Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plop

ile rzeczy kupujecie noworodkowi?

Polecane posty

Gość plop

nie wiem jak duzo potrzeba tych spiochow, pajacy itp

ja kupiłam po 5 kompletów, wedle porady z jakiejś gazety, ale się okazało,że mała przez pierwsze pół roku non stop ulewała i te 6 kompletów to szło w 1,5 dnia ;)

Gość plop
o rany, to niezle...ja tez tak myslalam, ze z piec kompletow wystarczy ale najwyzej bedzie sie dopkupowalo... A moze mi poradzisz na jaki rozmiar kupic kombinezon dla dziecka, ktore ma urodzic sie pod koniec lutego? Tak naprawde to chyba na 2-3 miesiace bo chyba w czyms takim to goraco, ale nie wiem czy np rozmiar 68 nie bedzie za maly a z drugiej strony obawiam sie zeby nie kupic zbyt duzego

Gość Agazgagababajaga
moja ma prawie 2 miesiące i mieści się jeszcze w kombinezon na 62cm,waży 4,5kg teraz,zależy jaki się dzidziuś urodzi

Gość Agazgagababajaga
właściwie to nawet 62 jest jeszcze odrobinę za duży ;)

Gość plop
no wlasnie, tylko ten kombinezon to musze kupic niedlugo, bo podobno i tak to sa ostatki w slepach, bo przeciez w styczniu to w naszych sklepach lato sie zaczyna, jakas paranoja. To moze rzeczywiscie kupie na 68, zeby nie okazalo sie, ze dzidzia bedzie duza i wyrosnie za miesiac. Rany ale mi si zacznie, hi hi

kup na allegro dwa: jeden na 62, drugi na 68, (pamiętaj, że może sięzdarzyć, że będzie potrzebny do kwietnia), a wydasz niewiele kasy (te małe są po prostu jak nowe)

ja bym kupiła tylko na 62 cm, nie sądzę, by większy był potrzebny. chyba,że rzeczywiście kupisz tanio używane. moja córka miała od 4 do 8 miesiąca kombinezon rozmiar 68,a była dużym dzieckiem, więc stąd moja sugestia ;)

ja kupiłabym na rozm 62! przecież dziecko nie zdązy aż tak urosnać! moja córka mierzyła 52 cm - urodzila sie w grudniu i wchodzila w ten kombinezon do konca zimy! czyli nawet jeszcze w kwietniu! nawet duze dziecko spokojnie wejdzie w taki 62...tym bardziej ze za dlugo w nim nie pojeździ ledwie 2 mies co do rzeczy to kup z pięć koszulek- zeby miec na body lub pajaca bo trzeba cieplej ubrac dziecko niz siebie! tak samo body z dlugim i pajace! jakies kalesonki tez sie przydadzą!

a moja Hania urodzila sie we wrzesniu i jest malutka (wazy teraz niecale 5 kg) a kombinezon na 62 ma zbyt krótkie rękawy (poza tym rozmiar rozmiarowi nie równy) takze ciężko ocenic...ja kupilam drugi na zime na 68, ale w tym z kolei ciagle sie topi, bo jest firmy Wojcik,a oni podobno maja dużą rozmiarówkę