Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ośkaak

Jak pomóc siostrze? ...

Polecane posty

Gość Ośkaak

Witam, mam pytanie... Moja siostra ma niecałe 16 lat i obecnie jest w szpitalu, leczy się. A raczej stara się wygrać z anoreksją. Wraca na święta, na tzw. przepustkę. Więc zastanawiam się jak powinnam z nią rozmawiać, co robić? Zachęcać ją do zjedzenia czegoś? Nie chcę, żeby pomyślała sobie, że ją atakuję... Macie jakieś rady?...

Gość HappySadGirl
Hejka. najlepiej bedzie jak z nia pogadasz, tak jak zawsze nie natemat jedzenia ale o wakacjach, feriach, co w szkole,o chlopakach etc. tak zeby nie myslala ze chcesz ja obrazic,zasmucic albo cos i nie o jedzeniu. neie wiem nie mam i ie mialamstycznosci z anoreksja, ale wydaje mi sie ze nie bedzie chciala o tym gadac. moze zapros ja do kina, na lyzwy tak zeby poczula sie ptrzebna, na pewno to jej dobrze zrobi. kup jej jakis prezent nie wiem... balsam, perfum. cos co sprawi jej przyjemnosc, przeciez to twoja siostra, na pewno nie zmuszaj jej do jedzenia

Współczuję twojej siostrze, anoreksja to straszliwa choroba - takie dobrowolne, powolne uśmiercanie się:o Najlepiej byłoby nie poruszać w ogóle tematu jedzenia i figury, okaż jej swoją miłość, teraz przeżywa cięzkie chwile, lepiej jej będzie przezwyciężyć chorobę razem z bliskimi, zrób jej jakąś przyjemność, sama pewnie najlepiej wiesz co lubi:) Jakbym była w takiej sytuacji, to myślę, że właśnie takie zainteresowanie, miłość i drobne przyjemności sprawiłyby mi największą radość:) Pozdrawiam Ciebie i Twoją siostrę, oraz życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia:)