Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktosik_cosik

wigilia u tesciow

Polecane posty

Gość ktosik_cosik

Witam Czy ktoraś z osób udzielających sie na forum moze podpowiedziec w takiej kwestii idziemy na wigilie do teściów no i ok ale mój tesciu ma zagwozdkę pyta się mnie czy powinni oni jako organizujący wigilie u siebie zaprosić moich rodziców podpowiedzcie mi co mam mu odpowiedziec

Gość no to zależy jakie są układy
rodzinne, ale na pewno nie ma obowiązku prosić Twoich rodziców

Jeśli chce niech prosi, jeśli nie to nie. Choć jeśli Twoi rodzice mają tylko Ciebie i mieliby siedzieć w domu, a układy w rodzinie są jak najbardziej pozytywne to dlaczego nie?

Jeśli Twoi rodzice przez to będą sami bo Wy idziecie do teściów to jak najbardziej powinni zostać zaproszeni, choć teściowie nie mają takiego obowiązku.

Gość ameleczka174959
a idąc na wigilię do teściów przygotowujecie jakieś potrawy czy idziecie z pustymi rękoma? pomóżcie

Gość z tymi potrawami
to tez zalezy ;) U mnie np jak babcia robila Wigilie to robila wszystko od poczatku do konca. Nie chciala pomocy ani zeby ktokolwiek cokolwiek przynosil. Wrecz ja to irytowalo ;) Wiec zalezy od czlowieka ;) Jak to pierwsza taka Wigilia to najlepiej zapytac co przygotowac. Jak odpowiedz bedzie, ze "nic" to mozna wziac ze saba cos :) Salatke w sloilku, ciacho jakies ;)

Teść to nawet nie powinien się pytać :D Sam powinien ustalić co i jak z żoną. A co do potraw jeśli np mieszka się blisko siebie to można zaproponować pomoc.Jeśli xx km to najlepiej spytać się co można zrobić.Jeśli usłyszysz nie to tak jak pisze koleżanka zrobić ciasto czy też sałatkę.