogromne znaczenie. Też zauważyłam, że syn próbował używać brzydkich słów, które usłyszał u kolegów ale wytłumaczyłam mu, że takich rzeczy się nie powtarza. Ja sama też czasem przeklnę- nie twierdzę, że nie, ale przepraszam za te słowa i syn wie, że to jest niewłaściwe. Idealną matką nie jestem, wiem to, ale przynajmniej się staram jak mogę. A patrząc na niektóre dzieci z klasy mojego syna to włos się jeży na głowie czasem:( Co prawda w jego wieku dziewczynki nie chodzą jeszcze umalowane itd. ale zachowanie tych dzieci pozostawia wiele do życzenia. Sama miałam okazję usłyszeć zdanie jednego z ojców na temat zachowania jego syna, który bił inne dzieci, zabierał im różne rzeczy itd. Co odpowiedział ojciec na wywiadówce? " Ja nie wiem co mam z tym zrobić, syn w domu się tak nie zachowuje". I temat się urwał:( Nie mam pojęcia dlaczego rodzice czasem nie reagują- brak czasu? brak chęci? Ale czasem jest też tak, że po prostu o tym nie wiedzą, bo dzieci w domu są grzeczne a na podwórku to już inna sprawa- niestety nie da się za nimi chodzić krok w krok i upominać... Sama niejednokrotnie słysząc wulgarne zwroty z ust dzieci zwracam im uwagę, ale można w odpowiedzi usłyszeć: spadaj stara krowo, odp.... się babo itp. I co wtedy robić? Przecież nie będę prawić im kazań no nie?

EmiBaby - dokladnie, cala prawda, dzieci w domu sa soba, na zewnatrz zakladaja \"maske\", o ktorej rodzice czesto nie maja pojecia. Obserwatorka, probowalas rozmawiac twarza w twarz, z konkretnymi rodzicami, konkretnych dzieci?

Gość tak mają blokowiska
no niestety... w blokowiskach taka chołota siedzi co zajmuje się życiem wszystkich wokół zamiast swoim. Obserwatorko nie irytuj się tym tak.

Gość Jessy27
tak to jest jak sie mieszka w bloku. Swoja drogą bez dzieci, na dom ją nie stac, dziwne nie? No i widac nie ma nic do roboty wiec pewnie bezrobotna. U mnie w ogrodzie nikr nie wystaje.

Gość lepiej popatrz na siebie
ja mam duuzo czasu dzidzia w brzuchu nie obawiaj sie jak sie urodzi nie bede tyle siedziec na cafeeeee:PPPPPPP

Gość do jessyyyy
jessy , ty to musisz miec jakies straszne życie że tak plujesz jadem naokoło.

Gość oj jessy
nie kazdego stac na dom i wycieczki ale ty to jestes w czepku urodzona.tylko pozazdroscic.

Gość battery
Mnie tez smiesza takie mamuski. Sa przekonane, ze maja super kochane, wartosciowe dzieci, a tak naprawde wiekszosc gimnazjalistek to male dziwki traktujace rodzicow jak skarbonke.

Gość chyba jest odwrotnie
w domu dzieci zakładają maskę, a na podwórku stają się sobą

Gość jessy27
powiedziałam o tym domu nie dla przechwaly ale przekory . Tez widząc takie dzieciaki zastanawiam sie co z mojego wyrośnie.Nie chcialabym zeby obracał sie w takim towarzystwie. W kazdym razie nie pozwole na to,żeby chodził sobie gdzie chce bez mojej lub męza wiedzy.

jessy twoje plany i założenia są jak najbardziej słuszne tylko uwierz mi, że łatwiej powiedzieć niż zrobić. Wiadomo, że np. 5-cio latek będzie się jeszcze bawił pod twoim okiem, ale już starsze dzieci potrzebują trochę swobody. Mój 9-cio latek np. jest nauczony, że ma mnie informować, gdzie się zamierza bawić i jeśli plany mu się zmienią to dzwoni domofonem i mnie informuje, że zmienia "bazę":P Ale na towarzystwo już tak nie wpłyniesz. Przecież nie powiesz synkowi, że ma się nie bawić na tym placu zabaw, bo tam są wulgarne dzieci itd. Ja po prostu tłumaczę i gadam do znudzenia, że zachowanie niektórych dzieci jest niewłaściwe, ale nie da się naszych dzieci od nich odizolować... Zresztąto nie byłoby i tak dobre rozwiązanie- nasze dzieci już od małego uczą się zachowań innych ludzi- tych dobrych i tych złych, my możemy jedynie im podpowiadać i uczyć co jest dobre a co nie.