Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kathi28

Polska to chory Kraj

Polecane posty

Gość SukcesSs
Zalezy co dla kogo. jedni chca robic kariere inni poprostu lekko zyc.

enamorada---> widzisz, zrozumialabym jeszcze niskie zarobki po byle jakich, żałosnych studiach za kasę, gdzie dostaje się dyplom z 5 za samo chodzenie na wyklady! Ale ja k... mać naprawdę musialam się uczyć!! A przyszle zarobki nie nastrajaja mnie niestety optymistycznie. Czasem trochę zazdroszczę znajomym, którzy zaraz po maturze uciekli stąd na Wyspy i teraz żyją na super poziomie. A ja ciągle się martwię, co przyniesie m i jutro :(

Gość o zal
Skoro w Polsce wam się nie podoba to wypad, jak tu ktoś już napisał, trzeba chcieć dobrze żyć by móc. Niestety niektóre nieuki (np autorka co nawet ortografii nie umie:D) nierozumieją tego i są żałośni. Nasi przodkowie oddawali swoje życie za swoje potomstwo, które niestety jako zdrajcy ojczyzny zdradzili także swoich ojców, dziadów, pradziadów. Pewnie polecieliby naskarżyć na własną rodzinę, aby dostać trochę kasy;\ żałosne. Mam nadzieję, że Polska kiedyś pozbędzie się takich idiotów:P a poza tym skoro wy nie chcecie Polski, Polska również was nie chce tylko żebyście tu na starość z bekiem nie przylecieli;p a poza tym to skoro mówicie, że Polska jest biedna to popatrzcie chociaż na naszych sąsiadów, np Ukrainę, w której od biedy aż piszczy! albo Tybet czy inne kraje o wiele biedniejsze! to prawda-chciwym apetyt rośnie w miarę jedzenia. A poza tym skoro rządy się nie podobają to było zostać politykiem i coś zmienić, a nie tylko pieprzyc bez sensu;\ tacy idioci poprostu gadają a odwagi nie mają by coś zmienić. Radziłabym iść do psychologa...:)

Gość you wont be missed
Niestety taka prawda.Autorka tego topiku jak i wiekszosc dziewczyn piszacych o tym,jak to nie jest cudownie w Anglii,niestety nie grzeszy wysokim poziomem intelektualnym (pisownia,slownictwo),wiec nic dziwnego,ze w UK tak im sie podoba.Tu mozna rodzic dzieci,siedziec z d... przy mezu,czerpac benefity i sie cieszyc z zycia.Tylko pytam: co masz do zaoferowania swojemu krajowi oprocz zdolnosci rozrodczych?Siedz w tym eldorado i glowy ludziom nie zawracaj.Polska tesknic za toba nie bedzie.Ja Anglie uwazam za jeden z najbardziej zenujacyh krajow na swiecie.I juz niedlugo stad wyjezdzam,mimo swietnej pracy i dobrych zarobkow (praca dzieki wyksztalceniu i znajomosci jezyka),wracam do swojego kraju.I jeszcze jedna rada dla autorki: poczytaj ang prase,jesli znasz jezyk,to sie dowiesz moze,co cie czeka,a zmiany sie szykuja,zwlaszcza wobec niepracujacyh...

Gość coz moge powiedziec
Bedac za granica czy chcemy czy nie zapominamy jezyk polski, mamy problemy w wyslawianiem sie, bledy ortograficzne na porzadku dziennym. Nawet jezeli kiedys nie milismy z tym zadnych problmeow, to teraz niestety one nas dotykaja. Wiec smiesza mnie osady naszych rodaków- Polakow wyzywajacych nas od nieukow.

Gość Kathi28
Hej:)ostatnia wypowiedz jest słuszna i prawdziwa,będąc tutaj zapomina się ortografi tak dosłownej.Jeśli Ja jestem osobą niewykrztałconą to jaką Wy bez nika jesteście???Co wam do benefitów nie ma tego miliony funtów:)poprostu są bo są,a jak by nie było nie robi mi to róznicy żadnej,a więc zazdrośni pospolici ludzie...wypisują przykre słowa,które nie robią na Mnie wrarzenia żadnego...Polska to Polska,ale ludzie co poniektórzy to garkotłuki bagienne

Gość kraj
Niektorzy sadza ze trawa jest bardziej zielona u sasiada, zapomial sam podlas swoja.

Gość Kathi28
do o żal..Jak można umieć ortografię???Uważam,że ortografię to się zna i potrafi stosować w pisowni prawda???...a umieć wymądrzać się to potrafisz,ale pewnie myślałaś za nim pisałaś na moim topiku jak to sie pisze czy tamto...oj wiem to napewno jesteś osobą strasznie prymitywną i mieszkasz sobie w tej Wspaniałej Polsce:( i po co żałosne wypowiedzi wypisujesz na moim topiku kobieto???

Gość kraj krajem
Ludzska w tym Kraju są chorzy...oj i to bardzo przez to tak Piękny Kraj jak Polska traci swoją wartość

Gość o boshe
Autorka tego textu jest sympatyczną osobą,która ma prawo wypowiadać się na każdy temat,a niestety ludzie nie potrafiący zrozumieć czegoś ważnego piszą to co potrafia,a za wiele nie potrafią...tu nie chodzi o wykrztałcenie,bo co pózniej ludzie po nim mają...niektórym się udaje,ale więkrzość zostaje z niczym,bo w życiu trzeba posiadać spryt,przebojowość i napewno cechy człowieka nie bojącego się wyzwań w życiu.Jej się udało i wielu innym opuszczając nasz Kraj i nie nazywam ich nieudacznikami,ale ludzmi dążącymi do Celu...Dzięki Kathi28 za takie topiki

Gość martamat
we wont be missed- dlaczego uważasz Anglię za najbardziej żenujący kraj? pytam z ciekawości

Gość Imperium brytyjskie
Polska NIGDY nie dorowna UK chocby nie wiem jak sie starali ;) TAKA PRAWDA!!

Gość kathi pewnie
ależ ja ci nie zazdroszcze tych benefitów bo sama mam dziecko z mężem brytyjczykiem. chodzi mi o to ze pobieracie benefity na dzieci ktore nie maja brytyjskiego obywatelstwa .potem my polacy mamy taka opinie żebraków.

Gość trelemeledutki
buhaha no nie mogę:) Polacy uważają że Wielka Brytania to żenujący kraj! To w takim razie jak nazwiecie Polskę? bagno?

Nie wiem jak jest gdzie indziej, ale myślę, ze w naszym kraju cudowna jest tylko przyroda... Jeden z najpiękniejszych krajów świata myślę... Ludzie tego nie doceniają, jaki mają cudowny kraj, gdyby 95% społeczeństwa nie patrzyła przez tak czarne okulary, dostrzegłaby wszystkie (choć nieliczne) walory Polski:) Gdyby władza była normalna (chociaż i tak cieszcie się, że politycy np. nie rzucają w siebie wszystkim, co mają pod ręką, jak w Kolumbii) oraz gdyby było inne nastawienie ludzi do życia, mielibyśmy tu raj na ziemi:)

Gość marjosc
taa gdyby babcia miała wąsy..

\" 09:34 [zgłoś do usunięcia] coz moge powiedziec Bedac za granica czy chcemy czy nie zapominamy jezyk polski, mamy problemy w wyslawianiem sie, bledy ortograficzne na porzadku dziennym. Nawet jezeli kiedys nie milismy z tym zadnych problmeow, to teraz niestety one nas dotykaja. Wiec smiesza mnie osady naszych rodaków- Polakow wyzywajacych nas od nieukow.\" Po prawie 22 latach zycia za granica, moje slownictwo i ortografia sa nienaganne :classic_cool:

Gość co za idiotka to pisala
mysli, ze jak ma dziecko z mezem brytyjczykiem, to jej sie naleza benefity wtedy, a jesli polacy maja dzieci i mieszkaja w uk to im sie nie naleza. wiekszych bzdur nie slyszalam. ciekawe czy ten twoj maz brytyjczyk to pakol urodzony w uk. jakos nie wyobrazam sobie angola z polka.

Gość Do nana_c
Moge Ci tylko pogratulowac. Domyslam sie ze musisz czesto uzywac swojego jezyka. Ja niestety nie mam ani telewizji do tego pracuje z samymi "tubylcami" a moj maz to Norweg :) Moj polski ogranicza sie do telefonow do rodziny i znajomych.

Hej, ja nawet nie telefonuje do Polski, bo nie mam do kogo :-( Polska telewizje mam od tego roku- poza tym minimalne kontakty z Polakami- w moich stepach rzadko sie ich napotka. Faktycznie tez rzadko uzywam na codzien jezyka polskiego- jedynie to co forumowanie, czytanie polonijnych gazet, mam mase polskich klasyków, mo i jako dziecko bylam swietna w jezyku polskim jako przedmiocie :-) takze dyktandach ;-) Pozdrawiam Bozonarodzeniowo 🖐️

Nie wiadomo dlaczego zawsze na takich forach zaczynaja sie klotnie i wzajemne obrazanie. Ludzie odbieraja opinie innych bardzo personalnie i dyskusja jest po prostu niemozliwa. Tak jakby jedni musieli byc wygranymi a ci drudzy przegranymi i trzeba na sile udowodnic, ze jest sie po stronie wygranych. Moze to sie bierze z jakichs kompleksow? W kazdym razie zycze Wesolych Swiat Polakom zarowno w Polsce jak i za granica. :)

Gość 22255
ja tam widze na ulicach ludzi w super autach a w supermarketach kosze przelewaja sie zakupami,a te wszystkie nowe osiedle co sa budowane to przewaznie mieszkania są juz wszystkie kupione pól roku wczesniej - a wy tak narzekacie ze w polsce sa takie niskie zarobki --to skąd maja ludzie na to wszystko pieniadze skoro tak malo zarabiają????

Enamorada, to normalka na polskich forach, szczególnie polonijnych :-O Ja tez nie wiem, dlaczego za granica, Polak polakowi wilkiem :-(

Gość nalon32
do "o zal" - jak juz sie tak przyczepilas ortografii to " nierozumieja" sie pisze rozdzielnie. do "u wont be missed" -" niepracujacy" tez sie pisze rozdzielnie. to tylko tak dla zwrocenia uwagi, bo dla mnie "zenujace" jest czepianie sie ortografii innych, podczas gdy samemu robi sie bledy..i powiem szczerze nie zauwazylam wyzszego poziomu intelektualnego w waszych wypowiedziach ( do "u wont be missed i "do zal").Jezeli uwazasz UK za najbardziej zenujacy kraj to co tu jeszcze robisz?po co tutaj przyjechalas?? Ja nie przepadam za UK, bo nie czuje sie tutaj "u siebie" mimo,ze na prace i warunki finansowe nie moge narzekac.Podobnie jak Ewelina tesknie za Polska, za rodzina i przyjaciolmi ( tymi z piaskownicy), a tkwie tutaj tylko ze wzgledu na druga polowke, ktora nie chce przeprowadzic sie do Polski.Polska nie jest krajem mlekiem i miodem plynacym, ale jest NASZA.Rozumiem jednak tych, ktorzy maja zal do Polski, kazdy by mial po dlugim, bezowocnym poszukiwaniu pracy,pomimo dobrego wyksztalcenia i oczytania..Moja przyjaciolka skonczyla prawo, zrobila aplikacje sedziowska i juz od 3 mcy szuka pracy ( bez znajomosci), nawet nie ma na co aplikowac, bo ofert pracy po prostu nie ma:(. Jednego nie rozumiem...dlaczego tak bardzo sie nienawidzimy??dlaczego inne nacje potrafia sobie pomagac, a nasze fora kipia od jadu, zlosliwosci i nienawisci:(( przykre...

Gość kathi pewnie
mój maz jest rodowitym brytyjczykiem :P pól szkotem pól anglikiem. takze sobie wyobraz ze mozna byc z kims takim tylko ciebie pewnie nikt taki nie chcial :P

Gość nina000
gratulacje ! masz meza, w dodatku nie Polaka ! Wez najlepiej podnies nogi i poskacz z tej radosci. Wedlug mnie dziwne jest ze w Polsce te same produkty co w UK sa o tyle drozsze. Zwrocilam uwage na , kosmetyki, fotelik do samochodu , pieluchy, a nawet slodycze. Wyglada to tak ze to co w UK normalka- w Polsce jest luksusem.....

Gość kathi pewnie
to nie jest tak ze nie chce polaka.tak wyszlo i mam kogos innego.ale tu w uk lepiej miec brytyjczyka, w niemczech niemca, we francji francuza, czy w szwecji szweda.polaka chcialabym ale w polsce.

Gość kathi pewnie
aha i mimo to kocham swoj kraj i nie cierpie jak takie panny jak autorka tak sie zle o nim wypowiadaja.

Gość Kathi28
Kobieto po co Ty się tłumaczysz...masz męza brytyjczyka to się ciesz...co mnie to obchodzi dziewczyno żal mi tak pustego rozumku jak twój....Ja nie jestem zakompleksionom osóbką taką jak Ty...Jestem dziewczyną atrakcyjną,ale męza brytyjczyka bym nie chiała,mam polaka i to mi wystarczy

Gość do nalon...
niepracujacy pisze sie razem ,dziewczynko...