Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fifi2766

Wazne prosze o pomoc..

Polecane posty

Gość fifi2766

Dziewczynki czy w 2-5 dni p zakonczeniu okresu mozna zajsc w ciaze?

Gość oczywiscie ze mozna
moja kolezanka jest w 6 miesiacu

Gość memi
można. można zajść w ciażę jeszcze w trakcie trwania okresu, bo u każdej kobiety może się zdarzyć wczesna owulacja. początek cyklu to pierwszy dzien miesiączki. owulacja, czyli uwolnienie komórki jajowej z jajnika, czas największej płodności, może nastąpić już na samym początku cyklu. aby okreslić dzień owulacji można obserwować śluz. jeśli jest przezroczysty i rozciągliwy, oznacza to że jest to czas płodny. taki śluz można czasami zobaczyć podczas miesiączki. a czas o którym piszesz - 2-5 dzień po miesiaczce, to przecietnie najpłodniejszy czas w cyklu. ale-moze być też tak, ze martwisz się na zapas. poczekaj spokojnie i nie myśl o tym, a za dwa tygodnie możesz spróbowac zrobić test, już powinien wykazac hormon thc jeśli doszło do ciąży. rozumiem, że nie byłaby to dla Ciebie wymarzona sytuacja, więc życzę Ci żeby tym razem uszło Ci płazem, a na drugi raz - poczytaj trochę o cyklu - to taka moja rada dla wszystkich dziewczyn. bez urazy, ale naprawdę warto wiedzieć jak działa nasze ciało. pozdrawiam!!!!!!

Gość memi
...oczywiście chodziło mi o hormon hCG hehe a nie o thc, to zupełnie inna beczka pozdro!!!!

Gość fifi2766
Wrecz przeciwnie-mam stwierdzsone PCo biore mase hormonow w tym antykoncepcje...i zajscie w ciaze przeze mnia ...jest prawie niemozliwe nidgy...ale mam wszystkie objawy...