Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cholesterolka23

podwyższony trochę chorestelor - 207 a norma jest do 200

Polecane posty

Gość cholesterolka23

co z tym fantem zrobić? jak obniżyć 'domowymi sposobami'? słyszałam że cholesterol może być wyższy też od stresu czy to prawda? w ogóle nie jem tłusto i jestem szczupła

Gość cholesterolka23
no jak tam mamy tu na sali jakiegoś lekarza?

Gość ja nigdy tego nie miałam
nie wiem

Gość mmmmmnnnnnnnnnnnnnnnn
Nie jedz czerwonego miesa i tlustego mleka, masla, zoltego sera, jajek, slodyczy, bialego pieczywa, ogranicz weglowodany takie jak ziemniaki, ryz, kasze, makarony... jedz: chude wedliny drobiowe, na obiad wylacznie drob lub wolowine, bialy ser, warzywa (pomidory, salaty, rzodkiewki, cebule, brokuly, szpinak, kapuste - biala, czerwona, pekinska, kiszona... , ogorki, papryke - warzyw jest multum i nie sposob je wszystkie wymienic... warzywa powinny byc glownym skladnikiem kazdego posilku - moga byc surowe, gotowane, duszone...), ciemne pieczywo, pelnoziarniste makarony, musli, chude jogurty (max 60 kcal na 100 gramow), owoce (rowniez suszone, najlepiej morele). Pij chude mleko (max. 1,5 % tluszczu). Po dwoch miesiacach takiej diety wyniki powinny byc idealne.

Gość mmmmmnnnnnnnnnnnnnnnn
Ja jem tak, jak ci opisalam i mam w tej chwili cholesterol wrecz za niski (123 mg, HDL 36, LDL 75), ale to akurat nie powod do zmartwien;)

Jeśli zażywasz tabletki antykoncepcyjne to po nich masz podwyższony cholesterol. Też tak miałam. Jak tylko odstawiłam powrócił do normy.