Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edyt buu

kłykciny-pomocy

Polecane posty

Gość edyt buu

Czy wasze wargi sromowe mniejsze są od wewnętrznej strony gładkie, czy takie jakby ciut chropowate? Nie zwracałam na to wcześniej uwagi, wczoraj ciut mnie te okolice swedziały, przyjrzałam sie poszukałam po necie i jestem przerażona, że to mogą być kłykciny :(

Gość edyt buu
czy naprawde żadna z was nie miała takiego problemu? :(

Gość a-ha
miałam je 3 lata temu , dużo czytałam na ten temat, lekarka do której chodziłam, stwierdziła że zaraził mnie mąż,ufam mu więc wiedziałam że to nie możliwe.stwierdziłam że moja lekarka nie myje rąk (to fakt stwierdzony przez inne pacjentki),pamiętam że przed moją wizytą (feralną) krzyczała na młodą laskę...... i wtedy mnie zaraziła. dostałam leki ale nic nie pomogły, więc do ( podmywania)do miski wlewałam kilka kropel azulanu a na 2 dzień fiolet 1% też kilka kropli i tak na zmianę. leczenie trwało około 3 tygodni mi pomogło

Gość edyt buu
po lekturze bardzo obszernego tematu na forum (23strony) poswieconego kk, jestem zalamana totalnie :( a jutro zamierzam sie wepchnac do ginekologa, chociaz nie rejestrowalam sie wczesniej. Nie wytrzymam tej niepewnosci przez caly weekend

Gość olgiert
Nie wiem od czego zacząć, wreszcie odważyłam sie napisać. Klykciny stwierdził mi gin przy rutynowym badaniu 10 dni temu, ale powiedzial tylko o jednej kłykcinie! a reszta "prawidłowa" - dostałam skierowanie do szpitala na wycięcie. Nie poszłam. Po konsultacji z innym lekarzem dowiedziałam sie, ze mam tego ''pełno", oprócz tego stan zapalny i wielką nadzerkę. Był w szoku, ze ktoś pobierajac cytologię nie zuwazył takiej nadżerki! Powiedział - krioterapia i kłykcin i nadżerki. Nie wytrzymałam, poszłam do trzeciego. Trzeci rzeźnik (tak ich juz wszystkich nazywam) powiedział, ze nie jest tak źle, ze najpierw, wyleczymy stan zapalny, potem kolposkopia i zobaczymy.... A ja juz jestem w takiej depresji, że nie radzę sobie juz nawet z własnymi myslami. Każdy mówi co innego. Wyczytałam, ze nie wolno nic wycinac bez kolposkopii, ze moze byc to niebezpieczne, mimo "znosnej cytologii", dodam, że mi wyszła II, CZY KTOŚ ORIENTUJE SIĘ, CZY KRIOTERAPIA NADZERKI BEZ KOLPOSKOPII JEST BEZPIECZNA? Nie wiem co robić. Totalnie załamana.

Gość edyt buu
ja nie wiem jak to jest, ze wszyscy to licza na szt i pisza (na innych tematach), że mają np 15 szt. czy iles. U mnie to przypomina taki meszek/strzepki drobniutkie na wewnętrznej stronie warg sromowych (i nie do policzenia bez dobrej lupy mysle)- dwa podłużne paski wzług tych warg i moze za dwie pojedyncze drobne kropeczki przy wejsciu do pochwy. Wszystko to z dnia na dziej ;( Tez jestem zalamana :( mam nadzieje, ze lekarz mnie dzis przyjmie, bo ja psychicznie sie posypie do przyszlego tygodnia. I bede musiala o tym powiedziec swojemu facetowi i boje sie, ze bedzie mial do mnie zal :( w koncu jemu nic nie jest a mi tak wiec pewnie ja roznosze to dziadostwo.

Gość a-ha
mnie również dziwi że są liczone w ilościach,przecież ich nie można policzyć.....ja miałam mieć wymrażanie ale ze strachu nie poszłam. każdy ginekolog mówi co innego.a poza tym to nie wstyd przyznać sie że sie je ma

Gość olgiert
BUU Nie wiem dlaczego uwazasz, ze Ty "rozsiewasz to"!?!? Wirusa HBV mozna miec nawet kilka lat bez objawów (a częscij nawet tak jest u mężczyzn) i to on równiezz mógł Ciebie zarazic. A zreszta co ja sie tu wymadrzam. Wpisz w google HBV i poczytaj. Dokładnie. I przede wszystkim nie obwiniaj sie!!!! Zabraniam:) Trzymaj sie dzielnie!

Gość skfhskdjfhsk
Mi się zrobił jakiś rok temu przy wejściu do cipki bo obydwu stronach taki meszek o którym ktoś tu pisał. Taki symetryczny, też bałam sie baaardzo, że to kłykciny. Poszłam do ginekologa w przychodni, stara lekarka mówi: \"a to? a to nic sie nie dzieje\". Poszłam do następnego, który stwierdził, że to też nie kłykciny. Nie dawało mi to spokoju. Poszłam prywatnie. Lekarz powiedział, że to nie są kłykciny

Gość skfhskdjfhsk
cd tylko jakieś takie 'perłowe wypustki'. Nie wierzyłam więc przyniósł mi atlas dermatologiczny i one tam były. Pokokazał mi też jak kłykciny wyglądają. Te "wypustki" nie mają charakteru zakażnego, pojawiają się u kobiet i meżczyzn miedzy 20 a 30 rokiem życia.

Gość edyt buu
> skfhskdjfhsk to wyglada tak jak opisalas, ale niestety doktor to nazwal "malymi kłykcinkami". Powiedzial, ze sa zbyt male, zeby z nimi cos zrobic i ze to wypalenia nadawalaby sie ewentualnie jedna (oprocz tych symetrycznych strzepkow byla tez jedna ponizej wejscia do pochwy). Poki co kazal obserwowac, a ja zapisalam sie tez do innego lekarza prywatnie, tyle ze dopiero na 13. Byl wolny tez wczesniejszy termin, ale bede miala okres. Najgorsze jest to, ze strasznie przez to wszystko schizuje :( Stresuje sie codziennie wieczorem, gdy sprawdzam czy cos sie tam nie zmienilo. boje sie co zastane. Przez to, co przeczytalam w necie, wydaje mi sie tez ciagle, ze powstaje mi cos w ustach. A poniewaz tam naturalnie sa rozne slinianki, gruczoly, kubki smakowe, to juz sama nie wiem, co tam bylo zawsze, a co moglo si edopiero pojawic ;( CHcialabym, zeby ten lekarz (podobno dobry), do ktorego pojde w styczniu podjal jakies zdecydowane kroki (wypalanie czy cos) i zebym miala juz z tym na zawsze spokoj...

Gość nie trzeba
było pozwolić sobie na sex a obie dziurki, gdyż kłykciny kończyste= brodawczak są, z regóły, tego wynikiem. Być może Twój mąż chodził do analburdelu i przywlókł to świństwo=wirusa brodawczaka, sam nie chorując.. Nie panikuj, po wypaleniu/zamrożeniu/wycięciu śluzówka pochwy dojdzie do siebie, tylko musisz o nią dbać od tej pory jak człowiek.

Gość edyt buu
> nie trzeba a to akurat bzdury piszesz, po co tak ludziom przykrosc sprawiac! niezaleznie od tego czy wirusem zarazil mnei ten czy moj poprzedniu partner, nie mam do nikogo pretensji. Jestesmy doroslymi ludzmi, ktorzy maja juz jakies zwiazki za soba. Mogl byc kiedys z dziewczyna, ktora miala kiedys kk, wyleczyla sie, ale nadal miala wirusa lub z kims, kto je mial, ale nie zauwazyl. Ja bez lusterka i wnikliwego spojrzenia moglabym zmiany przeoczyc, bo sa minimalne.

Gość edyt buu
podsumowujac - to moze spotkac kazdego

Hej Edyt buu Mam podobną syt. - powiedz mi, co Ci wyszło, czym są te kłykcinki? Mój gin usunął mi na życzenie takie większe ilości kłykcinek, ale pojawiły mi się nowe - urosło chyba pasmo takich malutkich z boku powyżej i zastanawiam się, czy znowu muszę to usuwać. (Przy okazji nie wiem, czy mam reklamować jego poprzedni zabieg, czy znowu płacić za nowy :)) Według tego mojego ginekologa, to nie jest HPV. (Mimo to zrobiłam test i czekam na wyniki.) No ale wobec tego co?

Gość san is shiningka
Na klykciny moze cos poradzic tylko wenerolog. Bylam u dr Igora Michajlowskiego z Gdanska i naprawde mi pomogl je zwalczyc. Profesjonalnie, wszystko na miejscu i przede wszystkim bezpiecznie. Polecam https://drwenerolog.pl/choroby/klykciny-konczyste/

Gość zaaaalamana

Ostatnio lekarz stwierdził u mnie kłykciny kończyste. Ogolnie strasznie się tego boję, ze będe miała je całe życie i że nie będę mogła się z tego wyleczyć. Powiedział mi abym wybrala sie do dermatologa i ogolnie jestem już do niego zapisana na wymrożenie zmian. Problem mam z moim chlopakiem, chcialam go wysłać na badania ale on twierdzi ze nic nie ma nic mu nie dokucza i nie jest wcale chory. Ogólnie da się stwierdzić, ze jest zarażony? Wiem, że miałam już ogolnie te zmiany jak zaczynaliśmy uprawiać seks ale nie sądziłam, ze są to kłykciny. Dopiero nowy ginekolog to stwierdził. 

Gość kosikosi

Co on jakiś niepowazny czy co? Moze byc zarażony tylko może nie miec objawów. Ogólnie może nie wie co to jest i powinnas mu podsunąć jakiś artykuł niech sobie poczyta o kłykcinach i niech zrobi badania dla swojego zdrowia i Twojego Szczególnie, że nawet nie musi iiśc do laboratorium aby się przebadać ale może wykonać test na hpv (już dali tutaj stronę w temacie na której można wykonać testy).

Gość kosikosi

Tak, dokladnie te, najlepiej wykonac kompleksowy panel.

Gość Siren

Czy wiecie, że jak zarazicie tym syfem swojego faceta to zrobicie mu z fijuta kalafiora?

Gość kosikosi

A kiedy służba zdrowia była tania? Jesli wybierzesz się do laboratorium, to zaplacicie jeszcze więcej. Ogolnie dziwi mnie to, ze Twój lekarz nie zlecił Ci badań bo po stwierdzeniu kłykcin kończystych na pewno powinien zlecić Ci badania na ich przebadanie tak aby wdrożyć odpowiednie leczenie.