Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przykłady propagandy

Pomóżcie mi znależć przykłady propagandy politycznej - filmy???

Polecane posty

Otoz mam prośbe, chodzi o rozne wypowiedzi polityków (ale nie tylko) , ktorzy najezdzaja na kogos (na politykow, muzułmanów, kościół i tak dalej i tak dalej) każdy przykład takich propagandowych wypowiedzi sie przyda, chodzi dokladniej o to aby w tych filmach, plakatach, wypowiedziach bylo wskazanie wroga, odwoływanie sie do emocji, straszenie wrogiem i tak dalej. Bede baaaaardzo wdzieczna za jakakolwiek pomoc, wszystko mile widziane

Gość mordo Ty moja-Walter

Gość spot platfusów
jak to Tusek wisi jak pajak na linach i niby to czysci statek. potem sie okazalo , ze to wykorzystano wizerunek jakiegoś robotnika łudząco podobnego wiekiem i kolorem włosów . czyli propagandowy foto-pic

dzieki, ale potrzebujee duzo wiecej, napewno znacie jakies ciekawe wypowedzi, moze byc oczywiscie z polskiej polityki bo jak narazie tylko o tym. Bede podnosic, z gory bardzo bardzo dzieki :)

jak dokladnie bedziesz analizowac to co ogladasz w faktach TVN to tam codzien jest propaganda jak za komuny.panuje zasada : za a nawet przeciw. wywoluje sie sztuczny problem by zarobic na recepcie na jegon rozwiazanie

wiem wiem, ale ja potrzebuje konkretnych filmów/zdjec (mozliwie szybko), sledzenie Faktow mi nie wystarczy, mam juz sporo roznych przykladow ale to zazwyczaj plakaty, a przydałoby się pare filmow apropos roznych metod propagandowych, dlatego jak cos komus wpadnie do glowy... :)

stare komunistyczne dokumenty na kanale \" kino polska\" z egzekutyw. dokumenty : chorowac w usa\" . a i lewacki francuski kanał dokumentalny planete mnostwo propagandy. myslę , że cala :tworczosc\" rosji sowieckiej to kopalnia propagandy

oczywiscie szanujac Twoje zapatrywanie to co ja napisałem może nie byc dla Ciebie propaganda. chodzilo mi o przyklady. pozdrawiam

oczywiscie, propaganda, tylko wiesz ja potrzebuje konkretow, konkretny plakat, konkretna scena, konkretna wypowiedz. przykładów z komunizmu mam juz duzo. Dzieki ze pomagasz.

Gość ktsdusdtku
patrzyłas na tego linka co ci podałam? wygoogluj sobie potem te filmy, przeczytaj opisy, może tak coś znajdziesz konkretnego

tak patrzyłam dziekuje:) jest ich pare, poszukam fragmentow na youtubie :)