Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuzior

Rude włoski u noworodka.

Polecane posty

Gość Zuzior

Mam pytanko do mam troszku starszych maluchów. Mój synek zaraz po porodzie miał ciemne włoski, teraz mu jaśnieją z dnia na dzień i robią się rudziutkie (kolorek miodu), ma jasne rzęski i brwi. Czy wasze dzieciaczki miały przejściowe kolorki włosków- czy mam się spodziewać kochanego rudzielca?

Gość mama9
Ja ci napisze tak. Moj synek urodzil sie z delikatnym meszkiem na glowce,z tylu jednak mial ich tak,ze delikatnie nachodzily na kaftanik i bylo widac ze ma tak jak piszesz miodowy kolor. Wtedy mi to nie przeszkadzalo,bo mowia ze kolor oczu i wloskow u dzieci zmienia sie. Moj syn dzisiaj ma 9 lat a wloski ma...rude. Wlasciwie to z tylu ma ciemny blond a z przodu rude. Jednak na pierwszy rzut oka widac jaki jest jego kolor wlosow. Nie ma piegow jak to przewaznie jest u rudych osob,ma jasna karnacje. Ojciec dziecka ma rudy zarost wiec wiem ze tez moze byc taka mozliwosc i dziecko moze urodzic sie rude. On ciemny blondyn i ja tak samo. Teraz jestem juz w drugiej ciazy. Maz ma czarne wlosy i obawia sie ze moge urodzic rude dziecko.

Gość perrotowa
ludzie co wy chcecie od rudych? maz sie obawia ze dziecko bedzie rude? co za facet.dupa z niego jest.

:) Oooo, w koncu temat dla mnie ;) Moja córcia urodziła się z miodowymi włoskami - na początku szok!!! Dlaczego? Teraz ma najpiękniejszy dla mnie kolor na świecie - rudy :) Ja jestem ciemnowłosa, mój mąż też. Starsze dziecko od urodzenia jasny kolor włosków - teraz ciemnieją. Dlaczego Mała jest ruda - nie wiem :) Ale jest najpiekniejsza na świecie. Pocieszano, mówili, ze kolor sie zmieni, że to, że tamto, ma 3 latka i ma \"rude loki\" - takie dziecko listonosza ;)

Jedyne czego obawiam się, obawiamy się z mężem - to to, że dzieci potrafią byc okrutne i mogą dokuczać jej w szkole :o Panuje u nas takie głupie przekonanie "rude to wredne " :o A tak z drugiej strony to nieukrywam, że na poczatku też było mi ciężko "zaakceptować" jej kolor włosów :o Jest najpiękniejsza na świecie :) ale... :o

Znowu ja, bo obcieło mi post :) ... ale :o boję się, że jak w odpowiedni sposób wpoję jej, że ma piekne włosy, może miec komleksy . Tak przynajmnie uświadamiała mnie moja ulubiona Rudowłosa koleżanka :) Buziaki dla Rudzielców ślicznych 👄

Nie martw się, ja to wszystko przeszłam i wcale nie jest tak źle. Wystarczy utrzec nosa komuś raz czy dwa i sie odwalą. Ja zawsze mówiłam, ze wolę mieć rude włosy niż w kolorze psiej kupy ... hi hi albo wymyślałam jeszcze gorsze określenia. Później nikt nie miał odwagi mi dokuczyć :)

He he he :) Dokładnie :) Czasami mam właśnie ochotę w ten sposób odpowiedzieć na pytanie \"Po kim Ona taka ruda?\" :o

Gość miaaa...23
Witam :) Moja córeczka też urodziła się z bujną, rudą czuprynką :) Wcześniej miałam nadzieję, że jednak kolor włosów się jej zmieni, ale teraz mała ma prawie 2 latka i miedziany kolor włosków :) Z biegiem czasu przyzwyczaiłam się do wyglądu mojej córci i wszyscy (znajomi lub nieznajomi) zachwycają się jej urodą :) Dla mnie mogłaby już zostać ruda tylko właśnie obawiam się opinii innych dzieci :(

Gość tycjan to piekny kolor
No tak ludzie potrafią być bezczelni!!! Cholera jasna. A co do tematu to córeczka mojej koleżanki urodziła sie jako czarnula, a w wieku 8 mcy była ruda jak marchewka i tak do prawie 2 latek :) Teraz jest blondyneczką :) Boże, gdyby moja siostra urodziła rude dziecko byłaby najszczęśliwsza na świecie - nie może miec dzieci... Pozdrawiam Was kobietki i Wasze tycjanowe dzieciaki 🌻

Słonko podzieliło się z nami swoim doświadczeniem więc trzeba nauczyć nasze dziewczyny tego, że muszą walczyc o swoje :) Moja Niunia też budzi zachwyt, ale czasami jak ktos mówi, że "ja tez chciałbym mieć takie wlosy" to tak do konca nie wierzę, niestety :o

Gość brunetka fanka rudych
Miaaa- przepiekne masz dziecko 🌻

hi hi ja tez będę chyba miała małego rudzielca..no ale to raczej po mnie:P wiec nie jestem zaskoczona,nic a nic:D

Gość miaaa...23
Dziękuję :) Co prawda teraz wygląda zupełnie inaczej (na tych fotkach mała miała około pół roku) :)

Gość Zuzior
Kolor włosków mojej dzidzi też mnie nie dziwi, bo sama jestem rudzielcem. Ale ja byłam marchewkowa od urodzenia, podobnie moje siostry. Mam trzyletnią córunię- ciemną blondyneczkę. A u synka ciekawa jestem jak to będzie, czy jeszcze może mu wyrosnąć miedziana czuprynka czy ma się ją od urodzenia.

Gość mama9
Moj syn ma 9 lat,jest rudy. Do drugiej klasy podstawowki chodzil do szkoly w polsce i z przykroscia musze stwierdzic ze Polska jest narodem bardzo nietolerancyjnym. Ile uwag moj syn sie nasluchal na temat swoich wlosow to glowa mala. Byl wyzywany niejednokrotnie przez kolegow od wiewiory,rudego lisa czy rudej malpy itd. Bolalo. Teraz mieszkamy za granica i syn nie ma w szkole z tym zadnych problemow,tutaj jest mieszanka a rude dziecko w szkole mozna spotkac co piate. Jednak uraz mu pozostal do dzis,bo syn jakby mogl to przykrecilby sobie do glowy czapeczke bo wstydzi sie swojego koloru wlosow. Nie rozumiem tez postepowania doroslych,ktorzy maja swoje dzieci (nie rude),ktorzy od malego swoim dzieciom wpajaja ze co rude to falszywe. OKROPNOSC!!!!!!!!!! Ja kocham swojego rudziutkiego syna nad zycie i nie zmienilabym jego koloru wlosow za nic swiecie,zreszta ja juz go sobie nie wyobrazam z innym kolorem.

Gość Bacha007
Hej dziewczyny ja też jestem ciekawa przyszłej czupryny mojej niuni. Po porodzie taki ciemny blond, mysi teraz z dnia na dzień coraz bardziej rude- może nie marchewkowe ale mocno złote. Piszcie jak było u Was czy rude włoski (miedziane) wasze maluchy miały od początku czy pojawiły się po wytarciu włosków płodowych- które wycierają się do 3 miesiąca.

Gość Zuzior
mama9 dlatego właśnie pytam o te kolorki włosków. Sama jestem rudzielcem i to co przeszłam w podstawówce to moje- od szykanowania słownego do rzucania kamieniami. W liceum wszystko się zmieniło i na niedobór adoratorów nigdy nie narzekałam ale pamiętam te okrutne dzieciaki. Powiem szczerze nie chciałam mieć dzieciaków z rudziaszkowymi włosami nie dlatego ze nie lubie tego koloru- lubię - ale żeby nie cierpiały tak jak ja w dzieciństwie.

miaaa...23 :) Twoja Niunia jest slodka 👄 he he he :) urocza. Jednak czytając to co pisze mama9 potwierdza się to, ze dzieci potrafią byc okrutne, dla rudych, piegowatych, grubszych, innych :o Aj, nic to :) Licze na to, ze wyrosnie z niej taka ruda kocica i faceci będą za nią szleli :) U nas zanosi się na to, że ten rudy będzie marchewkowo rudy, a nie tak jak u \"miaa\" taki rudy - blond :)

Miaaa.... śliczna dziewczynka. Cudowna, i bardzo podobna do mojej Lenki. Lenuśka tez ma bardzo podobne zdjęcie jak leży na takiej samej macie .... w pierwszej chwili myślałam ze zobaczyłam własne dziecko :)

Gość ja tam do rudych nic nie mam
w dziecinstwie mialam mialam ruda kolezanke i wcale mi to nie przeszkadzalo co wiecej uwazalam ze jej włosy sa wyjatkowe . gdyby moja coreczka byla ruda wcale nie bylabym zawiedziona - ale nie ma po kim byc ruda . a co do wloskow to powiem wam moja corcia urodzila sie z ciemnymi wloskami a teraz jakby rosna jej jasne blond włoski . ciekawa jestem jakie włoski bedzie miala bo jesli blond to na pewno nie po rodzicach tylko po dziadkach

Gość tez ruuudaaa
wiecie jak na mnie mówiono? Ruda małpa, ryża, rude jest wredne, fałszywe, zakłamanem, jeden tekst mnie bawi do tej pory "blondynka, ale zardzewiała". A teraz mam to w dupie :) Co prawda rozjaśniam włosy, ale poważnie nieraz zastanawiam się do powrotu do naruralneo koloru :) Jest ładny i oryginalny. Kasztan, mieniąy się na miedziany. Jak bede miała chwilke, to wkleje swoje zdjecia z dzieciństwa :)

Gość mam w otoczeniu
i faktycznie potwierdzam opinię ,ze rude to wredne.Jeśli chodzi o samą urodę ,to gdyby rude nie było tak strasznie blade.NIe podobają mi się bladzi rudzielce.Wyglądają jak by byli chorzy. Do tego cali usrani piegami też wpadającymi w rudość. Jeśli rude dzieciątko nie ma jeszcze piegów bardzo chrońcie je przed słońcem. Nie jestem nietolerancyjna.Po prostu mam złe skojarzenia i nie podoba mi się ten typ urody.

Gość mam w otoczeniu
i jeszcze te bardzo blado rude brwi i rzęsy ,aż mnie ciarki obchodzą.Załamała bym się gdybym miała takie dziecko

Gość Mi sie wlasnie
Takie podobaja! z blado- kremowa cera i ubierajace sie w kremowo-brazowo+deszczowo niebieskie kolory... Nie lubie rudych w zieleniach ale raczej fiolety lila wrzosy..i blade blekity

Gość ja wam dam reset
Rude dziecko - znaczy się zardzewiałym chujem robione. A zardzewiałym, bo za rzadko swoim facetom dajecie.

Gość Kelsie.
Mam ruda corke. ma 18lat zawsze byla zadowolona ze swojej orginalnosci. W szkole jest vip-em.;)