Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonimowopisze123

Jak go przekonać do tabl. antykoncepcyjnych?

Polecane posty

Gość anonimowopisze123

Witam serdecznie wszystkich Otóż mam poważny (jak dla mnie) problem.. Otóż chcę zacząć brać tabletki antykoncepcyjne, mam już na nie recepty, jedno opakowanie już kupione, lecz oczywiście mój facet nie chce abym ja zażywała, kompletnie nie wiem dlaczego, nie chce mi odpowiedzieć. To chyba dobrze, że myślę o antykoncepcji.. Lecz dla niego chyba nie jest to ważne.. Bardzo chce zacząć zażywać te tabletki ponieważ mam też bardzo nieregularne okresy (czasami i po 7 tyg przerw) chce aby w moim ciele się wszystko ustabilizowało. Poradźcie jak mam sobie z tym poradzić. Jak go namówić? Aha, dodam iż ostatnio zagroził mi, że jeśli zacznę je brać to nie będzie się ze mną kochać. POMOCY!! ;(

Gość kaśkaOPOLE
powiedz mu : no pills, no sex :P :D

Gość jestes głupia czy udajesz
A dlaczego tak się słuchasz swojego faceta ? Czy on musi wiedzieć, że bierzesz tabsy? Gdyby mój facet coś takiego powiedział, to przegoniłabym go na cztery wiatry. Nie zależy mu na tobie i już. Dlaczego dajesz się mu tak poniżać ? Od kiedy facet ma decydować jakie leki bierzesz?

Gość kirstama
To jest twoja decyzja nie partnera.Zdecyduj sama.Wyczuwam tu lekka dominacje.......

Gość po co drugi temat
już jeden założyłaś i dostałaś 30 odpowiedzi

Gość A moze on
po prostu nie chce zebys pakowała w siebie hormony. I martwi sie o twoje zdrowie?! I to świadczy o tym ze mu na tobie zalezy a nie odwrotnie. tabletki anty maja mnóstwo skutków ubocznych, moze two chłopak gdzies o tym czytał albo słyszał i dlatego z troski nie chce zebys je brała? A jezeli chodzi o nieregularne okresy to tabletki anty nic tu nie pomogą. Owszem podczas ich brania okres bedzie regularny ale jak je odstawisz to najprawdopodobniej wszystko wróci to stanu sprzed brania albo pochrzani sie jeszcze bardziej. jezeli niepokoja cie nieregularne, lub zbyt długie cykle to powinno sie ustalic jaka jest tego przyczyna a nie w ciemno przepisywac tabletki( robi tak wiekszosc lekarzy niestety).

Gość love me tender
ale to jest dycyzja od niej a nie od partnera.Moze jak mamy okres to sie mamy pytac czy mozemy nowego tampona zalozyc.ZAL

Gość oooooooooooooo11111
Ja nasłuchałam sie tyle rzeczy o tabletkach od kolezanek ze nigdy w zyciu sie na nie nie zdecyduje. Maja tyle skutków ubocznych ze dziekuje bardzo. Są oczywiscie osoby które bardzo sobie je chwalą, ale nigdy niewiadomo jak zareaguje organizm po długotrwałym ładowaniu w niego hormonów. Moja kuzynka przez tabletki prawie wylądowała w szpitalu zaczeły jej puchnac strasznie nogi, rece, powychodziły jej zyły na hogach i czuła sie fatalnie, lekarz stwierdził ze ma zle dobrane i przepisał inne po których miała zero ochoty na sex, potem spróbowała jeszcze inne i przytyła po nich 8kg!! w koncu natrafiła na takie które dobrze toleruje, ale ja dzekuje za takie eksperymenty kosztem własnego zdrowia. Mysle ze twój chłopak ma troche racji. czesto jest tak ze lekarze przepisuja tabletki anty od reki bez zadnych szczegółowych badan np hormonalnych

Gość mala cytrynkaa
zgadzam się z "A moze on" Ja sama byłąm wielką przeciwniczką tabletek mój facet też...Jednak w końcu musiałam zacząć je brać ze względu na pryszcze/przetłuszczające się włosy bo p. dermatolog już sobie nie radziła. Powiem jedno -okresy miałam regularne a teraz jest siedmiodniowa przerwa dokładnie 5 dzień i krwawienia jak nie było tak nie ma. Sexu uprawiać mi się nie chce w ogóle, głowa boli,piersi i brzuch. I to nie jest tak że skoro zabrania to jest jakiś dziwny, czy staroświecki. Może poczytał to i owo i się boi

Gość A moze on
Oczywiscie ze jest to jej decyzja i taka postawa chłopaka nie jest odpowiednia ale moim zdaniem on to robi dlatego ze mu zalezy na jej zdrowiu itd a nie dlatego ze mu na niej nie zalezy jak ktos napisał wczesniej