Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kathi28

Incoming Support co o tym myślicie?

Polecane posty

Gość Kathi28

Mam pytanie co sądzicie na temat tej pomocy i czy jest przyznawana?

Gość nina000
kathi, nowy topik ? przyda sie poczytac bo choc jestem tu kupe lat to nawet nie wiem co to takiego :)

Gość Kathi28
Hej nina juz ci wyjasniam...jest to pomoc dla ludzi,którzy znalezli się w trudnej sytuacji życiowej i jest to oczywiście pomoc finansowa tak dokładnie nie wiem ile:)Złożyłam papiery o tym dość dawno i czekamy,bo potrzebowaliśmy wsparcia.Jeśli posiadasz incoming suport to jesteś upoważniony automatycznie do Hausing benefit i Counsil Tax resztę rachunków opłacasz sama,tylko zastanawia mnie jedno,czy Ludzie którzy twierdzą,że nie otrzymali tego wsparcia kłamią,że zostały zabrane im wcześniejsze zasiłki i czy faktycznie ten Incoming Support tylko przynosi niekorzyść???

Gość Incoming Support r5ty54y6
Incoming Support jezeli twoj maz przpracowalal minimum 16 miesiecy to dostanecie ten pomoc . ale dofinansownie do mieszkanie mozecie juz zalatwiac ;))

Gość nina000
dzieki Kathi, a jaki jest maksymalny dochod by moc sie o to starac ? pytam z ciekawosci , choc watpie by nam sie nalezalo. ja wlasnie dostalam ostatnie pieniadze macierzynskiego, do pracy mam wrocic pod koniec lutego ale nie wroce, bo mam zamiar poszukac czegos innego, czy wiesz moze czy bedzie mi sie nalezal job seekers allowance ? moglabym w sumie pogadac z pracodawca zeby mnie zwolnil, bo jesli sama zrezygnuje to chyba nic nie dostane, jak to jest ? wiesz cos moze ? dzieki :)

Gość Income support
tutaj jest wszystko objasnione, oczywiscie po angielsku: http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAndBenefits/BenefitsTaxCreditsAndOtherSupport/On_a_low_income/DG_10018708?cids=Google_PPC&cre=Money W skrocie: - nie dostaniesz Income Support jesli pracujesz wiecej niz 16 godzin tygodniowo a twoj partner (maz) wiecej niz 24 godziny tygodniowo - mozesz sie kwalifikowac jesli jestes samotna/ym matka/ojcem, lecz pracujesz ponizej 16 g. tygodniowo Co do job seeker allowance po macierzynskim to nie mam raczej pojecia, ale chyba nie dostaniesz bo przeciez z wlasnej woli nie wracasz do pracy.

Gość Kathi28
Nie mam pojecia z tym zasiłkiem.Ja miałam cięzka sytuację,bo mąż miał wypadek i choc prace posiada nie mógł by pracowac,bo ma złamaną nogę i poważny uraz kolana,a ja w domu z dziecmi i zero możliwości pracy,ponieważ mam małe dzieci 9lat,3latka,12miesięcy i mąż nie dał by sobie rady,a więc wystąpiłam o ten zasiłek,ale narazie głucho:(słyszałam złe opinie o tym zasiłku,że nawet zabierają to co masz innego np Tax Credit,ale nie wierze w to troszke...Ten zasiłek należy się rodziną,osobą samotnym znajdującym się w trudnej sytuacji nie możesz miec oszczędnosci powyzyj 8000tys funtów

Gość nina000
wracajac do tego job seekers allowance w moim przypadku, a gdyby tak moj pracodawca zrobil mi przysluge i mnie 'zwolnil ' na moje zyczenie, to wtedy chyba ok ? jak myslicie ?

Gość Kathi28
nina000 sorki,ze nie odpisałam,ale w twojej sytuacji nie wiem jak to działa...no cóz Wesołych świąt i super prezentów dla Ciebie