Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina237

test na HIV w związku

Polecane posty

Gość karolina237

Związałam się z osobą którą znam dość dobrze już 2 lata. W ostatnim czasie przeprowadziliśmy szczerą rozmowę na temat naszych poprzednich związków. Okazało się że mój obecny partner (24 lata) miał przede mną około 15 partnerek – dwa poważne związki a pozostałe relacje były przypadkowe na tzw. jedną noc. Ja miałam tylko jednego partnera. Powiedział mi że za każdym razie dbał o bezpieczeństwo i nie ma możliwości aby mógł się zarazić jakąś chorobą. Ja jednak mam pewne wątpliwości i chciałabym aby przebadał się na obecność wirusa HIV. (Nie współżyliśmy ze sobą jeszcze.) Boję się jednak że on źle odbierze tę moją prośbę.... Nie wiem jak mam zacząć tego typu rozmowę ? co powiedzieć żeby go nie urazić ? A może wyolbrzymiam problem ? Czy ktoś miał podobny problem? Za wszelkie odpowiedzi w tym temacie będę wdzięczna. /karolina23.

Powiedz mu, że sama też robisz i chcesz żeby on zrobił razem z Tobą... nie ma co się obrażać o takie prośby. Ale jedna uwaga do Ciebie: nie tylko na HIV każ mu zrobić te testy, bo jest jeszcze dużo innych, żółtaczka, HPV....

Gość kwassssna
hmmmmm ja nie wiem czy mialabym odwage poprosic o to osobe z którą bym była..... mimo zagrożenia które może występować.

Hm no to dziwne, bo powinnaś nie mieć odwagi iść do łóżka z kimś, o kim nie wiesz na pewno, że Cię nie zarazi śmiertelną chorobą :o trochę chyba Ci się pomyliło, co ważniejsze :o

nie kochalabym sie z takim ktosiem,milosc to cudowne uczucie,sex jest czyms pieknym ale zycie mamy tylko jedno

Dla Twojej ubogiej informacji: faceci w większości są nosicielami wirusa HPV i bez znaczenia czy współżyłeś wcześniej, czy nie. HPV jest tematem kojarzonym głownie z kobietami. Tymczasem najczęściej to mężczyźni są nosicielami i zarażają kobiety, które później chorują. Ponieważ u mężczyzn infekcja przebiega zazwyczaj bezobjawowo, często nie znają sobie sprawy z tego że zarażają.

dlatego nie mialem,nie mam i nie bede miec dziewczyny,ktore tylko dupy daja i zarazaja nieswiadomie

ja od czterech latek w angli siedze jak sie z tad te nidziewice i niprawiczki zjada to dopiero bedzie jazda

Gość Dobra_rada_
DO PRAWICZEK I KROPKA 1987 Czytam twoje wypowiedzi na innych topikach, gratuluje podejścia. Zasługujesz na dziewczynę taką jak ty. Skoro sam czekasz na tą jedyną, to również ona powinna poczekać na ciebie

Gość zlosnica333
jak zwykle wszystko na kobiety..... ale to faceci maja wieksza tendencje do zdradzania ! a co z dziewczyna ktora trafi na takiego 'roznosiciela chorob' ktory niewiadomo z iloma juz nie spal a ona sama jest z gatunku tzw. porzadnych ?

podobno to dziewczyny sie szanowac maja wiec niech nie daje bylekomu i bedzie wszystko ok

Poczytajcie sobie, która płeć jest nosicielami większej ilości syfów i dopiero się wypowiadajcie, nieuki jedne z drugimi. Płacą tyle za te studia i żadnych efektów nie ma :o

Gość amaandaa
Moim zdaniem to jest straszne ze dozylismy takich czasow w ktorych na wstepnie wchodzac w zwiazek trzeba wyslac sie na badania..... ysz :/ Seks traci swoja magicznasc a staje sie czyms co przypomina wymiane plynow, sluzow itd. itp.

a tak serio to dziwne jest to ze zwykle mamy odwage zapytac partnera,partnerke ilu bylo przed nami ale rozmowa o badanich to juz problem kurcze ludzie jestesmy dorosli.a pozatym jesli naprawde kochasz swego ktosia to zrobisz wszystko by nie cirpial na jakas chorobe wiec zadbasz tez o wlasne cztery literki.ide spac

Gość zaratustra
nie rozumiem problemu.. idziesz pytasz sie mowisz ze ma zrobic test i tyle :/ dla mnie nie byloby problemu, wrecz bylby zadowolony, ze moja dziewczyna tak dba o zdrowie :)

pa robaczki bo prblem to ja bede miala o piatej rano jak moj maz i moja labradorka sciagna mnie z wyrka

Ja Wam mówię, żebyście się nie krępowały tylko otwarcie o takich rzeczach mówiły... faceci się nie obrażają o takie rzeczy, to już prędzej kobieta by strzeliła focha, jak by ją facet poprosił :P Najlepszym dowodem na to, że faceci są nosicielami większej ilości "niespodzianek" jest HIV, bo mimo, że to kobiety są bardziej podatne na zarażenie, to faceci stanowią większość nosicieli. Tylko w Afryce 75% zarażonych to kobiety, ale to dlatego, że tam gwałty są na porządku dziennym... kużwa, czytam to co napisałam i stwierdzam, że to jednak podgatunek jest... :o

Nawet nie trzeba w książkach grzebać, żeby to wiedzieć, wystarczy logicznie pomyśleć :o Jesteście zbędny podgatunek i nijaki Janusz Wiśniewski nawet książkę o tym napisał w zeszłym roku... ale pewnie nawet o gościu nie słyszeliście więć 🖐️

Gość jyht
co jest dla ciebie wazniejsze? jego ewentualnie obrazone ego czy twoje zdrowie?

Gość wiśniewski to ten facio
co pisze romansidła dla kobiet i podobne sentymentalne bzdury pod jajnikową publiczkę?

\"od malego przegladalem gazety mamy i szukalem dzialow z seksem\" No nie da się ukryć tej inteligencji. Ja też od małego nic innego nie robiłam :o Weź się stuknij w łeb.

Gość znaczy typowy imprezowicz
alkoholik który uważa że jest super inteligentny i oczytany a ma pewnie prace biurową za 2 tyś i zero szans na więcej :classic_cool:

Gość ja wam dam reset
Facet ma 24 lata i przeleciał już 15 lasek ? Obawiam się że wkrótce będzie miał 16 na koncie i znowu będzie szukał nowej.

Gość i wdidomo czemu nie masz
szans na dziewicę bo tacy jak ty imponujątylko podobnym do ciebie dziewczynom a takie są rozwiązłe.

Gość Tylko jak komuś o tych
badaniach powiedzieć

jak to "jak"? normalnie: "słuchaj, chciałabym żebyśmy sobie zrobili badania na HiV zanim zaczniemy współżyć". albo: "wiesz, wolę dmuchać na zimne, a zdrowie jest bardzo ważne, więc zrób/zróbmy badania na HIV". albo cokolwiek w tym rodzaju. z tym, że faceci się nie oburzają, to różnie bywa. mój był w szoku jak go poprosiłam o zrobienie takich badań. ale poszedł i zrobił. jakby się obraził, to tym lepiej dla mnie - uniknęłabym związku z kimś, kto nie potrafi zrobić czegoś tak prostego dla zdrowia i bezpieczeństwa. na szczęście mój zrobił i jest ok :-) chociaż było tak, że trochę zbulwersowany spytał, czy ja też zrobię. powiedziałam, że jeśli chce, to zrobię, dla mnie to nie problem. ale ja raczej nie mam powodów do podejrzewania, że coś złapałam - nie miałam tzw. ryzykownych kontaktów. to mu wystarczyło.

\"le ja raczej nie mam powodów do podejrzewania, że coś złapałam - nie miałam tzw. ryzykownych kontaktów. \" to nie jest specjalny dowód można się zarazić też w innych okolicznościach :O szansa mniejsza ale jest