Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mary07

co myślicie o mieszkaniu razem przed ślubem?

Polecane posty

ostatnio rozmawiałam o tym z mamą i jestem ciekawa opinii na ten temat innych ludzi

Gość Sarka-farka
Burdelstwo

Gość to koniecznosc
poznajesz dopiero wtedy swoją polowke

Gość bezpłuciowy farsz mięsny
Myślimy, że to jest niedozwolone, a bóg patrzy i ocenia.

Gość zex ger
kolega mi kiedyś powiedział na ten temat, że ma w domu darmowe ruchanko

Gość fuines
A ja uwazam ze to dobre, trzeba sprobowac zycia razem torche wczesniej.

mi nie chodzi o sex. przecież uprawiać sex można też nie mieszkając razem... i chyba duża większość par i tak to robi... chodzi mi bardziej o to że na codzień w sytuacjach domowych ludzie sie inaczej zachowują niż jak sie widzą pare godzin w tygodniu. wydaje mi sie że dobrze jest w ten sposób poznać tą drugą osobę zanim się weźmie ślub

myślę, że to super sprawa ale pod warunkiem, że jest nie tylko zakochanie, ale też przyjaźń i zrozumienie. Inaczej wszystko będzie wam przeszkadzać.

no wlasnie i chodzi o to żeby sprawdzic czy bedzie nam przeszkadzac a nie żeby okazalo sie to po ślubie

nie wyobrażam sobie zamieszkać z facetem dopiero po ślubie... mieszkając razem ludzie poznają się od innej strony niż spędzając ze soba po parę godzin tygodniowo... to co nas w partnerze teraz nie drażni może się okazać nie do przeskoczenia jak sie razem zamieszka, tak na dłuższa mete.. jestem jak najbardziej za - o ile jest taka możliwość i są warunki!

Gość pomarańczowo-grapefruitowa
podoba mi się taki pomysł, mimo że nie mam teraz faceta,ale jakbym miała to jak najbardziej jestem za

Gość yryf
jestem za a ci co uwazaja to za zbrodnie sa zacofani i żyja stereotypami i zabobonami

Gość podroznickza
Uwazam ze to grzech i rozwiazlosc.

no wlasnie ja mam 21 lat i narazie nie zamierzam mieszkać ze swoim facetem ale jak rozmawiałam o tym z mamą że ja napewno przed ślubem bedę chciała zamieszkać z moim partnerem to moja mama powiedziała że jest temu przeciwna. w tym wieku co teraz jestem to ok moge jeszcze zrozumieć ale nap bede miala 27 lat nie bede jeszcze po ślubie i co? nie bede mogla z facetem zamieszkac? powiedzialam mamie że kiedyś sie najwyraźniej o to pokłucimy, szkoda... albo np. wyobrażam sobie co by było gdybym zamieszkla z kimś i by nie wyszło i musiałabym wrócic do swojego rodzinn=nego domu. mama by winszowała że miałą racje a ja bym sie czuła jak idiotka że musze znowu wracać do rodziców do domu ale tylko dlatego bo mama powie "a nie mowiłam". przykro mi że w tym temacie sie nie zgadzamy... może kiedyś zmieni zdanie jestem jej najstarsza córka a wiadmo że pierwsze dzieci to takie jakby próby jak ja już przez to przejde to mama bedzie widziała że młodszej siostrze też można pozwolić tak jak np bylo z imprezami itp... teraz mam jeszcze dodatkowo malutkie rodzeństwo 2 i 1 rok mają może jak dorosną mama przestanie tak myślec bo i tak maluchy będą w domu ehhh

Gość o jaaaaaaaaaaaaaaaa
podroznickza Ty to jakas dziwna jestes.Jaki grzech?? Jaka rozwiązłość? Weźmiesz potem slub i sie okaże , ze facet sie nie nadaje do wpdolnego mieszkania bo nawet kubka po sobie nie umyje! Moja siostra mieszkała 5 lat ze swoim facetem zanim wzieli ślub. nawet moi dziadkowie , którzy sa zapalonymi katolikami nie nie mieli nic przeciwko! Ja tez ze swoim chłopakiem zamieszkam!I nie bede uważała tego za grzech. Jakies kurna zabobony ze sredniowiecza :P

tylko jak przekonać mame. jasne że jestem dorosła i kiedyś tam i tak sie wyprowadze wbrew zakozowi mamy ale wolałabym sie nie klucic przez to