Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Basia P.

Samotnosc i smutek w Wigilie

Polecane posty

Witam. Kilka miesiecy temu poklocilam sie z mama. Bardzo. Moja starsza siostra stanela wtedy w obronie mamy, wyzywajac mnie od najgorszych i mowiac o mnie takie glupoty, ze malo kto z Was moze to sobie wyobrazic. Bylo mi bardzo przykro, ale nie odpowiedzialam na jej ataki, napisalam tylko jej, ze pisze bzdury i to wszystko. Nie odzywalysmy sie od tamtego czasu wcale. Z mama sie pogodzilam niedawno i nasz kontakt jest znowu taki jak przedtem. Mieszkamy wszyscy za granica, bardzo daleko od Polski. Ja mieszkam sama z corka (lat 9) w jednym miescie, a moja mama i reszta rodziny w miescie oddalonym ode mnie o 2 godziny jazdy samochodem. Nie mam tu nikogo oprocz coreczki. Bylam pewna, ze zaprosza nas na Wigilie. W koncu moja siostra jest matka chrzestna mojej corki. Niestety, bedziemy musialy spedzic ja same. Moja mama powiedziala mi, ze by nas z checia zaprosila, ale to nie jest jej dom, tylko mojej siostry i jej chlopaka. Rozmawialam z moim bratem, ktory tez tam mieszka i powiedzial, ze Sylwia (ta siostra wlasnie) nawet slowem nie wspomniala o naz i o Wigilii, ze jest tak, jakbysmy nie istnieli. Jest mi bardzo przykro. Nie wiem co mam robic. W dodatku pod koniec tego roku (pare miesiecy temu) dowiedzialm sie, ze mam raka piersi. Czesc mojej rodziny wie o tym, mama takze. Tym ciezej mi jest i coraz bardziej smutno. Co byscie zrobili na moim miejscu?

Gość w święta rodzina jest święta
nie wiem czy ty poważnie ... bo dziwnie pytasz na końcu, a piszesz jak można przeczytać ... A co TY chcesz zrobić i o co pytasz ?

Po prostu tak bardzo mi przykro i smutno, ze chcialam sie wygadac. I moze poznac Wasze opinie. Nie myslalam, ze siostra nawet slowem o nas nie wspomni i o tej Wigilii. Jak mam spedzic te swieta? Nie stac nas na wyjazd do Polski, zeby spedzic te swieta z kims z rodziny. Po prostu sie tego nie spodziewalam. Przepraszam, ze pisze o tym, musialam sie wygadac.

Gość spoko nie przejmuj się
w wigilię na kafe tu będzie kupa ludzi, nie b ędziesz samotna :)

Gość jak świętuw święta rodzina jes
Dobrze, że się wygadałaś ... Ale sama wiesz, ze TY musisz zdecydować jak i gdzie chcesz spędzić święta. Tu można się wygadać. Zawsze coś. Jednak prawdziwe prze/życie znaczy co innego ... Wybierz dobrze Basiu P. ;)

Kolezanka nas zaprosila. Nasze dzieci chodza razem do jednej szkoly, wiec sie przyjaznimy troche. Ale ona ma wlasna rodzine, nie chce byc ciezarem w taki dzien. :( Jest mi smutno.

Komu? Mojej siostrze? To czemu sie nie odezwie? Mama i brat mowili, ze ona nawet slowem o nas nie wspomniala. Ze jest tak, jakbysmy nie istnieli. Myslalam, ze swieta to... :(