Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyblakła nadzieja...

jest mi tak źle..

Polecane posty

:(

Gość lkrecja
Ale co się stało???

jestem chora:/ Kolejki by dostac sie do specjalisty sa kilometrowe i trzeba czekac i czekac. Z racji tego ze jestem mloda lekarze nie traktuja mnie powaznie:/ Wiec postanowilam uderzyc prywantie do lekarza ,koszt 1 wizyty to 150 zl. Napisalam podanie na uczelnie by przyznali mi zapomoge( najwieksza to 700zl)ale odmowili. W odomowie napisali ze mam przynies rachuunek za operacje:( Nawet jak juz mnie zoperuja to bedzie to operacja na NFZ wiec jaki rachunek? Gdbym zdecydowala sie za to zaplacic to kwotna 700zl na waciki by nawert nie starczyla. Przeciez ceny operacji sa kosmiczne. Liczylam ze dostane te 700zl i bede mila na te kilka wizyt. Moja rodzine nie stac by mi pomoc, zostalam pozostawiona sama sobie:(

Gość ale ten czas leci
podaj maila, wysle co cos. nie wiem czy ci pomoze ale mozna sprobowac!!!

jagodzinka8@wp.pl

Gość ale ten czas leci
mama nadzieje ze doszlo, pozdrawiam

doszlo wlasnie czytam..dzieki ale poki co nie wierze w to..jednak zatrzymam to sobie jak nie pozostanie mi nic innego siegne do tego. Wogole zajebiste jest to forum..czlowiek pisze o waznych sprawach ale ludzie wola odpisywac na to ze ktos kogos zdfradzil albo 1 raz sie calowal- bez komentarza. Nie nie oczekiwalam litosci- ale dziekuje Tym co nie przeszli obok mojego topiku obojetnie.

"ale ludzie wola odpisywac na to ze ktos kogos zdfradzil albo 1 raz sie calowal" bo dla nich to sa wazne problemy... tak samo jak Tobie lata koło dupy cudza zdrada, tak im zwisa Twoja choroba...

jakbys napisala troche wiecej o swojej chorobie,a nie kryla sie z tym,to pewnie wiecej osob by sie odezwalo..pewnie i takich ktore mialy podobny problem...ale nie..ty zakladasz topic,na ktorym wszyscy musza ciagnac cie za jezyk...chyba szukasz pocieszenia,a nie pomocy

komiczne --> moze i uważasz sie za niesamowicie inteligentnego faceta, ale jedno ci powiem, brak ci taktu jakiegokolwiek. Nie zycze sobie byś Ty udzielał swoje płytkie uwagi na ten akurat temat bo nie masz o nim szczerze zielonego pojęcia. Jak Cie to nie interesuje nie pisz nie wchodz i po sprawie. kaatioszkaa -- nowotwór

a co mam pisac dokladnie i wylewac swoje zale? mam tego dosyc i nie o to mi chodzi. Moze ktos by podsunal skad mozna wziasc kase na to. Bylam w fundacji ale lipa..uczelnia lipa..:( Moze ktos wie co mam zrobic. Wybaczcie ze nie opisze calego przebiegu choroby bo zbyt wiele mnie to koztuje, osoby żadne sensacji bo wiem ze ludzkie tragedie sa łakomym kąskiem do czytania tu go nie otrzymaja:/

i teraz kolejna osoba musi sie zapytac nowotwor czego? noz kurde....pisz co najwaznijesze w pierwszym poscie... jakby wszyscy takie posty/ogloszenia ukladali,to telekomunikacja zyskalaby krocie....nie lubie niedopowiedzen no...

no halo??? chyba bez podania konkretow-czyli jaka choroba konkretnie!do tego jakie miasto,twoj wiek,to nikt ci nie pomoze...ludzie znaja historie,ale ty musisz wyluskac takich,ktorzy maja podobne to twojej

sorka,ale kojarzy mi sie to z tysiacem topicow na zasadzie: tytul "jak mi zle"....pseudo "jak mi zle"...po czym wpis smutna buzka...po dwoch stronach rozmowy wychodzi,ze albo ciemno za oknem albo chlopak rzucil....jak przeczytasz takich 50 to nie masz ochoty wyciagac od obcej osoby info...sorka,ale wyciaga sie od przyjaciol,bo ci na nich zalezy

Gość do autorki tego topiku
rzadko się zgadzam z tym, co pisze 'komiczne', ale w tym przypadku się zgadzam. Jeśli komuś tu brakuje taktu - to Tobie. Masz poważny problem, oczywiście, natomiast problemy innych ludzi sa dla nich równie ważne. Oczekujesz od ludzi empatii, a sama widzisz tylko siebie :O

tak szczerze -> Chyba czegos nie zrozumialas? A co to ma za znaczenie jaki to nowotwor i czego? Ja sie zastanawiam jak moge uzyskac kase na leczenie. to wszystko. Jakie tu widzisz niedopowiedzenia. Jestes ciekawa po prsotu to wszystko. Juz drugi raz walcze z tym samym nowotworem wiem jaki czeka mnie proces diagnostyczny i wogole i nie potrzebuje odnosnie samej choroby rad. To wszystrko

dokladnie wiem i to mnie przeraza... nie mam kasy i nie mam pomyslu. Pieprzona słuzba zdrowia, nfz itp. Nie przyznaja bo za mlodzi albo za starzy sa ludzie. Po co placimy skladki nie rozumiem, po to by potem pozostac samemu sobie:/

moim zdaniem w polsce system jest do d.... skladki sa stanowczo za niskie,przeciez sluzba zdrowia kosztuje i to krocie...mieszkam w holandii.place miesiecznie 110 euro na ubezpieczenie zdrowotne.moja kumpela miala wypadek,potracilo ja auto...za karetke+policja przyeszdl rachunek 1800 euro!!a w szpitalu tylko zalozyli jej 4 szwy.kosmiczne kwoty jak dla mnie... tak czy siak-tu wszystko zalezy od twojego wyboru-chcesz miec wiecej uslug bierzesz rozszerzenie do ubezpieczenia-extra,extra plus itd...dochodza do 180 euro,ale wtedy masz juz full wypas,in vitro pare razy,pelny zwrot za rehabilitacje,sanatarium...na mam tylko jedno extra,wiec chyba 15h rehabilitacji za free,1-2 in vitro itd, dostaje rowniez zwrot 75% za antykoncepcje..wiec w pewnym sensie sam decydujesz,czy wolisz wiecej wydac na ubezpieczenie,czy potem z wlasnej kieszeni.jesli przez caly rok nie bylas u lekarza,to dostajesz czesciowy zwrot.szkoda,ze polski system tak kuleje...choc pwowim ci,ze zalezy od miasta.jestem z raciborza,oczywiscie na czesc rzeczy trzeba czekac,ale czesc robiona byla od reki.studiowalam we wroclawiu,tam na durny zabieg na stopie kazali czekac 1,5 miesiaca...w raciborzu przyszlam rano,zarejestrowalam sie,usiadlama w poczeklani na godzinke i cyk,facet od razu cial...czasem w malych miasteczkach szybciej o opieke

"a co mam pisac dokladnie i wylewac swoje zale?" nie - nie musisz tego robić... ale w takim razie, po co ten temat? a co do płytkich uwag - trzeba byc naprawde płytkim czlowiekiem by uważać, że czyjś problem zwiazany ze zdradą, nagle zacznie być dla niego mniej istotny niż choroba osoby piszacej na forum... widać, że mało przeżyłaś - istotne sa problemy dziejace sie tu i teraz... gdyby nagle ktos cudownie wyleczył Cie z choroby, juz za miesiac jej brak uznałabys za norme a za pol roku bylaby dla Ciebie jakims ulotnym wspomnieniem... a Ty wymagasz, ze wszcyc rzuclili swoje kłopoty i przylecieli użalac sie nad Tobą

Gość nie rozumiem dlaczego nie chca
cie operowac? przeciez wlasnie dlatego ze jestes mloda to powinni dac ci nadzieje na wyleczenie a nie czekac jak bedzie za pozno. smutne to

\"nie rozumiem dlaczego nie chca cie operowac? \" bo taniej wychodzi, gdy pacjent umrze

Gość jdhdsgdffgf
a ja nie wiem po co jeszcze siedzisz tu na forum i dsykutujesz z komiczne i jemu podobnymi ćwokami zamiast czytac czytac to co ci przeslalam i brac to na pwoaznie, bo to NIE jest sciema. sciema to sa te bzdury co ci tutaj pisza, zeby cie zdolowac, wylacz kompa, wydrukuj sobie tamto i zacznij cwiczyc. a nie bedziesz tu siedziec gadac z cwokami typu komiczne, ktory zyja tylko po to, zeby dolowac innych a sami sa gowno warci i nic nie wiedza o zyciu, zero taktu i dojrzalosci jak sama napisalas. i widzisz to a jeszcze tu siedziesz, nikt ci nie pomoze dziewczyno jak sama sobie nie pomozez. pomoc ci moze tylko osoba inteligentna a zapewniam cie na tym forum takich jest bardzo malo. latwo poznac osobe inteligenta: ktos taki nie krzywdzi innych ani slowem ani czynem. dlatego uciekaj stad i zacznij czytac!!!! twoja choroa jest do wylecznia, ejstem tego pewna i ty tez muzisz w to uwierzyc. na tym polega zycie zeby byc silnym i nie pytac sie o rade innych ludzi, bo nikt ci nie pomoze, kazdy mysli tylko o sobie, w samym sobie musisz szukac ratunku. i wlasnie ci przyslalam to w czym masz szukac ratunku bo zaden czlowiek ci nie pomoze! sama to wiodzsz po komentarzach na forum.pozdrawiam

zieeeew ale nudy, żadnych zdrad? żadnych kompleksów małych piersi + ząłączony link do fotki? nawet śmiesznego podszywa niema? eeeee co to za temat? *przechodzi obojetnie obok tematu*

AccccA --a pomyslec ,że jakis czasu pomagalam ci sie wybic ponad komiczne i jak mi sie odwdzięczasz? Komplementy ,które wcześniej Ci prawiłam przeróciły Ci w głowie a wydawałes sie normalny. Wycofuje!