Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rozalka83

czy pomógł komuś z was lek przeciwdepresyjny ASENTRA-

Polecane posty

Czy Asentra uzależnia?? Psychiatra stwierdził że mam lęki napadowe i przepisał mi Asente ale boję się że mogę się uzależnić co gorsza boję się że lęki po odstawieniu mogą się nasilić. Kupiłam lek i leży od 2 dni mi przed oczami i się zastanawiam czy brać czy nie. Podzielcie się swoimi doświadczeniami Z góry pięknie dziękuję!

Gość karoolek...
ten lek trzeba zarzywac około 4 miesiecy co mi wiadomo

Gość habset
Ja nie zaryzykowałam bo zobaczyłam co napisane jest na ulotce.Pomógł mi za to BIOXETIN-brałam pół roku.Za to po odstawieniu zaczęłam mieć problemy z gardłem-ściślej z gęstą wydzieliną.Horror.Nie do wyleczenia-męczę sie 3 lata z tym. Dlatego z lekami antydepresyjnymi z ostrożnością-pomogą ale nie bezinteresownie...

Gość kugsjh
czy uzaleznia nie wiem ale leki uspokajajace i przeciwlekowe uzalezniaja. tak naprawde to leki nie pomoga jesli samemu nie zacznie sie pozytywnie myslec. ja bym moze radzila wizyte u psychologa. mi pomogla zwykla rozmowa trzeba uwierzyc w siebie

Hmm no właśnie chodzę do psychologa i czuję się lepiej :) A do psychiatry poszłam jako do specjalisty , ale miałam wrażenie że mnie w ogóle nie słucha tylko z marszu mi wypisał receptę, dlatego tak ostrożnie podchodzę do brania jakiegokolwiek leku.

Witam Od dwóch miesięcy biorę Asentrę i od około miesiąca czuję znacznie lepiej. Na samym początku lek bardzo mnie uspokoił i wyciszył wewnętrznie, ale czułam się strasznie przybita i smutna. Miałam też szereg objawów ubocznych - suchość w ustach, bezsenność, ogromne pobudzenie, swędzenie ciała. Objawy te ustąpiły po ok. dwóch-trzech tygodniach. Teraz czuję się dobrze, tzn. nadal zdarzają mi się napady złego samopoczucia, lęku, ale trwają krótko i są sporadyczne. Wcześniej potrafiłam kilka dni w ogóle nie odzywać się do ludzi, a teraz zaczynam lubić rozmowy :). Nie mam już napadów złości bez powodu na innych. Mi ten lek bardzo pomógł. Mam tylko obawy co będzie jak spróbuję go odstawić, czy to wszystko wróci, ale mój psychiatra mówi, że to dopiero za pół roku i że Asentra nie uzależnia. Pozdrawiam gorąco

:) No tak właśnie czytając opinie zorientowałam się że Asentra pomaga ale ludzie maja obawy co będzie po odstawieniu :( A lekarz też mi powiedział że nie uzależnia. Co gorsza przerażają mnie te objawy początkowe podczas zażywania leku :/

Gość 000000000000000
syn to bierze drugi od dwóch miesięcy ... jest lepiej choś spać nie może , suchość w ustach również ale widze w nim chęć do zycia