Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migdalina18

Glupi problem..moja mama kupuje mi biustnonosze ktore tylko poglebiaja moje

Polecane posty

Gość migdalina18

kompleksy..mam 18 lat..nie ma mowy o kupowaniu sama sobie..ma poprostu inny gust i pozatym nie bierze tego pod uwage ze nie moze kupowac biustonoszy pod siebie bo ma inny biust niz ja..mnie natura akurat tym nie obdarzyła..juz czuje przez skore ze kolejny prezent to bedzie biustnonosz przy ktorym bede plakac...wiem głupi problem ale dobra:(

Gość hahahahahaha
naprawde masz tak glupia mame? :D

Gość blackcat
heh, nie wierze :D a jeśli to prawda to nastepnym razem kup jej prezent pod siebie np. stanik w swoim rozmiarze a jak sie zapyta o co chodzi to jej grzecznie wyjasnij :

Gość migdalina18
no nie ze moja mama jest głupia:(ehhh mam dola tylko niepotrzebnie,,,wydaje mi sie ze biustnonosz powinien podkreslac i nadawac jako taki kształt,nawet jesli to rozmiar A a nie tylko sprawiaac ze mam dola..lol a to bedzie pewnie prezent na studniowke;):)

Gość wybacz ale twoja mama jest
GŁUPIA a ty jeszcze głupsza nie wiem jak dorosła kobieta (masz 18 lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie mówiąc już o twojej matce...) może nie wiedzieć że źle dobrany biustonosz deformuje piersi powodzenia za parę lat - biustu będziesz szukać pod pachami albo pod kolanami - nie omieszkaj podziękować mamie biustonosz dobiera się osobiście po solidnych przymiarkach kilku modeli w ogóle to jakaś patologia - 18 letnia dziewczyna która sama nie może sobie kupić biustonosza??? majtki też ci mama dobiera?

ależ się naczytałaś mądrości dziewczyno z posta powyżej, piersi A pod kolanami i buły pod pachami. Bez przesady. Autorko, ja myślę, że dziwne jest to, że piszesz, że o kupowaniu sobie staników samej nie ma mowy. Dlaczegowłaściwie nie? Pewnie masz jakieś swoje pieniądze, jeśli się wstydzisz to pojedź do większego centrum handlowego gdzie nie musisz prosić ekspedientki o podanie bielizny tylko ją sobie sama wybierasz z wieszaków; zakup coś fajnego na swój rozmiar i potem ewetualnie pokaż mamie i powiedz, że takie Ci się podobają i że taki rozmiar jest w porzadku. I powiedz, że bardzo dziękujesz za tamte ale są niewygodne i wolałabyś coś lepiej dopasowanego. (tylko nie wywatuj się takim super sztywnym stelażem! not cool ;P)

Gość migdalina18
problem w tym ze nie mam swoich pieniedzy..mam 3 rodzenstwa i dopiero koncze liceum..klasa maturalna..i na dodatek mieszkam na wsii

Piersi pod pachami to nie bzdury, tylko fakty - zły stanik rozsmarowuje biust i nieraz dosłownie odcina kawałki piersi, których potem należy szukać praktycznie na plecach. Buły podpachowe wyglądają tak: http://www.piersibezskalpela.pl/index.php?idstrony=4 (pacjentka A, buły to te \"wałeczki\" koło pach -jakby ponosiła dobry biustonosz to efekty byłyby podobne to tych po zabiegu). Lepiej widoczne: http://tiny.pl/6ls8 I polecam poczytać o migracji piersi: http://tiny.pl/sw27

do baby boom - ona napisała że ma staniki w rozmiarze A a co do biustu nic nie wiadomo, skoro sama nie mierzy to skąd ma wiedzieć jakie ma. i wydaje mi się że z jej matką jest coś nie tak skoro dorosłej córce kupuje biustonosze bez przymiarki - może coś jej się w główce miesza i myśli że córeczka już do śmierci będzie miała 13 lat - stąd rozmiar A a nawet jeśli piersi są A to nieodpowiedni stanik je zdeformuje - i swoich rozwałkowanych placków dziewczyna będzie szukała pod pachami. poza tym to nie tylko kwestia urody. deformacja bisutu przez zły stanik może prowadzić nawet (to są skrajne przypadki) do powstania schorzeń (guzów!!!), szkodliwych podrażnień sutków itd... jak dorosła kobieta (a nawet dwie) tego wszystkiego nie kuma to brak mi słów

twoja mama i tak musi wydawać pieniądze na staniki więc nie tłumacz się kasą - problem jest w mentalności mamy nie musisz sobie od razu fundować markowych staników te tanie też są ok (żeby o nie dbać pierz ręcznie i delikatnie)- tylko przy nich trzeba się trochę naszukać swojego fasonu mierzyć, mierzyć, mierzyć!!!!!!!!!!!! no ludzie!!!!!

Gość gnm
co wy gadacie ze rozmiaru A to nie bedzi eszukac, ja nosilam A, kilka lat, mam maly biust ale tak nienawidzilam uwierajacych stanikow ze przestalam nosic je w ogole!!! oczywiscie biust mi juz nie rosl bo bylam dorosla, waga tez ta sama ciagle, z wahaniami doslownie o 3-5 kg, obecnie 46 kg, wiec jestem szczupla i mam maly biust, nie nosze zadnychs stanikow od chyba 4 lat, i mam wrazenie ze biust mam wiekszy!! a to chyba po prostu biust nie rozplaszczany durnymi zle dobranymi stanikami , "wrocil :P na swoje miejsce?! A nie urosl na pewno, tzn nie roslam juz wtedy zadna czescia ciala!! teraz zamierzam kupic dobrze dobrany stanik, po zmierzeniu sie wyszlo mi zamiast 70A, 65 C a po noszeniu dobrze dobranego stanika, moze bedzie i D!!

Gość ftrtr6777
sorry ze sie wtrace, wszedzie pisalo sie ze powinno sie nosic duze rozmiary, kupilam E ! i to jakies wielkie wory sa ten stanik ! dziwie sie sobie ze go kupilam, wydaje mi sie teraz komiczne to ze na moj maly biust kupilam taki wielkii stanik pod wplywem netu, moze i pasuje z grubsza ale sam wyglada jak dla starej baby za przeproszeniem, jest wieeelki

Gość hehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
A jakie E? bo 60E i 90E to zupełnie różne miski: http://b75.blox.pl/2008/02/Stanikowy-Matrix.html Poza tym miseczka ma obejmować całą pierś. Jak się przez lata przyzwyczaiłaś, że ci biustonosz ledwie sutki zakrywa, to dobrze dobrane miski faktycznie mogą być szokiem ;D

Mozesz miec problemy finansowe ale w ciagu roku zawsze jakies pieniadze wpadaja(urodziny) po za tym co jakis czas mozesz poprosic o kilka zloty i uzbierasz na stanik sama. Jesli masz starsze siostry to popros zeby one z mama porozmawialy. Kiedy bedziesz juz miala stanik jaki chcesz powiedz mamie o tym ze jast ci w nim duzo wygodniej. Twoja mama moze nie wiedziec ze masz problem stara sie a po prostu jej nie wychodzi.