Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asega

Poród w święta

Polecane posty

Witam! Mam termin na 26 grudnia i szczerze mówiąc nie daje juz rady psychicznie.Siedzę w domu i non stop wsłuchuje się w siebie -czy to juz? Mialam ogromną nadzieje urodzić jeszcze przed świętami ale z dnia na dzień szansa się zmniejsza. Czy jest tu może ktoś w podobnym terminie?

Gość no to ja na twoim miejscu
Witam, moja przyjaciolka ma termin na 3 stycznia, ale tez ma nadzieje urodzic przed swietami dzis dzownila do mnie i mowi ze ma wrAzenie,ze zaraz jej wody odejda i urodza, ale wydaje mi sie,ze sobie juz cos wmawia,jest zalamana,ze bedzie przez swieta w szpitalu, czy to faktycznie sie czuje,ze wody zaraz odejda?

Ja osobiście mam wrażenie że teraz cały czas sobie coś wmawiam , bo każdą dziwną reakcje mojego organizmu traktuje jak zwiastun porodu. A czy czuje się czy wody zaraz odejdą - tego niewiem , to moj pierwszy poród. Choć przyznam ,że takiego rodzaju przeczucie by sie przydało:)

Gość ja mam tak codziennie
wspolczuje, ja rodzilam w swieta, dyzurny lekarz,polzne ktore robią łaskę ze patrzą ci w krok zamiast siedziec z rodzinką, fatalna data, 1 anastezjolog dyzurny na ojomie, co wyklucza danie zastrzyku znieczulajacego , tragedia

Nie jest to pocieszająca wizja , daltego mam nadzieje ze nie "wstrzelę" się akurat w dniach 24-26 grudnia :( Albo przed świętami albo juz po nowym roku , ale to tylko pobozne życzenia niestety...

Gość bulwinkaaaaaaa
witam ja mam termin na 22 grudnia i tak samo jak wam marzy mi się poród na dniach. Niestety moja szyjka jest dłuuuga i zamknięta więc nie mam złudzeń że przechodzę:(..Choć tak bardzo chciałabym już przytulić mojego synka. Moim problemem nie jest poród w święta ( im szybciej tym lepiej) tylko obawy czy wszystko będzie ok. Takie wsłuchiwanie się w organizm jest strasznie frustrujące. Wiem że każdy dzień po terminie będzie męczarnią bo już dziś umieram ze strachu żeby nie owinął się pępowiną itp, pozdrawiam wszystkie oczekujące :)

wiem jak to jest ja miałam termin na 31 grudnia i tylko się modliłam żeby nie urodzić dzień czy dwa przed świętami i żeby nie siedzieć w święta w szpitalu. Na szczęście mój mały urwisek zrobił niespodziankę i urodził się 15 grudnia a 5 dni później byliśmy w domu

Gość nio taaak
a ja termin mam dzis! i nic. w pn do gina i zdecyduje co ze mna, myslałam ze sie wczesniej urodzi:(

ja miałam termin na 21 grudnia ale przenosiłam, mały nie chciał wyjść ale mi skoczyło ciśnienie, spuchłam i musieli wywołać> Urodziłam jak widać 27 grudnia a 1 stycznia przyszliśmy do domu

Ja urodziłam 27 grudnia (termin miałam na 17). I od 19, aż do 31 grudnia byłam w szpitalu:) Fajnie było. Szpital prawie pusty - tylko kilka dziewczyn czekających na poród. Cisza, otwarta przestrzeń... :D Drzwi były otwarte non stop, także rodzinka nie miała ograniczonych godzin odwiedzin. I mnie łaski nikt nie robił, że do mnie zajrzał - zarówno przez te wszystkie dni, jak i w dzień porodu nie miałam wrażenia, że ktoś ma do mnie pretensję, że taki termin \"sobie wybrałam\".

Gość Moja mama....
rodzila dwa razy w swieta i to w czasach, kiedy bylo na pewno sto razy gorzej niz dzisiaj. I kiedys nia bylo takich dokladnych terminow co do dnia, wiec zdziwienie bylo tym wieksze jak ja urodzilam sie 25.12.1966 a moj brat 25.12.1977 :D Ale i tak zawsze cieszylam sie z urodzin w Dzien Bozego Narodzenia i uwazalam to za cos szczegolnego jakbysmy z bratem jakimis wybrancami losu byli ;) Prezenty tez dostawalismy podwojne, wiec i tu nie bylo problemu, wrecz przeciwnie. Zycze wszystkiego dobrego i nie zadreczaj sie, bedzie dobrze i musisz w to wierzyc.

Cześć dziewczyny:) Ja mam termin na 1 stycznia... i zastanawiam się czy Dzidziusia przyniesie mi Aniołek pod choinkę (Mała ponoć w każdej chwili może się urodzić) czy też spędzę niezapomnianą Noc Sylwestrową na porodówce... Reasumując ---> czekanie na rozdwojenie jest straszliwie męczące... Pierwszą córeczkę urodziłam w 34tc nie było żadnego czekania... widać tak Los przeżyciami obdarowuje.