Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wkurzona bardzo zona

czy nie przeraza was ludzka glupota?

Polecane posty

ale ty mówisz o IQ, a ono służy wymierzeniu ilorazu inteligencji abstrakcyjnej która w sprawach życiowych i kontaktach z ludźmi jest nieprzydatna i niezauważalna. Ktoś kto ma IQ 150 może być głupszy od kogoś kto ma 120.... bo po prostu IQ nie odpowiada za rozwagę i logikę w w życiu... za to odpowiada inteligencja emocjonalna... widać że nie wiele się na tym znasz... pomarańczku.... ja o IQ? chyba masz klopoty z czytaniem ze zrozumieniem... to trudna sztuka wiem ,wiem...

a swoja droga dziekuje ci pomarańczku za te cenna informację do czego służy IQ ... dzięki temu nie umrę w niewiedzy:P

Gość miało być do oszczędnej

Gość a oszczędna
co ci się nie podoba w słowie służyć?

A skąd ten wniosek? Po prostu zostało źle użyte. IQ to pewna wartość liczbowa, a nie narzędzie, jakim cudem miałoby czemuś służyć? A czy wzrost i waga człowieka do czegoś służą? Po prostu określają jakąś wielkość.

Gość słuzą... temu żeby okreslic
dzięki nim pewne wartości... kolejna pseudointeligentka

Gość przepraszam nazwalam
abstrakcyjna, bo najczesciej są to testy w ktorych wazna jest zdolnosc logicznego myslenia i abstrakcyjnego widzenia pewnych rzeczy. Jesli chodzi o nazwę własciwą to abstrakcyjna inteligencja faktycznie nie jest mierzona przez IQ

Nie, nie służą. Wzrost i waga SĄ wartościami, a nie czymś, za pomocą czegoś możemy coś określić.

Gość IQ mierzy
sprawność językowa, arytmetyczna, skojarzeniowa, analityczna i przestrzenna

Do przepraszam nazwałam - a jakie testy masz na myśli? Jeśli takie z Bravo czy TVN-u, to one są kompletnie bez wartości i niczego wartościowego raczej nie zmierzą. TWiększość testów z pradziwego zdarzenia mierzy różne rodzaje inteligencji (nawet inteligencję emocjonalną)/różne składniki inteligencji ogólnej, nie tylko myślenie abstrakcyjne.

Gość hehehe...
pozwolę wkleic definicję: IQ -wartość liczbowa testu psychometrycznego, którego celem jest pomiar inteligencji. Inaczej można to zapisac tak: wartość liczbowa testu psychometrycznego, która służy do pomiaru inteligencji.

Można to inaczej napisać, ale zmieniłaś przy tym sens tego zdania. Mam nadzieje, ze sama to dostrzezesz :)

Jesli nie doszlas do tego, to moze napisze, jak ja to widze: "IQ -wartość liczbowa testu psychometrycznego, którego celem jest pomiar inteligencji." Celem testu jest pomiar =>to test mierzy inteligencje=sluzy do pomiaru inteligencji (a nie IQ).

Gość hehehe...
wiem że zmieniłam, ale ty chyba dostrzegasz za to, o co mi chodziło:) Zmieniłam sens ale ma to swoj cel ...

Gość hehehe...
Ale moj zmieniony sens, nadal ma sens:) spadam bo to naprawde nudna dyskusja..

Moze i nudna, nie kazdego musi interesowac zagadnienie inteligencji jako pojecia naukowego. Zwlaszcza, gdy udowodni sie rozmowcy, ze nie ma on racji.

Gość ropinchót von pludrysmród
....w ciężkim średniowieczu gdy zmarł opat z pośród braciszków wybierano najgłupszego by udowodnić że wszystko i tak będzie szło swym niezmiennym torem... ...?????????...

...IQ.... -na małpie 60-70 -trup 70-75 -umysłowo opóźniony - pominę -przeciętna mierzona wśród gawiedzi - 120 - 130 -,,ajsztajn,, 170 i coś.... ...doprawdy jest o co toczyć spór...

Skąd wziąleś te dane? Większych bzdur w zyciu nie widzialam, przecietny poziom inteligencji to 85-115 IQ.

A wizja trupa robiącego np. Wechslera bardzo mnie uradowala :D (kto siedzi w diagnostyce psychologicznej, ten wie, o co chodzi :D )

Gość ale pieprzycie
czytac ksiazki patalachy a nie klocic sie na kafe o iloraz inteligencji

Gość bez takich ludzi
świat byłby nudny gdyby nie zróżnicowanie ludzi. Nie wytrzymalabym z samymi dretwymi nudziarzami :O

No, wlasnie, czytac ksiazki, to nie bedziecie mi wmawiac, ze trupy sa zdolne wykonywac testy inteligencji :D Wybaczcie, nie moge przestac sie smiac :D

Gość smiech to zdrowie.....
ale niestety moim zdaniem internet mimo swoich niezaprzeczalnych zalet...niesie w sobie wlasnie takie zagrozenia jakie widac tutaj na kafe odmozdzenie totalne, utrata systemu wartosci, brak samodzielnosci itd itd

Nie wszystko, co wymienilas, jest sprawka internetu. Zreszta, z pewnych rzeczy nalezy korzystac przy zachowaniu umiaru.

...pani oszczędna... uczestniczę i bywam na tym forum czasami. jednak widzę tutaj skrzeczących malutkich którzy liznęli trochę ,,szkół,, jest ich większość tzn. cka 80%. i oni własnie sa niebezpieczniejsi od głupców ponieważ są kształconymi ignorantami ,którym się coś zdaje. ...szkoda czasami że wiedza nie jest reglamentowana dla wybranych... którzy nie będą szkodzić.

Gość to prawda nie
wszystko z tego co wymienilem, a niewiele wymienilem to zasluga internetu, byc moze zadna z tych rzeczy, ale jesli twierdzisz, ze internet tego nie wzmacnia, hmmm to podaj silne argumenty