Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona...82

PYTANIE DOTYCZACE L4

Polecane posty

pracuje na pol etatu .zanioslam pracodawcy L4, pracodawca powiedzial ze brakuje na nim litery B . i dostane nie 100% wyplaty tylko 80 % . o co chodzi? jakie B?

Nie bardzo rozumiem o jaką literę chodzi i po co ona. Jeżeli zwolnienie dostałaś , a nie jesteś w ciąży , ani nie jest to zwolnienie z powodu wypadku przy pracy - będziesz miała wypłacone wynagrodzenie w wysokości 80%.

Gość Yaris21
mam pytanie dotyczące także L4: a mianowicie, czy biorąc zwolnienie lekarskie na dziecko dostaję 100% wynagrodzenia? Gdzieś tak słyszałam, ale nie jestem pewna Bardzo proszę o info

niestety to również jest tylko 80%. 100% płatne zwolnienie wtedy tylko gdy jest stwierdzona ciąża, lub gdy miał miejsce wypadek przy pracy.

tak jestem w ciazy (7 miesiac) .....czyli przy nastepnym l4 mam poprosic o wpisanie literki b ?

Gość pietruchaaaaaaaaa
Przy nastepnej wizycie przynies mu zaswiadczenie o ciazy i zwolnienie od gina, a bedzie musial Ci wyrownac za ten miesiac.

to l4 dostalam tylko na 5 dni od lekarza rodzinnego . po weekendzie wybieram sie do ginekologa-poprosze o kolejne l4